8 ročný a syndróm ADHD

Príspevok v téme: 8 ročný a syndróm ADHD
Kim58

Dobrý deň mám 8 ročného brata ( ja mám 16) ktorému bol diagnostykovany syndrom ADHD.No ide o to že je agresívny voči deťom v škole, voči deťom vonku dokanca aj k nám doma ( občas ). On je iný ako ostatné deti ( vála sa po zemi , vzbudzuje na seba pozornosť ) a keď sa mu iné deti smejú stratí nervi a bije ich. Potom to lutuje doma sľubuje že to už neurobí čiže si to svojim spôsobom uvedomuje, vydrží mu to možno 2 dni a aj to chodí domov s plačom že sa mu smejú , kopajúmu do tašky a pod. Každe ráno sa budí s tým že ho bolí brucho a nechce isť do školy. Už sa aj stalo že dostal poznámku že prišiel neskoro a keď som sa ho pýtala kde bol / doprevádzam ho každe ráno až po školu / povedal že sedel na lavičke na školskom dvore. Z učiteľmi a dokonca ani s váženou pani riaditeľkov nieje reč. Vždy je najhorší on pretože citujem " on robi somariny detičky sa na nom zasmejú alebo mu nechtiac kopnu do tašky a už je zle " popritom viem že to nechtiac nebolo ( tašku mal uplne rozkopanú zipsi pokazané ) . Riaditeľka poslala socialku ( žijeme čisto , máme čo jesť ) nechápem prečo. Som z toho zdrvená nedokážem sa na nič sústrediť neviem si predstaviť že prídem o môjho malého bračeka :(. Večer som mu dala zošit a povedala mu , že keď mu niekto bude robiť zle nech mi to napíše do zošita a virieší to mamina nie on . Snažila som sa mu vysvetliť že tím že niekoho zbije urobí problém len sebe. Myslím že je malý na to , aby pochopil že už je to veľmi vážne prosím poradte mi ako to riešiť a ako postupovať nechceme o neho prísť :(((((((((((

Kate95

V Nitre je na ZŠ Benkovej trieda pre nadané deti, neskúšali ste to? Ja som chodila do "talentovky" v Prešove od 4. ročníka.. tiež som bola na normálnej škole neposedné decko (agresívna som ale nebola) a deti sa mi vysmievali, lebo som mala samé dobré známky. Viem aj, že veľa deťom to pomohlo. Keď sú šikovné, v škole sa nudia tak robia hlúposti. Ja si nemožem vynachváliť. Omnoho lepší kolektív aj individuálny prístup učiteľov (s tou konkrétnou školou v Nitre nemám skúsenosti, ale je to podľa projektu p. doktorky Laznibatovej, presne to isté ako som navštevovala ja)

Berú tam na doporučenie psychológa, tak by ste to mohli skonzultovať (u nás v Prešove je na to špeciálne pracovisko, neviem ako v Nitre)

kim58

Chodí ku psychiatričke už od 5 rokov lieky už prestriedal všetky možné momentálne užíva strateru a po nej je ešte agresívnejší :( a z Concerty mal vedlajšie účinky nechcel nám jesť a strácali sa mu krvinky (je chudokrvný ) a toto už je druhá škola na ktorej je na prvej to bolo to isté ... keby sa zle učil musel by chodiť do špecialky. Má same 1 a najviac mu ide matematika ( vie už aj rovnice) škola nespolupracuje , nesnažia sa to pochopiť dokonca keď doniesol domov zošit s matematiky učiteľka mu označila za chybu 2 príklady a dala mu 2 . Aj to take primitívne.. potom ho hrešila že prečo domov zobral zošit.. fakt už som na dne svojích síl neviem ako mu mám pômocť....

doubledog

luciano, prestan uz s tym metylfenidatom.
je to skodliva latka, uz som ti to minule pisal a aj sam si to uznal.

luciano

Treba navštíviť psychiatra. Na ADHD sa predpisuje liek, ktorý sa nazýva Concerta, alebo Ritalin s účinnou látkou metylfenydát. Tento liek zaručene tvojmu bratovi pomôže.

doubledog

on sa potrebuje naucit zvladat svoje spravanie,
ak je voci okoliu agresivny, treba s tym nieco robit.
chcelo by to odbornu pomoc.