Revizor

Príspevok v téme: Revizor
Hankaa333

Ahoj,dnes ma chytili revizorky v električke.nemala som označeny listok.išla som len na 2 zastavky,ale ich to nezaujima. dala som jej svoj občiansky a ona si opisala moje udaje a dala mi ich potvrdenie a aj to ho nechcela dat.! musela som ho vypytat.!no nanom je len vypisany datum a jej osobne čislo. nič ine.!!! ani moje meno,ani čas,... je to teraz platne? ved možem povedat,že vlastne nemam doklad otom,že ma chytili a nebudem im nič platit.
čo si otom myslite? dakujem za odpovede....

Hankaa333

Ahoj, svinstvo je,že tie svine/revizorky/ sa priživuju na nas........
nestava sa mi,že by som išla načierno,ale vtedy som sa ponahlala a tak som tie 2 zastavky isla načierno... do kelu.......
aby ich porantalo...... :(

doubledog

tak tak, ak ma niekto cas a chut sa hadat, staci, ak proste ziadny obciansky neodovzda, pravo na kontrolu revizori nemaju.

samozrejme, revizori potom volaju policiu, lenze ani ta pokial viem nema pravo zistene informacie poskytovat revizorom.

cele je to pravne velmi zle osetrene a teoreticky to cele vyhovuje ciernym pasazierom.

spravodlivy1

Emily opat - presne tak, budme ferovi ako nasi politici, ktori nekradnu a taktiez vedenie dopravneho podniku dosadene vladnucou stranou, ktore sa tam samozrejme neslo nabalit na zakazkach. podla mna staci, ze dopravnemu podniku prispievame kazdy nedobrovolne dotaciami. Emily, ak si taka ferova, tak preco nestanujes pred uradom vlady a neprotestujes proti tej spine okolo. a verim, ze ked soferujes, tak nikdy nic nespachas...

Emily opat

Hankaa333, sla si bez listku a chytili ta. Byt tebou zaplatim pokutu, bez akehokolvek vyhovarania, klamstiev, ci hladania cesticiek ako nezaplatit.
Vsak budme ludia trochu ferovi.

poradimti

andm - je to stale usetrenych 24 resp. 34 eur, tak ci jej to stoji za to, nech si uvazi.
hanka9 - policajti budu na to kaslat, ci islo o obmedzovanie osobnej slobody prave z dovodov, ktore pisem. Policajti nechcu riesit prkotiny s revizormi, takze ked dve revizorky povedia, ze isla s nimi dobrovolne alebo im dobrovolne "nadiktovala" svoje udaje z OP, tak to sucho zapisu a nebudu nic zistovat, ci to tak naozaj bolo alebo nie.

Cukrikova

je jedno, co a aky doklad ti vystavili, bez ty len pokutu zaplatit a listok, ktory dostanes o zaplateni si poriadne uschovaj.
Kamoska zaplatila pokutu, listok si vsak neodlozila...Po 10 rokoch jej prislo upozornenie, ze ma exekuciu na krku a ze ju vyzyvaju zaplatit pokutu vo vyske bla bla bla eur. Vyhadzala sa vtedy nenormalne z penazi a nemala ako dokazat, ze pokutu uz pred x rokmi zaplatila, lebo stratila doklad....

hanka9

Nemala si mu dat obciansky preukaz !

Cestujuci nie je povinny ukazovat vodicovi, revizorovi, ci prepravcom poverenej osoby obciansky preukaz ! Pravo pytat OP maju LEN policajti, pripadne prislusnici zeleznicnej policie, mestskej a pod. za ucelom zistenia totoznosti. Mala si byt neochotna a jednoducho odist !

Revizor nema pravo ta uväznovat v dopravnom prostriedku, obmedzovat v slobodnom pohybe atd., pripadne ta odvliect dopravnym prostriedkom napr. na policiu a pod. PROTI TVOJEJ VOLI za ucelom zaplatenia cestovneho (vid obmedzovanie osobnej slobody §231 trestn. zak., pozbavenie osobnej slobody, vydieranie atd...

P.s- nabuduce budes vediet.

andm

Poradimti: A toto vsetko ma akoze absolvovat kvoli par euram? Na policiu, vybavit obciansky, ist si pre obciansky... a uz nehovorim o njakom dokazovani alebo tak... no, nechcelo by sa mi.

Hanka, len to zaplat cim skor, nech Ti tam neprihodia aj uroky. Ina moznost nie je.