Preplachovanie nosa morskou solou

Príspevok v téme: Preplachovanie nosa morskou solou
Timur

Ahojte,
mam zapal dutin, od dnes beriem antibiotika Augmentin + to preplachovanie morskou jodovou solou. To som si pripravil tak, ze si prevarim 2dcl vody, dam do nej 1/2 kavovej lyzicky morskej soli a necham vychladnut na izbovu teplotu. Preplachovanie robim injekcnou striekačkou (striekanie do nosnej dierky robim pomaly a kontrolovane, ziadne prudke streky).
Chcem sa opytat, kolko preplachov po sebe mozem spravit s objemom striekacky 20ml?
Je lepsie si pritom lahnut a mat hlavu uplne v záklone a vydrzat tak par sekund alebo staci nahnutie hlavy na jednu a potom na druhu stranu a pustat "roztok" az pokial nevyjde cez druhu dierku von? Ja mam problem s prepazkou, takze pri aplikacii do lavej dierky to pravou vychadza az po velmi dlhom case:)
Ked to pritom steká hrdlom a prehltávam to, dúfam nevadí a má to tak byt ?!

Revinx

hanka

dufam, ze je normalne, ze mi to tecie aj do uší aj dole hrdlom - samozrejme len minimalne..pri preplachovaní...lebo potom pri fukani nosa po preplachnuti jednej nosnej dierky cítim a pocujem ze mi natieklo aj do usí,...zrejme to tak ma byt nie?

hanka9

Znamy bylinkar a "mudrc" mi niekolkokrat v minulosti zdoraznoval

ze prave taketo "preplachovanie - vymyvanie"

vykonaval pravidelne ako zdravy, ako preventivu pred chorobou

Revinx

RIGO

aj ja so striekačkou:)

hanka

presne tak to robim, aspon sa snazim:)....skôr som chcel vediet ci to nevadí ked si to robím aj ked nie som chory....

hanka9

V kupelni nad vanou a urovnou hlavy si zaves specialnu sklenenu flasu s odtokom v dolnej casti a nasunutou hadickou (ta ma dlzku asi70- 80cm).

pri zavesovani flase drzis samozrejme stisnuty koniec hadicky,

vo flasi je napr. vlazny az teply praslickovy zapar, odvar

mierne sa predklonis, hrot brady das na stred hrudnej kosti, vytocis hlavu dolava (brada musi pritom zostat na povodnom mieste)

no a do pravej nosnej dierky vlozis stissnutu hadicku a pustis ...

to same, len s opacne otocenou hlavou prevadzas potom s druhou nosovoym otvorom

flasa sa nesmie zavesit prilis vysoko, aby tlak nebol silny !

postoj pri tomto je rovnako velmi dolezity!

RIGO

Ja si preplachujem nos slanou vodou striekackov a prjde mi to aj do hrdla poto zapal ustupi mavam zapalene aj hrdlo.

Revinx

redbatica2

ahoj, to som ja Timur:)......chcem sa opytat, ci si mozem preplachovat nos aj ked uz nemam zapal dutin.....kazdy druhy den si teraz prelachuje - raz denne....je to v pohode?...lebo som cital ze dlhodobné uzivanie soli vysusa sliznicu.......a dalsia vec, odkedy si to robim, tak mam cistejsiu plet (problematicka, porova je)..teraz neviem ci aj to pomaha alebo je to len nahoda:)

RNG

Morska sol je len minimalne antimikrobialna, priroda a doplnkovy priemysel ma znacne silnejsie prostriedky k dispozicii.
Na pochopenie, z coho su rozne nakazy horneho dychacieho systemu a pre co na ne ustne brane atb casto neucinkuju, alebo dokonca ich podporia , pozri cez Google.sk pod rng infekcie.
Na ochoreni sa caasto naraz podielaju virusy, bakterie, kvasne a plesnove infekcie a ich rozne maskovane formy, ktore treba najprv odmaskovat(NAC, serrapaptaza) inac sa do nich tie rozne antimikrobialne latky, doplnky a lieky ani nemozu dostat.
A vseobecne do dutin, kde nie je cirkulacia krvi a telo sa brani len odtlacanom mikrobov hlienami sa nedaju dat ucinne davky cez usta, ale musi to byt kvapkane priamo do dutin.

Timur

to je jasné ze sa oplatí investovat, ved ide o moje/nase zdravie, ale bohuzial u mna prave to je problem.....na predpis probiotika nie su ziadne?

redbatica2

Oplati sa investovat... Myslim ze probiotika z jogurtu zabije kyselina v zaludku a oni sa musia dostat do creva - preto maju dobre probiotika obal ktory sa rozpusti az v creve

redbatica2

Ja beriem od firmy swiss... Isto su aj lepsie... Cim viac kmenov tym lepsie... Beriem vacsinou na noc najskor 4 hodiny po antibiotikach (beriem prirodne atb)...treba im dat aj nieco 'jest'aby sa dobre mnozili - mikrovlakninu , napr. Kusok jablka aj so supkou. Alebo psyllium a vela vody