Crohn?

Príspevok v téme: Crohn?
ezz

Dobry den mam 25r pred 2 rokmi som zacal posilnovat a brat doplnky vtedy som vazil 74kg.Behom roka som pribral na cca 91kg a potom sa objavili problemy, riedke stolice 2x denne a pod vynechal som doplnky postupne som schudol na cca 77kg ktorych mam uz nejakych par mesiacov.Cvicim dalej jem menej ako ked som naberal.Teraz zvyknem mavat maksiu svetlejsiu stolicu niekedy je formovana niekedy je na viacej mensich kuskov.Hnacky nemam len ma niekedy prezenie obcas povedzme 1x za 2 tyzdne a to mam v ten den riedku stolicu mozno 2x.Nemavam ani bolesti brucha ked tak len zriedkave slabe krce co hned prejdu.Vysetrovali ma na celiakiu ktora sa nepotvrdila a teraz som bol na CT kde mi zistili nejake zhrubnutie steny tenkeho creva a zvacsene uzliny v terminalnom ileu z coho gastroenterolog usudil ze mam priznaky Crohnovej choroby a pripravujem sa na kolonoskopicke vysetrenie.Som z toho ludovo povedane v riti a mam strach ci nemam tu chorobu.Je to vobec mozne aby som to mal ked mam vpodstate rok problem len s tym ze nemozem pribrat a mam svetlejsiu maksiu stolicu striedanu s normalnejsou pevnejsou a ziadne bolesti ani hnacky?

philips

Videl si niekedy, aký "veľký" kusisko ti vytrhnú z tej sliznice?
RNG, nechcem sa hádať. Podľa mňa radíš ľuďom dobre, ale takto na diaľku sa nikomu nedá nič diagnostikovať... A dobrý gastroenterológ využíva endoskopické vyšetrenia len keď je to naozaj nutné..

RNG

Phillips, ty nepovazujez za poskodenie criev, ked tu z nich vytrhnu vzorku? To chces ako robit bez poskodenia???
A rany na crevach sa hoja mizerne, lebo je tam hrozne spinave prostredie.
A ze ti to robi lekar, to na veci toho, ze sa jedna o poranenie nic nemeni.To, ze ma na to diplom este neznamena, ze vie vydrapit vzorky z crevnych stien bez toho, ze by ich poranil. To nedokaze ani kuzelnik, nie to bezny lekar. Viac napr na
roarofwolverine.com
alebo este lepsie
drmcdougall.com

philips

RNG, nic proti, ale ak tu kolonoskopiu robi lekar a nie nejaky robotnik zo stavby je riziko poskodenia sliznice creva velmi male. A to aj pri odbere bioptickeho materialu.

RNG

Travenie je vec dostatku kyselin roznych enzymov, mikrovlaknin a probiotik Cokolvek ti z toho chyba sa prejavi na stovkach roznych zdravotnych problemov, ,lebo nielenze neabsorbujes dostatok roznych zivin, ale sa ti znici aj crevna flora, ked sa tam usadia rozne parazitne mikroby, ktore miesto uziticnych latok , ktore produkuju probiotika pre nas , produkuju rozne toxiny, ktore nielenze otravuju cele telo, ale postupne znicia aj creva(IBS,CROHN, ulcerativna kolitida, smrt)
A ked si myslis ze strasim, uz davnejsie jeden zo znamych lekarov(dr Bernard Jensen) prehlasil ze "smrt zacina v hrubom creve"
A nebolo to nic noveho, lebo to iste tvrdil uz Hippocrates pred vyse 2000 rokmi.
Zialbohu, kolonoskopia ti nedoda ani potrebne kyseliny, ani enzymy, ani mikrovlakniny ani probiotika. Naviac ti moze poranit creva a jedine, co od lekarov dostanes je alebo negativne vysetrenie, alebo nejaka bezcenna diagnoza v cudzej reci, co tvoj problem nijak neodstrani.