Ako sa dostať preč? Dalej to už nejde...

Príspevok v téme: Ako sa dostať preč? Dalej to už nejde...
Zaran

Zdravím,mám čerstvých 17 a potrebujem,najmä od skúsenejších radu.Chodím na 8-ročné gymnázium,kde sa trápim už siedmy rok, dennodennévé útoky,doslova šikana spolužiakov,predovšetkým ehm,spolužiačiek,večné riešenie mňa celou triedou,nepríjemných situácií je xy...už ma to všetko nebaví počúvať,znášať...verila som že si na to zvyknem,nezvykla,stresy mám každé ráno pred školou,mala som aj problémy ked som bola poza školu pred dvoma rokmi,a je to len horšie...obzvlášť tento siedmy ročník,hned na začiatku ma podrazil najlepší kamarát(spolužiak!)kvôli ktorému som bola ochotná tam bojovať,ale teraz to už nemá cenu...další fakt je že cez letné prázdniny som bola v zahraničí,kam sa chcem vrátiť,chcem tam odísť a žiť,chodím do jazykovky(kde s ľudmi v pohode vychádzam),po škole sa ten cudzí jazyk učím aj doma,vždy,aby som bola vybavená tam ísť ale to je vedľajšie teraz....otázka moja je ..ako sa dostať zo školy nejakým spôsobom preč a prestúpiť na inú?,nie je to môj rozmar,uvažujem nad tým už dlhšie,neviem ako apelovať na rodičov,oni vedia o mojích problém,no neriešia to,donedávna som sa snažila neriešiť ani ja aby som nerobila problémy ale situácia je už neúnosná..čím skôr potrebujem odísť,musím aby som sa nezbláznila úplne..ešte aby ste mali obraz o mojích rodinných pomeroch..žijem s rodičmi a mladším bratom v rodinnom dome,podmienky máme dobré až priveľmi taktiež naše vzťahy medzi nami sú super,rodičia sa ľúbia,ľúbia nás a spravili by všetko pre mňa,no až na tú školu...ja nie som svätá ale snažím sa,učím sa (oproti pominulých rokoch lepšie) doma pomáham,nefajčím,nepijem,neflákam sa s pochybnými partiami,von idem tak raz za mesiac s 2-3 kamoškami...tak prosím hlavne tých čo si prešli niečím podobným , čo mám povedať rodičom? poslednom čase im to už hučím do hlavy denne ale stále si myslia že to prejde nejako,ja však viem,že neprejde... tým,ktorí si toto prečítali,dakujem..

Zaran

Ahojte tak hlásim sa znovu pokiaľ to bude niekoho zaujímať :D situácia sa vyvinula tak,že som sa rozhodla ísť k psychologičke tak ma rodičia objednali a minulý týždeň som teda k psychlogičke šla a tá povedala že som vyčerpaná zo školy a ked sa nič nezmení,skončím s nasadenými klepkami na psychiatrii,čo som rodičom tvrdila aj predtým ale na tom už nezáleží..a tak sa ma rodičia konečne rozhodli preložiť :) a dokonca si môžem vybrať školu :)nechcem to veľmi zneužívať ale už som si v podstate vybrala-nemecké bilingvárne gymnázium(viem,že gymnázium ako také stoji za prd,ale ked som už s gymnáziom začala nech aspoň niečo z neho do života mám -cudzí jazyk)okrem toho,trieda v ktorej momentálne som je zameraná na cudzie jazyky+ chodím do jazykovky..preto sa chcem opýtať..je možné sa na bilingvárne gymnázium dostať,prípadne ako?Má niekto s takýmto gymnáziom skúsenosti? Ak áno,prosím napíšte....

lombardo1981

Veľmi mi pomohla!
Ja som sa tiež nikdy nesťažovala. Ani vtedy, keď ma na plavárni stále topili. Raz sa tej učiteľky, čo tam s nami bývala plavčík spýtal,či jej to nevadí, čo mi robia. Odpovedala, že je zvyknutá a že ja sa nikdy nesťažujem. Myslím, že toto vypovedá všetko o záujme učiteľov o šikanu na školách... ČESŤ VÝNIMKÁM!!!

Zaran

lombardo-vidno,že ti musela pomôcť ked sa o nej tak pekne vyjadruješ :)
Nie,nikto taký tam nie je,ono ja som sa učiteľov na spolužiakov nikdy nesťažovala to by som sama na seba plietla byč a ešte ja by som zle pochodila :D za cele roky som to vravela len rodičom,a spravila som chybu ked som sa nechala pred dvoma rokmi prehovoriť od mami,že nech to vydržím, že bude dobre...ale čo už,druhý krát nemienim odstúpiť,len vymyslieť ako sa z tamad dostať...

lombardo1981

Áno, doštudovala. Pani učiteľka zo ZŠ nejako podala prihlášku bez uvedenia tých dvoch rokov, ktoré som absolvovala na gymnáziu. Išla som do novej školy akoby s čistým štítom. Bola jediná, ktorá sa za mňa celé tie roky postavila. Ostatným učiteľom či profesorom to bolo ukradnuté. Doteraz si ju zato nesmierne vážim.
Práve to je na tom to zložité, že ešte nie si plnoletá a potrebuješ zvolenie rodičov. Nie je na škole nejaká profesorka, ktorej sa ten stav nepáči? Tá by ti mohla pomôcť.

Zaran

-meno-diki fakt :) za podporu :)
takých neslovákov je nás viac myslím :)to,nechcem si pokaziť vzťah s rodičmi,viem ako to myslíš,žiaľ im klásť podmienky by nebolo dvakrát múdre ,jediné čo by som dosiahla je, žeby ma označili(znovu) ako rozmaznaného fagana ktorému neni nič dobré...

Zaran

lombardo-tak nejak to bude,oni sú leniví,hlavne mama,radšej ma bude krmiť s ptákovinami že bude dobre ako keby mala ísť vybaviť 4 papiere na prestup,nechce sa jej proste..na rodičov sa spoľahnuť nemôžem absolutne len neviem ako si pomôcť sama,kedže nie som plnoleté
vyhodili ťa zo školy?a doštudovala si strednú ked ťa nikde nechceli potom priať??

lombardo1981

To s rodičmi mi je strašne ľúto. Zdá sa, že hľadia skôr na svoje benefity ako na tvoje. Žiaľ, aj taký sa nájdu. Je mi z toho do plaču, pretože aj moji, predovšetkým matka takto reagovala. Už v prvej triede som mohla ísť na inú školu, ale rodičom sa nechcelo chodiť do centra mesta. Takže som zostala trčať tam, kde som bola.
Skús rodičom stále pripomínať ako sa tam cítiš. Možno to raz pochopia. Porozprávaj sa s nimi o tom, ako ťa pobyt na tej škole ničí a mení. Nič iné ma nenapadá.
A chodenie poza školu dôverne poznám. Začala som už na ZŠ. Ta druhom stupni som našťastie mala skvelú triednu učiteľku, ktorá mi s tým pomohla. No na gympli som nikoho nemala, takže ma za neospravedlnené hodiny vyhodili. Navyše riaditeľ mi pripočítal ďalších cca 20... raz som mu povedala, že je večne ožratý hňup... aj do školy chodil pod parou. Keď sa to moji rodičia dozvedeli, matka na mne dolámala dve hrubé varechy. Ale potom ma už nikam nechceli prijať. Ale zasiahla Pani učiteľka zo ZŠ. Doteraz som jej za to vďačná.
Chcem tým len povedať, že chodenie poza školu možno niečo vyrieši, ale prinesie to ešte ďalšie problémy. Ak by náhodou vyhodili, pochybujem, že by rodičia za tým videli snahu bojovať so šikanou. Jediné, čo by ich zaujímalo by bolo to, že ťa vyhodili zo školy... a svoju hanbu pred okolím.
Viem, že sa mi to ľahko píše, keď už je po všetkom. S odstupom času na to všetko pozerám úplne inak. Mnohé veci by som riešila inak. Predovšetkým by som sa nenechala udupať a prispôsobovať sa im. To znamená, že by som neprestala byť spontánna a usmievavá a večne sa hrabajúca v knihách. Ale ako dieťa som veci riešila tým, že som prestala robiť to, čo im najviac vadilo. A to bola chyba.
ROZPRÁVAJ SA O TOM S RODIČMI!!

_meno

ahoj Zaran

ludi je dobre si bud prisposobit alebo obist
ja osobne rodinu radsej jemne prisposobim
cim je clovek starsi, tym viac si uvedomuje ze ma len to co si spravi (you get what you see)
odmalicka som chcel veci nechat na druhych ale je to omyl, silnejsi tvori buducnost - uz si to vravela svojim rodicom ze v skole mas problemy.
Ak nie si v poslednom rocniku a nechcu ta presunut (musis si aj ty uvedomovat ake zmeny pridu, kam chces prestupit a zalozny plan, zeby tam boli ludia horsi), ukaz im viac seba:
ak si neuvedomujete ako tou skolou trpim, alebo si to uvedomujete a nebudete s tym nic robit..uvedomte si ze z mojho pohladu ste proti mne aj vy a ci chcete alebo nechcete moj vztah k Vam tym nicite..teraz Vam to je mozno jedno, ale ked budete na dochodku v prazdnom dome rozmyslat kam sa vsetci podeli, budete lutovat prave chvile ako taketo

a taka aj pravda je, kedze po skole aj tak odidst do zahranicia (studovat/pracovat) od rodicov odist urcite, zalezi len s akymi vztahmi
(Mozno kruto povedane, kezde ti aj teraz robia v skole zle, ale taky je cas - meni veci aj dobre(ktore by sme chceli navzdy), aj veci zle (ktore nevieme vydrzat ani sekundu)

na strednej som sa radsej zaradil medzi silnejsich co robia zlobu a pomahal im mudrostou .. klasika, aj africke dieta v anglickej kralovskej rodine bude kralom ....ale aj einstein medzi neandertalcami nebude einstein :-)

z toho co pises si zrejme slusne uvedomele a mudre dievca, rodinne zalozene

moj osobny plan (teraz mam 24 rokov) je samozrejme odist medzi lepsiu spolocnost (som viac obyvatel zemegule ako slovak :-) - nasi plany su si podobne preto ta nemozem len podporit a popriat vela energie a stastnych chvil :-))) nech ta rodinka pochopi

mimikaaas

Ja som mala takto sikanu vpraci ,presne toto iste...trapila som sa tam skoro rok,potom som odisla a uz je dobre aj ked spomienky su uz nastalo,takze prestup...moja sestre prestupila dva krat koli sikane a tiez sa dobre ucila len hlupim detom,pubertakom aj dospelim rozum nedolejes..