Zubny kaz - "alternativna liecba" pomocou skrupiny z vajicka a kostihoja

Príspevok v téme: Zubny kaz - "alternativna liecba" pomocou skrupiny z vajicka a kostihoja
majuriska

Dobry den, poradite mi, prosim? Na nete som nasla clanok, v ktorom sa pise, ze zuby sa daju zregenerovat (a tym padom sa vylieci aj zubny kaz) tak, ze clovek zje rozdrvenu skupinku z vajicka denne a "kloktanim" odvaru z kostihoja. Vraj za 1-2mesiace sa vyliecia kazy. Verim, ze to moze pomoct v zmysle, ze to doplni stratene mineraly do zubov, ale moze to az uzdravit kaz? A nie je skodlive zjest denne celu skrupinku? Dakujem za akykolvek nazor!

cibulubu

Ide tu ovapnik a vitaminy, ktore spevňuju zuby a ďasna.
Pokial su sliepočky prirodné, tak nie je problém-vapnik,ale treba to poriadne umyt.
kokos, mak denne jednu lyžicu, a maš pokryty vapnik...najdi si.
nie každý flak a sfarbenie je kaz,aj ked to vyjde na RTG.
a navyše je to pohlad zubara, potebuje zarobiť.

cibulubu

Ide tu ovapnik a vitaminy, ktore spevňuju zuby a ďasna.
Pokial su sliepočky prirodné, tak nie je problém-vapnik,ale treba to poriadne umyt.
kokos, mak denne jednu lyžicu, a maš pokryty vapnik...najdi si.
nie každý flak a sfarbenie je kaz,aj ked to vyjde na RTG.
a navyše je to pohlad zubara, potebuje zarobiť.

lemor

Neveríte tomu lebo nechcete .. prečo by to nemohlo fungovat lebo moderna medicia hlása veci typu zuby ti opravy len zubár na rakovinu len chemoterapiu .. ludia sa preberte to co vám zubár robí a dáva do zuba je chémia netvrdim zas ze je to zlé alebo to nepomáha urcite ano ale príroda nam dala niečo čo funguje tisícky rokov to len my zijeme v modernej dobe kde sa da vsetko behom skoro okamihu napraviť blomby v zubách,okuliare apod.. je to len na vás comu chcete a budete verit .. keby ste tolko citali ako pracujete mozno by vam doplo .. to co vedecke clanky píšu ze funguje to a hento je len na zahltenie a zabudnutie starých a funkčných metód ktore ludia pouzivali a pouzivaju .. je to sice náročne na trpezlivost ale funguje to .. keby ste vedeli ako sa vyrabaju a z coho tabletky ktore kvázy pomáhajtak by vam bolo zle .. a este tie vsetky lieky vlastne su ucinne a pomahaju tak na 30% ale je to len trik ako farmaceuticka spolocnost zarába ... Raz mozno na to pŕidete aj sami ze príroda nám dáva to co vystudovany farmaceuticky chemik nikdy nedá.

jedna

skuste aj oil puling... mlganie oleja... napriklad kokosoveho... aspon 15 min denne... a ak uz davate do tela vapnik tak si dajte aj vitamin d3 a k2 nech sa ten vapnik "usadi" tam kde ma a nie niekde v cievach a pod....

nikolet17

Skúšala som to asi mesiac a pol, každý deň som jedla vaječné čkuripiny, ktore som si predtym vyvarila vo vode, a dala ešte upiecť, potom som isch dala do mixera, kde sa rozmixovali na prach. Škrupiny obsahuju vela vapnika a taktiež vela inyhc mineralov, krore zuby potrebuju.. Dočitala som sa, že najlepšie vstrebateľny vapnik je calcium citrat.. spraviš ho tak, že do štavy z citrona, (stači polka) daš lyžičku rozdrvenych škrupin a zamiešaš.. zreaguje to, bude to peniť.. nechaš odstať aspon 15 min.. Najlepšie uživať večer pred spanim, vtedy sa vapnik najlepšie vstrebava a prave vtedy je ho v tele najmenej.. popritom som si každy deň vyplachovala usta z kostihojoveho vyvaru... neviem či sa mi kaž zlepšil, moc som to nespozorovala, ale každopadne sa mi nerozširoval..čiže neviem či ten kostihoj pomaha.. ale tie vaječne škrupiny s citronom su ozaj dobry zdroj vstrebatelneho vapnika

M_inonka

Bludy modernej mediciny

Samozrejme ze sa da. Je len strasna skoda, ze som si liecenie pokazenych zubov nedokumentovala fotkami-ja som to tiez brala s rezervou, ale kedze som nemala strasne peniae na ubara a nechcelo sa mi na to brat Kredit, siahla som po vsetkych moznych prirodnych praktikach, ktore som dokaala vygooglovat.
Zubna sklovina zialbohu nedorastie ale Dentin ano. Odvarom z kostihoja (musi byt koren ktory odporne zrosouje) alebo jeho zuvanim treba odstranit streptokoky na povrchu zubu. je to dlhsia procedura, ale po dvoch mesiacoch som si vsimla asi 35% lepsenie stavu zubu. Moje tetraciklinove zuby mi fakticky po troch mesiacoch "dorastli" a vybielili sa, kaz na spodnom ube sa zmensil asi o tretinu a napadne vybledol. Treba k tomu disciplinu. Vypachy maju trvat aspon 20 min, a treba ich robit minimalne dva krat denne. Dalsia vec-ustna voda. vyrabam si silny roztok z morskej soli. niektory "pacienti" pisali, ze si diery v uboch ostrekuju niekoko krat denne solnym roztokom, a ma to mat podobne ucinky ako vyvar z kostihoja.
druhy krok_ dorastenie dentinu. Potvrdzujem ze to funguje, hoci po malich krockoch. Kupila som si mlety koral-sango. alternativne funguje aj roomleta vajecna skrupina, ktora sa konzumuje 1x denne. Tvrdenie, e clovek z toho dostane salmonelo, je pekna blbost. len ju treba vyvarit a potom natlacit do mixera.
Take sa nenechaj znechutit vyplodmi aslepencov, nase telo sa dokae regenerovat samo, pokial mu dame vsetko, co na to potrebuje.

mifor

Presne ako písal Kaz - keď raz zubný kaz vznikne, treba jedine odvŕtať pokazenú sklovinu. Tá sa sama nezregeneruje.

Simona_1

Zubné tkanivá nemajú schopnosť regenerácie.
Kostihoj má protizápalové účinky, takže na zuby sotva, pomôže akurát pri začínajúcej parodontitíde a škrupinky z vajec to je už fakt poriadne blbosť.
Nepomôžu na 100%, ale na 99% uškodia. Hrozí jednak infekcia a apendicitída.