Zlomenina ľavého lakťa

Príspevok v téme: Zlomenina ľavého lakťa
Mima410

Zdravím. Obraciam sa na vás ani tak nie s prosbou ako zo zvedavosti nakoľko viem, že s tým už nič neurobím. Pred 10. rokmi som mala vážnu zlomeninu ľavého lakťa. Po prijatí na pohotovosť mi ju automaticky dali do sádri hoc zvažovali aj operáciu. Sádru som mala jeden mesiac a po tom ako mi ju dali dole som chodila pravidelne asi pol roka cca na rehabilitácie no ruku som nikdy úplne nevystrela. Následne ma poslali na Kramáre do Bratislavi s tým, že tam sú lepší doktori a pozrú sa na mňa no a nasledovala hneď operácia. Bolo mi oznámené, že v narkóze som ruku vystrela úplne no po prepustení z nemocnice nasledovali dlhé cca dva roky rehabilitácií a pokusov o vystretie ruky no žiaľ neúspešne. To som mala 13 rokov. Dnes mám o 10 viac, naučila som sa s tým žiť no veľa krát ma napadne, že už vlastne ani neviem aký to je pocit urobiť dajme tomu stojku, klikovať alebo jednoducho udržať v rukách vec ktorá je ťažšia. Nedostala som za tú ruku ani žiadne peniaze, teraz už je to aj tak zbytočné riešiť hoc som doživotný invalid lebo do úplného vystretia mi chýba cca 25 stupňov. Mali ste aj vy podobnú skúsenosť? Lebo mne vlastne ani doktori nevedeli povedať kde nastala chyba a prečo som ruku už nikdy nevystrela :(

Mima410

Problém bol ale ten, že moji rodičia sú síce veľmi zodpovedný, no vtedy to hodne zanedbali a vôbec sa to neriešilo. Bolo to ale komplikované. Ja som tiež bola mladá a ,,hlúpa". Tú ruku mi v podstate zlomila ,,kamarátka" a vtedy som sa išla dorevať len aby to moji rodičia neprezradili jej. Po dlhom prehováraní to nechali tak a neriešilo sa to a hoc prešlo už 10 rokov, jej rodičia nevedia nič, kamarátka už kamarátkou nie je a človek ľutuje také chvíľky v živote. No ja som sa to snažila sama riešiť až po dosiahnutí plnoletosti ale ako som písala už bezúspešne. A už teraz s tým aj tak nič nenarobím :( ...ruku mi nik nevráti a možno aj keď tento môj príspevok som tak z prvoti nebrala, ale možno bude aspoň slúžiť iným ako varovanie aby všetko riešili za horúca a nečakali a nezanedbali to ako to bolo v mojom prípade. Lebo myslím, že prichádzam o pekné peniaze.

muc

peniaze z urazoveho poistenia vyplaca komercna poistovna na zaklade bodoveho ohodnotenia lekara- v tvojom pripade traumatologa, chirurga, ortopeda- neviem ktory ta liecil. rodicia su v pripade maloletych deti ich zakonnymi zastupcami, ak si bola poistena, oni ti platili poistku a peniaze by sa vyplatili im, netreba, aby pistenec cakal na svoje osemnastiny.

Mima410

Mala som 13 rokov a vtedy to podcenili moji rodičia. Ja som si poistku mohla sama riešiť až keď som dosiahla vek plnoletosti no keď som si o to požiadala v mojej 18.tke tak bolo už neskoro lebo už vraj prešla premlčacia doba. Podľa ich poistných zákonov mi už nič dať nemohli. Žiaľ :( ...je to síce škoda, ale s tým aj tak nič nenarobím. Je to zlomenina stará 10 rokov a myslím, že mi nič iné ako žiť s tým už na vždy neostáva. Človek si zvykne :) len ma zaujímajú a prijímam názori a skúsenosti iných a ďakujem.

muc

ak si nebola poistena, ani si nemohla od nikadial dostat peniaze.

v pripade komplikovanej zlomeniny lakta je velmi vysoke riziko funkcnej poruchy ruky.

a ze preco mas dozivotne nasledky- pytaj sa lekara- on ti vie presne povedat pricinu na zaklade RTG ci CT vysledkov.

rehabilitacia nikdy neposkodi, ale nakolko je to uz stara zalezitost, takze zrejme nejake markantne zlepsenie je naivne ocakavat