Zistenie alkoholu z ovzdušia

Príspevok v téme: Zistenie alkoholu z ovzdušia
ambrozia66

Položím takú zvláštnu otázku a poprosím ak niekto vie, nech mi na ňu odpovie. Môže lekár len tak usvedčiť niekoho z pitia alkoholu, keď ho cíti v ovzduší, ani nie priamo u pacienta?
Stala sa taká vec, ktorá ma veľmi mrzí a preto sa v tom hrabem. V sobotu sme volali záchranku k synovi, ktorý mal veľký epi.záchvat, bol dlhšiu dobu v bezvedomí, a keď záchranka prišla,syn už bol prebratý, tak lekár začal dosť drzo na syna rozprávať, skoro po ňom až kričal, že má vypité a koľko toho vypil, že treba na neho zobrať bič a keď syn povedal, že nepil, tak ten sa ešte viac rozčúlil. Že vraj on cíti alkohol. Preto sa pýtam, lebo ten lekár vôbec pri synovi nebol,vôbec ho nevyšetril, snáď 2 metre od neho bol, z jeho dychu tiež by to nemohol cítiť, pretože keď syn nepil, nemohlo z neho tiahnuť. A nakoniec poznačil do správy, že požil alkohol,a vôbec to nebola pravda. Tak ma napadlo, že ako užíval kvapky od kašľa Stoptussin, či z toho to nemohlo byť cítiť, keďže obsahujú etanol. A ešte jedna otázka, či to bolo normálne správanie záchranára. Ďakujem.

ambrozia66

ebi, u nás nikto nepil, nebola žiadna opica. Ale viem, že ani syn nepil, on mal antibiotika, tak preto. Ale na pn ke nebol kvôli práci. A keď syn so mnou rozprával, tak vôbec som z neho nič necítila a preto verím, že nepil.

philips, ja by som záchranku nevolala, lebo už záchvaty mal, ale tento ma riadne vyľakal. Syn ako ležal na zemi, veľmi silno chrčal, tak mi to pripadalo, akoby chcel vypľuť pľúca. Inak som v letáčiku od toho Stoptussinu čítala, že ten liek je pre epileptikov nebezpečný. No ale to mu doporučil lekár. Inak je už fit, nebol v nemocnici.
Inak máš s tými opitými ľuďmi pravdu.

philips

Ahoj,

takže zaručene sa nedá určiť alkohol z dychu, nakoľko sú určité ochorenia, pri ktorých je alkohol cítiť z dychu aj v prípade, že daná osoba nič nepila. Preto sa potvrdzujúce testy na alkohol robia z krvi.
Rozumné správanie záchranára to samozrejme nebolo, ale na ich obranu musím podotknúť to, že záchranári sa denno denne stretávajú s prípadmi, kedy mladistvý požijú alkohol v takom množstve, že to ich organizmus nemá šancu zvládnuť a musí po nich prísť RZP. A zvyčajne sa vtedy snažia všetko odtajiť.

Brali vášho syna do nemocnice?

philips

ebi777

otázka je či sa pilo v ten deň alebo deň predtým v byte/dome? Či bol niekto po opici, či mohlo raziť z niekoho prítomného počas vyšetrenia?

ja mám skúsenosti také, že z ľudí cítiť alkohol na druhý deň opitosti, čiže práve, ak majú opicu, v tedy ten zápach je intenzívnejší, a jeho veľmi cítiť v miestnosti