Konfrontácia s inými ľudmi, ako na to správne? jednoducho asertivita...

Príspevok v téme: Konfrontácia s inými ľudmi, ako na to správne? jednoducho asertivita...
kwerka

Ahojte, mam taky problem..neviem sa konfrontovat s clovekom bez toho aby som pri tom nezacala plakat a poriadne mu povedat co chcem, a nakoniec z toho vzdy vyjdem ako krava.. proste to od mala nedokazem, pri vsetkom sa rozplacem, aj ked to nechcem a aj ked to nie je take vazne..da sa nejakym sposobom nacvicit asertivita alebo sa to bude takto so mnou cely zivot? :(

phoe

A úplne najhoršie je niečo riešiť ked si vnútorne rozladena. To je nonsens, musíš byť úplne kludna, alebo dostatočne nastvana aby ťa nikto nerozhodil

phoe

Ked si si nie si istá tým čo hovoríš, nepôsobíš presvedčivo a ked ideš riešiť kolegyňu a tresnes prvé čo ti napadne tak sa nečuduj že to zle dopadne. Lebo sebavedome typy, ktoré v praci neberú ohľady na druhých, vždy budú vedieť rychlo reagovať. Prehraj si tu situáciu v hlave a porozmyslaj čo si spravila zle. Oni majú silnejsiu pozíciu, ty musíš taktizovat, alebo sa na to vykasli a zmier sa so situáciou. Ked ti niekto robí zle, je si toho vedomý a vie si to obhájiť.

klobúčik8

ahoj. ja by som ti práveže poradila že v žiadnom prípade si to nepredstavuj ako to dopadne, nepremýšlaj, proste sa správaj spontánne. je úplná zbytočnosť premýšlať nad tým čo sa stane v budúcnosti pretože sa to stane aj tak úplne inak;)

kwerka

praveze vzdy ked si to predstavujem v mysli tak to dopadne inak ako v skutocnosti..poviem uplne nieco ine, zamotam sa, placem..no hroza.. vcera som po tom vsetkom uz strasne vybuchla na kolegynu v robote, lebo som to v sebe dusila..je to to najhorsie co moze byt fakt..

phoe

Predtym nez začneš niečo riešiť, si to vizualizuj. Presne si predstav, čo a ako povies, a predstav si ako na to asi zareaguje, vrátane najhorších moznosti, a následne tvoju reakciu.

TinaM

samozrejme, ze sa to da nacvicit. Daj do vyhladavaca asertivitu, urcite ti to najde vela priruciek, snad aj nejake kurzy. Mne pomaha, ked si dany problem napisem-aspon v bodoch. Nie je hanba pri rieseni problemu pouzit maly "tahak". Budes sa vediet lepsie zorientovat v probleme a drzat sa podstatnych veci. Mozno by si to mohla skusit. A dolezite je "konfrontovat sa" s ludmi cim skor, lebo ak v sebe dlho potlacas nejaku emociu, lebo sa bojis konfrontacie, v momente, kedy ti to prerastie cez hlavu nemas sancu to ustat. Cize ries problemy v zarodku a neodkladaj ich.

zewa

Ak ta to velmi trapi, ze nevies byt asertivna, tak skus psychoterapiu. Tam si mozes nacvicovat rozne situacie a vhodne vzorce komunikacie.