Paretin

Dede2222

Bruno333: je to AD, mne zaúčinkovalo najrýchlejšie a najefektívnejšie. Úľavu som pocítila už po 2 týždňoch, čo môžem povedať pri ťažkej depresii je priam super účinok. Pri paretíne to bolo ako hrach na stenu hádzať, tak mi psychiater vypísal toto, že je zbytočné užívať liek, ktorý neplní svoj účinok. Ale nie sme rovnakí, niekto si nevie vynachváliť paretín, ja si neviem zase toto svoje..

Ameliee

Ano ja viem...holt, moja chyba. Clovek vtedy robi tak ako citi..mam ponaucenie, ze s psychofarmakami sa neradno zahravat. Dufam, ze tato nova liecba skoro zaberie.

luciano

Ameliee, tak to si urobila klasickú chybu, ktorú robia tisíce pacientov, keď bezdôvodne vysadzujú AD. Vtedy sa stáva to, že človeku príde zle a snaží sa vysadené AD znovu nasadiť. Ale veľmi často sa stáva to, že znovunasadené AD už stratí účinok. Preto je potrebné úplne zmeniť medikáciu, tak, ako ti to urobila tvoja doktorka.

Ameliee

Luciano:

Vdaka za info. Ano venlafaxin je SNRI, okrem serotoninu aktivuje aj dopamin a norepinefrin. Velmi mi pomohol, no ako som napisala po case ma "strasne speedoval", s lekarkou sme znizili davku, bolo to podobne...a snazila som sa ho vysadit (blba :) Samorejme, ze mi zacalo byt zle po pra dnoch tak som ho opat nasadila. Ale nebolo to nic moc. Po zvyseni davky ma zacala bolievat hlava, necitila som sa dobre po nom, tak lekarka pristupila k zamene AD. Dnes je to druhy den, co ho beriem a zaroven vysadzam alventu. Citim sa unavene.

Ameliee

bruno:

Ano brala som alventu, aj venlafaxin actavis, je to to iste. Pomohol mi ale po case mi uz bolo lepsie a citila som sa z neho trochu "naspeedovana" doobedu a nemohla som sa sustredit...

luciano

Paretín s účinnou látkou Paroxetín je najsilnejšie AD zo skupiny SSRI. Venlafaxín patrí do inej skupiny AD a to do SNRI. Venlafaxín je spravidla silnejší ako Paroxetín, ale môže sa stať, že Paroxetín zaberie lepšie. Je to individuálne.

Bruno333

Venlafaxin je ucinne antidepresivum resp.ucinna latka v liekoch ako Efectin, Alventa, Venlafax...preco si ho chcela vysadit? A preco hovoris ze ti uz nezabera ked si ho chcela vysadit?

Dede2222

Ahoj ja mám, mne nezabral. Ale nie sme rovnakí a každému zaberá niečo iné. Teraz síce žiadne AD neberiem, ale keby sa náhodou dostaví depresívna fáza, tak užívam Escitalopram Mylan, to je iná káva. Mne sadol úplne perfektne. Ale hovorím, čo človek, tak mu účinkuje niečo iné. Treba vyčkať istý čas a uvidíš.