Preco ludia veria blbostiam?

Príspevok v téme: Preco ludia veria blbostiam?
0vecka

podobnu temu som uz zakladal. Nejde mi to ale do hlavy po par rokoch som sa rozhodol dat si pohov s nabozenskymi fanatikmi, fanusikom vestby atd. Chvilu som si zil vyrovnany zivot kym mi nejaky *ony* neposlal nejaku schemu perpetum mobile s popisom ako ide po kazdom co take nieco zostrojil CIA.

O tom ze su ludia co tomu veria som uz pocul a mal som na to neutralny nazor. Zlom ale nastal ze mi ten neborak poslal aj schemu oneho zariadenia, kde som ja aj ked len so zakladnym fyzikalnym vzdelanim polahky nasiel chybu. CO ma ale dostalo je to ze na tej stranke ktoru som dostal bola kopa takychto zariadeni samozrejme vsade nejaka chyba. Uz som presiel asi 8 schem :).

Dalsi problem nastal ze ked som sa slusne snazil vysvetlit kde su chyby okamzite som bol oznaceny za debila ktory sa nieco naucil v skole a o realnom svete vie velke gulove (a to sa slusne vyjadrujem). V podstate reakcie boli 1:1 podobne reakciam ktore dostanem ked sa snazim niekomu vysvetlit ze biblia obsahuje viac chyb ako moje diktaty so strednej skoly a ze neexistuje padny dovod tomu verit.

Preco to tak je? preco maju niektori ludia takuto potrebu niecomu jednoducho verit a obhajovat to za kazdu cenu aj ked to stoji na prvy pohlad (a aj na druhy) na neobhajitelnych zakladoch? Bibliu by som pochopil je to nieco take zastrene tajomstvom a neda sa to jednoznacne potvrdit ale tie perpetum mobile tie sa daju velmi lahko dokazat.

anjelik *

Ovečka, pretože každý sa potrebuje prejaviť a každý potrebuje, aby druhí jeho existenciu potvrdili vlastnou pozornosťou. :o) A tak je jedno, či to funguje alebo nie...hlavné je, že na to ostatní reagujú a aj negatívna reakcia je reakcia.

0vecka

2 MAoam no dobre ale preco si tie zaklady postavia take chatrne? podla mna naj zaklady ma taka ezoterika lebo sa nedrzi na nicom konkretnom teda sa neda ani ukazat ze je to blbost. Pseudo fyzika ma asi tie nachatrnejsie zaklady...

Maoam

najväcsi problem je vnutorna osobna labilita a neistota, takze potrebuju nieco externe, co(kto) im poskytne oporu, inak by sa zblaznili

0vecka

to by som bol schopny pochopit. Ale ak sa xcem k niecomu utiekat tak nebudem obhajovat perpetum mobile typu ze tu je schema. Ale si vyberiem na pr perpetum mobile typu nejaky american to ma v garazi a nikto nevie co to je. Lebo tu sa uz tazko dokazuje ze to nefunguje :)

to je anpr ze neda sa vyjadrit pomocou elementarnych funkcii integral sin(sin(x)) tak ak budem chciet tvrdit ze sa to da tak poviem ze sa to da a mam taku funkciu ale nepoviem a nie ze poviem ze je to cos(cos(x)). Lebo tu sa da ukazat jednoznacne ze to tak nieje :)

Prezývka55

Ludia su sklamani zo zivota, alebo su neuspesni, alebo sa kvoli niecomu trapia alebo si nevedia nieco vysvetlit tak to vsetko zvaluju alebo sa utiechaju k imaginarnym veciam a imaginarnym kamaratom co im zamestna hlavu alebo poskytne satisfakciu.