Rozhodovanie sa medzi 2 muzmi, existuje spravne alebo nespravne?

Príspevok v téme: Rozhodovanie sa medzi 2 muzmi, existuje spravne alebo nespravne?
mia123

Dobry den,
som 30 rocna aktivna zienka a som momentalne v narocnej situacii kedy som ako uvaznena medzi dvoma skalami. V prvom rade nechcem poucovat a ani ziadne nadavky o tom aka som...co sa stalo, sa stalo a bola to moja chyba ale myslim ze nasledky mi daju dostaconu prirucku.
Mala som dlhrocny vztah, moj partner je vo vsetkych smeroch uzastny clovek, co spravil pre mna vyslovene co mi videl na ociach. Nic nam nechybalo, avsak urcite zmeny v zivote zapricinili ze sme sa odcudzili, aj ked sme byvali v jednej domacnosti, chybali neznosti, spolocne vecery, intimna stranka. Miesto riesenia tejto situacie som zvolila unik do narucia ineho [ ano, chyba, dnes to uz viem ], kde som opat zistila ze vlastne milovanie je uzastne, a viem sa zasmiat aj na kazdodennych malych radostiach. Zacalo to nevinne, kamaratstvom az to prislo inam, a po par tyzdnoch som si zacala uvedomovat, ze ma k nemu netaha len pritazlivost a vasen, ale aj po ludskej stranke sme si sadli, spolocne zaujmy, nazory atd. Sedela som na dvoch stolickach a pytala sa seba ako to vyriesit, a predsa som nevedela najst riesenie. Bolo mi luto rozist sa s priatelom, zahodit vsetko co sme mali, ale na druhej strane na to som mala mysliet pred tym nez som sa pustila do romaniku s tym druhym. Vsetko som pokazila dokonale.
A predsta to stale pretrvava, obaja o sebe vedia, s partnerom sme oficialne rozideni, ako sme sa rozisli tak som nebola poriadne ani s jednym ani druhym ,ale stale ma to tahalo k tomu novemu, dufala som ze ked vsetko prehrmi, budem moct zacat odznova, mozno prave s tym novym partnerom. Avsak byvaly partner, napriek vsetkemu co som mu spravila, a ako som zachovala mi chce dat sancu a ja sa opat dostavam do svojej dilemy a viem ze sa uz musim rozhodnut. Definitivne. Nie ze skusime to a ked to nepojde tak pojdem za druhym.
Ironiou je, ze ked sa zamyslim ozaj neviem, ktory je ten pravy. K obom ma tovelmi taha, ku kazdemu trocha inak. Na jednej strane je tu moj byvaly partner, najlepsi priatel a clovek ktory mi je opora v kazdej situacii,alebo novy partner, kde ano prevazuje tam vasen,nepoznam ho tak dokonale, ale niekedy sa oplati pre lasku riskovat,ci nie? . Pripadam si trapne, ked si to spatne citam, ze v mojom veku sa mi mohlo nieco taketo prihodit, ale taka je realita..
Viem, ze mi nikto nemoze poradit, a musim to vyriesit sama, ale akykolvek vas komentar, rada atd, ma potesi...
Dakujem

juhy-SK

Klasicky zensky problem.. si v dlhodobom vztahu,sama píšeš,že muž tvoj priatel by ti zniesol aj modré z neba,nemali ste žiaden vážnejší problém aspoň podľa toho,čo si napísala. Piseš že ti chybali poslednu dobu nežnosti,spoločné večere.. namiesto toho aby si ten vztah sa snažila napravit a otvorene s tvojim partnerom diskutovat,utekaš za inym..
Poviem ti to takto..garantujem ti,že ten novy je len poblaznenie,proste ti chybalo v istej dobe niečo vo vztahu a podvedome si to potrebovala dostat naspat, ale spravila si chybu v tom,že si to nehladala na spravnom mieste..ano, chapem..teraz sa ti zda ten novy ako dokonaly človek a neviem čo všetko..ale vezmi si to už len z tohto pohladu.. za čo stoji chlap,ktorý je schopný riešiť niečo so ženou ktorá je dlhodobo zadaná? Myslíš si,že takýto chlap ti bude v budúcnosti verný? Mysliš,že ti tiež nesie aj modré z neba,že si s nim vybuduješ to,čo si si vybudovala s priatelom? Už len to,že ti chce dat šancu nechápem..Uprimne,ja by som ta kopol kade lahsie do riti za tvoju nevdačnosť..Nakoniec dopadneš tak,že nebudeš mat ani jedneho z nich,alebo sa daš dokopy s tym novym a po vysadeni ružovych okuliarov zistíš,že je to človek,ktorý ti absolutne nevyhovuje, pripadne ti byvaly bude behať stále po hlave ale na návrat bude už neskoro..ale je to tvoja voľba,pokašľala si si to sama.. ja ti prajem,nech ti to vyjde,ale len tak to buducna,ako 30 ročná vyzretá žena by si mala vedieť,že nejaké nedostatky alebo to čo ti chyba v dlhodobom vztahu sa s priatelom riešia KOMUNIKACIOU,ktora prejde k RIESENIU SITUACIE..az ked sa situacia nerieši,potom môžeš robiť takéto kroky ake si spravila bez dovodu ty..

nathaly7

Vierge,si velmi múdra,ako čítam tvoje komentãre,páčia sa mi.je mi ľúto,ak si nestretla ešte tú pravú lásku,určite si ju zaslúžiš a nájdeš muža ktorý si ťa bude vãžiť pre tvoje hodnoty,ale dnes je takých velmi málo:(

nathaly7

Tak si daj na chvilu pauzu,nejaky tyždeň,mesiac,a uvidíš ku ktoremu ťa to viac bude ťahať,kto ti bude viac chýbať.Nechaj to na chvíľu tak,možno ťa niektorí sám presvedčï,aká si preňho veľmi dôležitã,neunáhli sa aby si neurobila chybu,ktorú môžeš neskôr ľutovať.

vierge

jednoduché: daj si odstup, buď single, aspoň pol roka. Nechaj, nech sa tvoje zmätené myšlienky aj city utrasú. V kalnej vode nič nevidno. Nechaj ju upokojiť sa a uvidíš všetko jasnejšie. Chce to čas - a to čas bez naviazania sa na muža, čas len pre seba samú.

clarison

to je sice pekne, ze by sa tomu mohli vyhnut...
ale realita je ina...davam tomu 1% sancu, ze sa tomu vyhnu.
Zacne to tym, ze velka hadka, on to spomenie na svoju obranu, jej zacne vadit preco to vytahuje a problem je znovu na svete :D

Fleur-de-lis

podľa mňa sa môžu takým poznámkam vyhnúť. Ale potrebujú si to na začiatku vydiskutovať. Teda či jej naozaj odpustil a je to pre nich uzavretá časť. Zabudnúť sa asi nedá, ale vyrovnať sa s tým tak, aby jej to pri každom probléme nevyhadzoval na oči, určite áno. Ale zrejme by na tom museli popracovať. Možno aj s psychológom ak to nezvládnu sami.

Ale to by si mala byť aj ona istá, či ho chce, alebo či je to len bezpečná voľba, ktorú neplánuje prijať celým srdcom.

clarison

podla mna, ked sa vratis do povodneho vztahu, budes to mat o par rokov vyhadzovane na oci. pri prvej hadke sa to spomenie. bude ta tym zhadzovat, lebo si mu tym ublizila, ak teda nie je vynimka tak sa ti to vypomsti... Ja asi viem ako sa citis, asi by som sa vratila do povodneho vztahu kde mam istotu, ale uvedomovala by som si, ze ak sa vratim cakaju ma dokonca zivota ponizujuce poznamky...

TinaM

No je to neprijemna situacia. Ak sa vratis k priatelovi, moze ta matat, ake by to bolo s tym novym. Ak sa rozhodnes pre noveho-tam ti nikto nic negarantuje. Dalsia vec je, ci tvoj predchadzajuci vztah este bude taky stabilny, aky bol kym sa toto stalo. Ci sa naozaj aj ty, ale hlavne tvoj partner, dokazete cez tuto "chybu" preniest. Este by ma zaujimalo, ako sa k tomu stavia ten novy chlap?

Fleur-de-lis

Nie je to z mojej hlavy, ale stotožňujem sa s tým, a to, ak žena od začiatku vzťahu prežíva silnú vášeň, môže jej to byť skôr na škodu. Totiž môže to zabrániť úprimnému spoznávaniu sa, ktoré je nevyhnutné pokiaľ má človek v pláne dlhodobý vzťah a nie len zábavu na určitú dobu. Ženy sa podvedome veľmi ľahko prispôsobujú, a ak je "po uši" zaľúbená, tak môže zabúdať kým je, len aby si udržala priazeň daného človeka. Veľa žien si to neuvedomuje. Ale celý život sa tak žiť nedá.
Ja by som si porovnala hodnoty tých dvoch mužov s mojimi hodnotami. Tie narobia v budúcnosti najviac škody, ak nie sú v súlade s tvojimi.
Ja sa neviem celkom vcítiť do tvojej situácie, neviem čo presne prežívaš s tým druhým mužom. Ale zas vrátiť sa k bývalému a mať cit aj pre toho druhého, no dosť nepríjemné.
Nenechaj sa vtiahnuť do vášne príliš, lebo ti to síce teraz môže priniesť krásny vzrušujúci čas, ale neskôr za to môžeš platiť...
Skús použiť rozum namiesto emócií. Naposledy, ako píšeš, to nedopadlo dobre, to by ťa mohlo poučiť ;) A áno, nie je to ľahké. Ale si už dospelá žena, určite na to máš.