Špina kamarátka - mám sa s ňou zmieriť?

Príspevok v téme: Špina kamarátka - mám sa s ňou zmieriť?
Dawia

Mala som "kamarátku" , ktorá je zároveň aj frajerkou frajerovho bratranca. Čiže všetky oslavy v rodine,a iné akcie absolvujeme spolu.Poznali sme sa ešte predtým, ako som chodila s mojím frajerom.Keď som začala chodit s mojim frajerom, vtedy som spoznala, aká je. Prekrúca rozne veci, klame, ohovára. Nikdy som jej to do očí nepovedala, iba som sa sňou pohádala. Podviedla aj svojho frajera, a využíva ho na peniaze, to vidí každý z rodiny, aj jej to niekedy vyhodia nepriamo na oči, ale do očí jej to tiež nik nepovie. Študujeme rovnaký odbor, akurád ona je 3tiačka, ja druháčka. AJ čo sa týka školy mi hovorila blbosti, strašila ma že neviem čo, potom som to povedala spoluziakom, a nebola to pravda-samozrejem som vypadala ako hlupańa. Neskutočne sa chváli neviem s čím, čo všetko jej frajer kúpi, a že možu si dooliť všetko. V lete sme išli spolu na dovolenku, lebo sme mysleli, že tam bude iná, a dovolí frajerovi si vypit atd.. Ale nebola. Jednej našej spoločnej známej som v afekte- lebo som bola na nu uz ozaj naštvaná som pvedala, čo si onej myslím , a ona jej to vyzvonila. Začala hádka, ale pre pokoj v rodine, som sa jej ospravedlnila. Potom sme sa chvílu bavili, aj ked to bolo oničom. Dorazilo, ma , ked sa mi pozdravila len vtedy, ked bola sama,a k bola s nieakou spoluziackou v škole, ignorovala ma! Tak som ju vyhodila z fb! Odtedy sa nebavíme! onedlho nás čaká spoločná oslava , kde bude určite-a ja už som teraz z toho na nervy. Nnechcem, aby si rodina všimla, že sa nebavíme! Frajer mi hovrí, že to mám mat na háku.. ale mna to trápi.. Viem, urobila som chybu,mala som jej jasne povedat co si onej myslím.. Ja som aj rada ze uz sa spolu nebavime lebo sa len chvalila, klamala, a vymyslala si napr ze ma nemaju frajerovi rodicia radi atd..! Tktiez naprikald dovolenku objednala bez nasho suhlasu!N druhej strane aj mam ekopec zazitkov , ale ja neviem ci to vsetko chchem naspet! Mam to enhcta tak,a lebo jej este skusit napisat?

Lolly

Iba Katka: Máš uplnu pravdu :) najhoršie je na tom, že dnes sa majú také sviňe najlepšie..skusim jej to dať pocítiť že mi ubližuje a uplne ju ignorovať.. mala som to urobiť už veeľmi davno ale ja som si myslela že sa to urovná.. ale mýlila som sa.. mohla som sa poučiť spred 2 rokov keď ma jedna partička namyslenych šikanovala, ale bola som naivna .. Vďaka =)

kungfusrac

Vypada to, ze obe ste jednoduche dedinske zeny-dievcata, ktore vyrabaju a riesia malicherne problemy a tym si kratia cas. Skus si najst nejake hoby-strikovanie, hackovanie, alebo chovaj hydinu a takisto aj ta druha a nebudete mat cas na take hlupe spravanie.

Iba Katka

Lolly, ty sama vieš, že toto ti nesmie robiť a nemôžeš jej to dovoliť. Keď máte v triede nejakých normálnych ľudí, s ktorými vychádzaš, tak určite prídu si vypočuť aj tvoju verziu príbehu, ak by na teba nosila špinu. Ak nie, tak ani tí spolužiaci nestoja za nič. Ale nesmieš sa nechať takto zdierať, ona už dávno nie je tvoja kamarátka a ona to vie, a už ťa len využíva. Hlavu hore, musíš sa jej postaviť.

A ver, že keď to spravíš, urobí ťa to silnejšou do ďalšieho života :) Musíš si vedieť povedať svoje, lebo kľudne sa ti môže stať, že budeš mať v práci nejakú kolegyňu či doma spolubývajúcu či na intrákoch, čo ťa bude chcieť využívať. Treba vedieť povedať nie

hanka9

Cit:
"Nnechcem, aby si rodina všimla, že sa nebavíme"!

P.s- a preco sa nezdoveris, neporozpravas najprv so svojou maminou??

Lolly

Ahoj. ja mam podobny problem. "kamaratka" ma stále využíva a všade ma ohovára, hovorí že som úbohé decko atď. pritom ona sa tak správa. Bojím sa jej to povedať na rovinu pretože ona je taká že si stále presadzuje svoje a neprizná si vinu.. mňa potom urobí za debila.. a keby som sa s ňou pohádala (je moja spolužiačka) tak by nahovorila celú triedu proti mne a to fakt nechcem .. áno som naivná a tak ale ja sa vážne bojím že ma znenávidí celá trieda.. Stále keď ideme zo školy, furt niečo odomňa chce aby som jej kúpila .. dokonca mi raz napisala že jej mam kupiť darček na meniny, pričom ona mi nikdy nekúpila, no podla mna je to dosť drzé pýtať si darček za nič.. keď jej napíšem správu napíše mi že ju nemám otravovať mám isť do riti.. ale kamarátky by si mali pomahať a stale stať pri sebe.,. pozname sa už dosť dlho.. a zo začiatku to bolo uprimne a teraz si našla novych kamaratov s ktorymi pije a huli .. uplne je ina .. ja som jej v živote nepovedala NIE.. stále som bola pri nej, keď mala v rodine problemy stala som pri nej..a raz som ja bola na dne, plakala som noci a dni. zdoverila som sa jej a ona to vôbec neriešila bolo jej to fuk ... hocikedy sa rozplačem pretože stale keď ma niekto ničo poprosi, nikdy mu nepoviem že Nie.. stale sa rozdavam ludom a nemam skoro ani jednu dobru kamaratku.. nechcem sa teraz lutovať.. ale bola som ohovarana, šikanovana, odcudzovana , 100x oklamana.. a už ma to važne nebavi že ludia ma beru ako špinavu handru a ja sa iba snažím udržať si priatelstvo. ale vidim že to už nema zmysel.. mam sa odvažit a povedať jej to, PROSIM hlupe komentare si nechajte pre seba. už som na to aj tak došla že som dosť naivna :( ďakujem za pomoc..

peciatka5

neobklopuj sa ludmi, o ktorych si myslis, ze su blbci,mrchy atd. naco chces mat takych ludi vo svojej blizkosti? aby ti vysavali energiu? sa s nou nebav a vybavene. je to strata casu..a preco nechces,aby si rodicia vsimli,ze sa nebavite? rodicom povedz, ze je pripecena a nemienis sa s nou bavit

Agnes998

No vsak sa s nou nekamarad ked ti nevyhovuje jej charakter, na oslave s nou prehod par zdvorilostnych viet v ramci slusnosti a koniec. Nemusite sa nutene kamaratit len preto, ze vasi frajeri su bratranci