Chcem výživné spätne, dá sa to?

Príspevok v téme: Chcem výživné spätne, dá sa to?
bozkavatko

Ahojte, prosím o radu, môj otec na nás neplatí dobrých 15 rokov ale nikto s tým nič nerobí, trestné oznámenia, vymáhanie nič nepomohlo. Otec ani nesedel v base. So staršou sestrou sme plnoleté ale rady by sme výživné spätne vymáhali,nakoľko to mame nechcel dávať ani štát. Cca v roku 2005 bol na všetky tri deti bol dlžný minimálne 170.000,-Sk. Teraz má na mladšiu sestru ešte stále vyživovaciu povinnosť v hodnote 100,-eur/mes. ale neplatí. Poradí mi prosím niekto? Budem vďačná

Prezývka55

bozkavatko ked si myslis ze sudom nieco dosiahnes alebo ze od neho vobec nieco dostanes tak ta sklamem :) radsej na tie peniaze zabudni.

klea :D jasne pytaju od otca 6000eur a ze medzinarodny sud? len startovne na medzinarodny sud by bolo vyssie ako 10 000eur.

kleaaaa

podaj trestne oznamenie a pritom tam priloz list, ze to je v poradi uz ....oznamenie a ze nikto s tym nic nerobi a a ze a sa to nezacne riesit v kratkom case, obratis sa na medzinarodny sud za neriesenie veci a oddialovanie riesenia a ze zaroven budes zalovat aj stat, ze neriesi prava dietata.

Danielka_111

Ahoj :-)
To je skôr právna záležitosť, takže ti môžem akurát poradiť kamarátku, študentku práva. Jej mail mám pri nicku (ak si klikneš na môj nick, lebo to tu nechcem dávať verejne). Ona ti určite lepšie poradí.