Cukrovka a znižovanie hmostnosti

nestasne_zuby

vysad antidepresiva logicky...aj tak je to svinstvo. nechces snad zomriet radsej na nadvahu nez na depresiu...podla mna lepsie byt chuda alebo v norme a depresivna nez tlsta a vygumovana.

DiabetikIvo

Tara,

ako Ti poradil eng poraď sa o znižovaní hmotnosti so svojim diabetológom a žiadaj hospitáciu v NEDÚ Ľubochňa, kde Ťa naučia pracovať ako so sacharidmi v strave, tak aj ohľadom správneho stravovania pri diabete Typu 1. A určite Ti aj poradia ako ísť na to, aby si znížila svoju hmotnosť a nemusela podnikať nejaké drastické diéty nevhodné pre diabetika na inzulínovej liečbe (bez ohľadu na typ diabetu).

DiabetikIvo

RNG,

ak si si nevšimol Tara258 píše, že má diabetes typu 1, čo znamená, ako určite dobre vieš, že nemá vlastnú produkciu inzulínu a musí si ho dodávať do organizmu z vonku. Inzulín predsa potrebuje aj vtedy keď nekonzumuje sacharidy. Vtedy organizmus potrebuje tzv. bazálnu dávku inzulínu. Aj u Teba ako u diabetika s diabetom typu 2 Tvoj pankreas vylučuje inzulín aj vtedy keď neješ žiadne sacharidy a keďže Tarin pankreas už nevylučuje inzulín, tak si ho musí dodávať injekčne...

A radiť konzumáciu sacharidov pri cukrovke nie je vôbec antiproduktívne. Áno kedysi keď ešte nebolo možné podávať diabetikom s diabetom typu 1 inzulín, boli na totálne bezsacharidovej tukovej strave a vtedajší diabetici s 1. typom diabetu vyzerali ako vychudnuté mátohy a ich život končil po niekoľkých týždňoch až mesiacoch po prepuknutí diabetu typu 1 v ťažkej ketoacidóze, následkom ktorej opustili tento svet.

Inzulín priniesol pre týchto ľudí záchranu a proti tomu nič neurobíš. Opakujem, Ty máš diabetes typu 2 a Tebe funguje pankreas, diabetikom typu 1 pankreas nefunguje ani tak ako Tebe a preto musia dostávať inzulín proti ktorému vystupuješ.

Tara258

S nim som sa radila a opytala som sa ho ci mam vyradit chlieb, povedal , ze mozem, ale to je tiez nerealne, takze som ho len zredukovala...zatial stale nic..Aj tak dakujem za vsetky rady, budem sa s tym musiet nejako popasovat...

RNG

Zdroj glukozy v krvi nie su len sacharidy v potrave, telo si vie vyrobit prekvapive mnozstva glukozy z bielkovin v peceni procesom neoglucogenesis.
Takze radit konzumaciu sacharidov pri cukrovkach je velmi pochybna rada.
Ale zvysuje to spotrebu inzulinovych injekcii, takze farmacia je samozrejme za to a zialbohu aj vela lekarov, co su skoleni farmaciou silne ovplyvnovanym vyucovanim.
Zvysenie metabolizmu sa da docielit napr doplnkom jodu, co zvysi nizku cinnost stitnej zlazy a tym slabe spalovanie a vyrobu energie.
Antideptresiva su casto pochybne ucinne, ale su navykove a skodlive vsetky. Obvykle sa daju nahradit roznymi neskodnymi a nenavykovymi prirodnymi doplnkami.
Utlmujuce samozrejme spomaluju metabolizmus/spalovanie a vedu k strate energie a naberaniu vahy.

Tara258

Lenze ja to musim pokryt sacharidmi o tom je dieta pri cukrovke a ked jem chlieb, tak priberam este viac...pri tych cerealiach mam len 50gramov..

kablica

cerealie na veceru? tomu sa hovori vykrmna kura, nie dieta :-DDD
veceru maju tvorit bielkoviny so zeleninou, a nie sacharidy z obilnin