Najskôr ma miloval a teraz ma nenávidí

Príspevok v téme: Najskôr ma miloval a teraz ma nenávidí
Serena

Ako je možné, že chlap, ktorý ma ešte nedávno miloval a zniesol by mi aj modré z neba, ma teraz tak strašne nenávidí len preto, že som sa s ním rozišla? Nič zlé som mu nespravila, len som jednoducho necítil, žeby bol ten pravý. Chcela som sa rozísť v dobrom. Chcela som s ním zostať kamarátka. Ale on ma začal neskutočne nenávidieť. Je to takto pri každom rozchode? Prečo je to tak?? Ako tomu možem pomôcť?

Serena

Chcete vedieť, ako sa to vyvíja ďalej? Odsťahovala som sa stovky kilometov od neho, aby som mu to uľahčila. Neprestal mi ale písať a neprestal ma milovať. Písal mi aj škaredé veci aj vyznania lásky. Prechádza takými zvláštnymi fázami. Ja mu neodpisujem, chcem, aby na mňa zabudol. Dúfam, že o rok odteraz už bude s nikým, kto mu dokáže jeho lásku opätovať. Ja ho mám rada, ale nemilujem ho.

Aleais

Možno časom sa ti ozve, keď ho to prejde, teraz možno je v trucovitej fáze. Skús sa na to pozrieť jeho pohľadom, ty si ho prestala milovať, ale on teba stále miloval, chcel ťa a ublížila si mu tým odmietnutím... nech už je z akýchkoľvek dôvodov, ono to vždy zraní toho druhého. A vieš ako sa vraví, od lásky k nenávisti je naozaj tenká čiara. Preňho je možno toto jediný spôsob ako sa cez teba preniesť, nahovárať si a tvrdiť, že ťa nenávidí. Čiže je možné, že sa už ani neozve. Ale stojí ti to ozaj za to, ostať priateľmi? Vraví sa, že priateľstvo medzi ženou a mužom neexistuje. Podľa mňa existuje, ak sa dokážu dvaja vnímať ako súrodenci. Ale pokiaľ tam už boli iné city a intimita, nikdy z toho skutočné kamarátstvo nebude. Ja sa s mojimi bývalými vôbec nebavím, okrem dvoch. S jedným iba cez internet, lebo kebyže sa stretneme, tak asi sa nám splašia hormóny, či sme zadaní, či nie a to riskovať nebudem, inak nás nič nespája. A s druhým som sa stretávala občas :D kvôli sexu a aj s tým som už prestala. Píšem si s ním sporadicky. Inak s tým jedným som sa asi rok nebavila, kým som sa cez to preniesla.

0vecka

hlavn epodla mna nejaka vyspelost - aj ked neviem co to akoze je zase taky ezotericky termin- vobec neni o tom ako rozchod cloveka zasiahne. Je vela moznych reakci. ak sa bavime o nejakej nevyspelosti tam skor patria ludia ktory potom robia byvalemu partnerovi naschvali a podobne, ale akoze nevidim ziadnu nevyspelost ani nedosspelost alebo co v tom ked sa niekto uz nechce s byvalzm partnerom stretavat. podla mna je to uplne pochopitelna reakcia.

A najme otazka ako mu mozes pomoct? no nijako mali ste si to pri rozchode vydiskutovat a potom by si ho mala nechat na pokoji. Kazda akoze pomoc ho hodi len naspet.

CAI

lolec-SKK

minule sme pekne arugmentovali, no dnes si mi bral slova z prstov..

pekelne trefne a dokonale napisane, 100bodov...

stavim sa, ze dopadne tak, ze vyskusa par "alfa" "borcov" a potom si uvedomi, ako neocenitelne vzacny vztah zahodila..

hmmm... uplne bezna zenska logika, ako keby kazda kym si tym neprejde, tak neni "zenou".. (absolutne vsetka česť vynimkam)

Serena

a preco je to tak, ze necitis ze je to ten pravy?

1. uz si to niekedy citila?
2. ak nie, ako vies, ze aky je pocit, ze je to pravy? odkial mas vedomost o samotnej existencii niecoho, co si este nezazila?
3. co ocakavas od kamaratstva s nim? nejake vyhody? alebo len ahoj cau co nove ok super nic ahoj cau?
4. ako dlho si vyuzivala vyhody "modreho z neba" ?

este k MultiLevel
lenze bezdovodny rozchod rozhodi asi kazdeho cloveka, co dokaze citit (logicky, nebol by rozchod, keby neciti, lebo by nebol vztah v prvom rade)
pointa je, ze tak vyspely clovek, co by povedal "OK, nevadi" aj pri "rozvode po 4 rokoch lebo medved a len tak" neexisutje, lebo to potom neni clovek, ale chodiace zombie..
chapem ze autorka temy na to ma pravo.. ale... ono je to take dost alibisticke.. a nevidime do toho, tak nemozeme sudit, samozrejme.. a bol by som ticho, keby sa nepyta tak extremne stupidnu otazku (a to som zastanca teorie, ze ziadna otazka nie je hlupa)

ale toto ?

a osobne si myslim, ze medzi laskou a nenavistou je velmi tenka hranica.. lebo nenavist je jeden z njrychlejsich sposobov, ako zabudnut na lasku, ktora nemoze existovat, z blbych dovodov..

ale velmi by ma zaujimal vyvoj zivota autorky, mohla by tu raz za rok napisat, ako prezila rok.. aj by som jej dal 100eur za to, keby sem pripise o rok.. co nove a podobne..

lolec-SKK

ja normálne žasnem nad demenciou autorky témy..na jednej strane napíšeš že by ti donedávna zniesol aj modré z neba a miloval ťa (tipujem v čase,kedy bol s tebou vo vztahu) a na druhej strane sa s nim rozideš preto,že "nie je ten pravy" .. WTF? Kolko máš rokov? 13,14?? čo to je za dôvod? vážne si neviem predstaviť,že by som mal vzťah,kde by som tu ženu nesmierne miloval a všetko by vyzeralo byť okey,a ona ma zrazu pusti k vode pre dôvod,ktory ani nie je realnym dovodom.. !! a ešte sa čuduj jak tupá že prečo s tebou nechce byť v kamarátskom vztahu po rozchode (čo akože fakt nechapem aky by malo pre teba vyznam,ale okey) a ze ma na teba averziu..prečo asi?! no preto,že (aspon podla dedukcie z tvojho prispevku) do teba daval celu dušu a ty si ho odmietla pre to,že nevieš čo od rozkoše a zranila si ho??
Sorry za invektiva,ale neuveritelne ma vedia vytočiť ludia,ktorí nevedia čo od rozkoše a po tom,ako niekomu ubližia ešte robia z ublizeneho toho vinníka..btw, ked nebol ten pravy,nezabudni si ako "praveho" najst alfa samca, ktory ta bude tyrat alebo podvadzat na kazdom kroku,good luck ;) :)

MultiLevel

Nie je to zrovna aktualna tema, ale chcem sa pripojit s nazorom :)
Chapem, ze sa chce niekto rozist v dobrom, ale nie kazdy je tak zrely, silny a najma zmiereny s rozchodom, aby to dokazal...To dokaze naozaj len malokto. Uvedomit si, ze nastal cas, kedy je lepsie dat si zbohom a radsej hladat noveho partnera, to je pre niekoho nesmierne tazke. Su ludia, co sa nechcu vzdat stareho vztahu, hoci bol evidentne ku koncu skor trapenim, ako laskou...
Ja som sice ostala "kamaratka" s kazdym, ale nestretavam sa s nimi cielene, nepiseme si, nevolame si. Iba ak sa nahodne stretneme kdesi, tak sa slusne pozdravime, prehodime par viet a to je vsetko. Nejake extra priatelstvo ani necakaj, nerobi to dobrotu...

TinaM

Poznam ludi, ktori po rozchode zostali priatelia, ale ja osobne nie som ani len v kontakte (pravidelnom a cielenom) so ziadnym z mojich byvalych. Nevidim v tom zmysel, pretoze ak uz s niekym prezivam nieco hlbsie ako priatelstvo, po rozchode sa sama citim zvlastne- kvoli tomu, ze to viac tam uz nie je a kamaratstvo by mi prislo divne. Okrem toho, to, ze ty si prestala lubit neznamena, ze ten druhy je na tom rovnako. Je zraneny, musi sa s tym vyrovnat a preco by mal sledovat to, aka si ty stastna, ze si sa ho zbavila (obrazne povedane) a zijes si svoj zivot dalej? Nehovorim, ze sa do smrti nemate rozpravat, ale co cakas? Ze budete chodit spolu na kavu a rozpravat sa ako kamosky?

0vecka

2 Serena jasne saq ty si mu nic nespravila len si sa nanho vykaslala ... WTF? to je akoze nic? Niezeby si bola nejako vinna proste ked s nim nechces byt tak ok ale to zvykne ludom ublizit.

Severka

a nie je zatrpknutí ale v hĺbky duše ta miluje??

Ostať kámoši by nebol dobrý nápad. Buď alebo. Nechaj ho tak, nevšímaj si ho. Nech sa mu to usadí v hlave.