Šťastná potom nešťastná, závislá od chlapa

Príspevok v téme: Šťastná potom nešťastná, závislá od chlapa
doktorka22

Ahojte!
Mám problém už dlhšiu dobu, neviem čo s tým. Keď som so svojim priateľom, tak som najšťastnejšia, vážne ma naplna, už aj po istom čase sa mi nezunoval, milujem keď sa na mňa usmieva, keď žasne nad mojími ,,výmyslami/hlúposťami,, :), keď mu môžem čistiť ovocie, spraviť čaj, keď je chorý, aj keď je zdravý milujem mu spraviť večeru po práci. Sranda je, že sebe sa mi nechce nič uvariť, prichystať, často skončím s párkom alebo pečivom, ale jemu mám chuť vyvárať čosi chutné a pekne vyzerajúce na tanieri. Taktiež sebe nalejem vodu do pohára a jemu striedam bazový a ovocný sirup, vitaminové sumienky,...idem do obchodu sebe čosi kúpiť, nakoniec pozerám na veci preňho až mu to aj kupim nakoniec....Proste veci ktoré robím preňho ma nesmierne naplnaju a robia ma šťastnou. Na začiatku vzťahu on i známy si robili srandu, že ma to po čase omrzí a vykašlem sa na takéto veci, no nie. Neprechádza ma to, práveže sa to stupňuju a viac a viac sa z tých vecí čo spravím preňho teším. :)
No problém je, že on je sebec, sebec asi iba voči mne :((. Keď je so mnou, sami, tak sa tak nechová. No keď nie je so mnou, tak sa často cítim, akoby mu na mojich citoch vôbec nezáležalo, netrápi ho čo robím, s kým som, a zdá sa mi dosť nepríjemný často cez telefon, ked nie sme spolu. Keď napr. mal deň strávený s kamošmi, rodinou, tak vtedy ani nemá potrebu sa mi ovzať, mám taký pocit, keďže mi niekedy ani nie je schopný odpísať na sms. A to ma vie strašne rozhodiť potom. Keď cítim, ako mu je prvoradá rodina, kamoši,...a potom ja. Nikdy som mu to priamo nepovedala, aspoň myslím, no on by mi to i tak nepotvrdil, to je jasné, by mi povedal, že som jeho všetko jak vždy. No ak by som bola jeho všetkým, tak by si nevypol mobil, keď som mu vytkla, že sa mi polku dňa v sobotu ani neozval, proste mi dal najavo, že nemá chuť takéto moje kraviny riešiť, tak ma škaredo zložil. a keď som mu napísala, že čo to má byť také správanie a potom som mu znova zavolala, lebo ma to vyviedlo z rovnováhy a nemohla som sa sústrediť na nič. Tak potom si už vypol telefon. Čo ma vystresovalo ešte viac.
Často, keď nie som s ním mám takéto stavy. Ale vždy je to kvoli nemu, lebo jeho niekto doma vytočil, tak už nemal na mňa náladu, alebo sa dobre nevyspal,....proste on sa má moc rád, ževraj ako každý chlap.
Mám taký pocit, že ja som moc starostlivá, empatická a on totálny sebec egoistický. No ale zas keď som s ním, tak takého ho nevidím. Proste on je skoro uplne jak vymenený, keď cez víkend ide preč, nie sme spolu. a pritom je len s jeho rodinou popr. s nejakými kamošmi.
Joj trápi ma to celé. Cítim sa často ako nedocenená z jeho strany. Dokonca ani ďakujem mi nevie povedať, ak mu čosi pripravím, uplne jak samozrejmosť. A pritom jeho mama preňho nie je schopná ani oblečenie mu poskladať, a i tak je tá najlepšia, za všetko jej podakuje....no ja neviem čo s týmto mojím chlapom mám robiť.
Ale tak ako ma vie v jeden deň naplňať a robiť šťastnou ako nik a nič, tak ma vie ďalší deň uplne položiť do kolien, rozplakať s jeho drsným správaním cez telefón, moje ego mi dať na 0 a cítim sa potom jak krava čo musí byť na ňom závislá, neviem byť ja tá drsná, vypnúť mu mobil, zrušiť program, ignorovať sms, v istých momentoch uprednostniť seba nad ním...
Ako mám byť silnou ženou? nedať so sebou narábať ako on chce? Aby aj on bol aspoň občas v mojej situácii, keď ma trápil??

doktorka22

Ahojte! Tak ďakujem vám za toľké rady :) v niečom ste sa trafili, v niečom nie. Priateľa neotravujem, naozaj ani spolu nevytelefonúvavame :)). Len proste v mojom meste nemám kamošky na kávičkovanie, tak keď som zrovna doma bez neho, len som doma, učím sa. Môj život je ozaj len o škole, práci a ňom. Mám aj psa, veľmi sa oňho starám, aj priateľ ho má moc rád. Musím povedať, že už asi dva týždne žiadne stresy, plač z mojej strany neboli. Neotravovala som ho totiž, bola som kludná, nič som si nedomýšlala, že prečo sa mi nemá potrebu ozvať. Už ma totiž toľkokrát presvedčil o tom, čo preňho znamenám, že všetky tieto jeho ,prešlapy, si už vôbec nevšímam, beriem to ako jeho chlapskú súčasť.
On si naozaj všetko váži, len niekedy sa pozabudne a berie to ako samozrejmosť. Ale vtedy už zakročím :)). A samozrejme sa pokúsim nasledovať vaše rady. Viac sa venovať sebe a svojím koníčkom, mám ich dosť, hoc v zime ani moc nie. Čosi vymyslím. Ešte raz ďakujem, že ste mi odpovedali. :)

nathalia8

doktorka,dobre si prečítaj komentare MultiLevela-má vo všetkom pravdu.
a ak sa ti velmi nevenuje,a nevie odpísať,tak potom akú má on k tebe lásku??
no porozmýšlaj o tom,nik ti nechce zle radiť.

sweater.

asi vyzniem ako debil, ale toz je moj nazor. to je ta povestna 'laska', jednemu z toho pekne drbka a druheho to partnerovo chovanie otravuje a odradza. jako dlho ste spolu? po par rokoch by sa ti ta chemicka burka v hlave mohla ukludnit a zacala by si veci vnimat v troska insom svetle.

phoe

Ty sa vyzivas v tom že sa o neho staras , ale on po tom netúži, to si nechaj pre deti alebo si kúp psa, ten aspoň vie byť vďačný :) si na nom závislá, nájdi si koníčky, nech na nom tak nevisis a nech má šancu začať po tebe tuzit, lebo takto mu nemas kedy chýbať

neviemneviem

doktorka, ja som mal tiež takúto priatelku. stretli sme sa ako kamoši na nete len tak, povedala mi, že je u tety sama, a ja jej na to, že ja som tu na to, aby som jej spríjemnil chvíle. No, teta sa vrávila z dovolenky, ale nebolo to vidno, dievča sa stále sústredilo na to, aby bola so mnou. Stále mi písala na skype, ak som tam nebol, napísala sms... a to sme boli len kamoši. dali sme sa dokopy, a ja som sa jej snažil vela venovať, bola to automatika. mal som svoje záujmy, z ktorých som mal vlastne aj peniaze, ale vykašlal som sa na to a venoval sa len jej. Dievča ma sklamalo, lebo mi klamala v istých dôležitých veciach, viacerích, a ja som nevedel čo mám robiť.

Ona nemala žiadné koníčky, žiadné záujmy.

Nemyslím si, že ak človek chce s niekym moc byť, tak má malé sebavedomie, to by sa prejavovalo inak/aj inak. Myslím, že je to proste o tom, že je ten človek, (a teda aj ty doktorka) moc zamilovaný. Ja som tiež priatelke vravel, aby si našla aj nejakú svoju činnosť, lebo ona chodila len do práce a školy, ale keď prišla na intrák, už aj mi písala sms, kde som, či prídem na skype... No ak išla napr domov, tak sme si písali pomenej. Dokonca som sa dozvedel, že si raz zavolala nejakého kamaráta domov, čo jej dával na javo, že by ju aj chcel... Že po dlhej dobe ona bude doma, že môže prísť ten kamarát ak chce... Vraj to bolo kôli bratovi, ale neviem....

Teda z toho vyplýva, že sa asi aj moc nudíš, a nudíš sa preto, lebo čas ti vie utiecť najlepšie len s priatelom, a keď sa nudíš, tak myslíš na priatela, a tak nemáš iný nápad.. a tak dookola začarovaný kruh... Ja som tiež bol len s ňou, ale po čase mi začali chýbať moje koníčky, a tak som obmedzil skype, čo sa jej nepáčilo, ale akosi to prežila. Ak sa mi dalo, bol som s ňou na nete, lebo mi jej bolo lúto, že sa nudí a je sama, ale toto chatovanie/skypovanie ma riadne oberalo o čas. Presedel som aj celý deň za PC s ňou, a zanedbával pre to ostatné povinnosti. Niesom typ, čo sa chodí oťierať s kamošmi, a neviem ako by prežila to, ak by som taký bol.

Poviem ti ale na rovinu, že ty jeho máš radšej ako on teba, lebo ak by ťa mal rovnako rád, tak by robil to isté čo ty.

Neublížila si mu nejako? trebars si ho v niečom dôležitom neoklamala, alebo si preňho alebo aj celkovo atraktívna? Možno je niekde problém, a potom ak k tebe cíti menšiu náklonnosť, tak potom mu môže tvoje chcenie byť s ním liesť aj na nervy.

Preto, všeobecná rada, spravaj sa s kludom, ako normálne dievča, daj si pohov, a skús si povedať, čo by si robila, ak by si bola sama (nie že si pomyslíš, hladala by som si chalana... to na mysli nemám), a aj sa tak zariaď, a uvidíš ako sa to vyvinie a ako sa veci majú. A ak ťa má naozaj rád, tak ver, že sa ozve aj on tebe, ak mu teda v tom niečo vnútorne nebráni (niečo čo mu na tebe vadí, prekáža aby ťa mal rád viacej, napr ak si ho niečim zarmútila)

doktorka22

tsss, no nemá ma naháku :D vo vzťahu bez dobrého konca by som isto nebola, zase hlúpa nie som. Akurát veľkú chybu robím, že dávam ho do pozície, on je môj život a nie len súčasťou môjho života ako už niekto komentoval.
Ale som pozerala video z toho poradeného The QUEens code a tuším si to aj zakúpim :D už len prvá veta vo videu: Chlapi dokážu robiť len jednu vec v danom okamiku! Čiže ak pozerá telku a myslíte si, že vás ignoruje, tak omyl! On LEN pozerá telku, pretože dokáže robiť len jednu vec naraz. Nie ako ženy, pozerať telku a ignorovať. Je to trefné, lebo aj ja som sa na začiatku vzťahu hnevala, že je veľa za kompom, skúša si tam veci a tak...a pritom mňa nepočúva, neodpovedá, no proste len kompu sa venuje...až po čase som zistila, že on sa dokáže len na ten komp sústrediť, dokonca mi to aj vtedy priznal.

MultiLevel

zapamataj si, ze chlap potrebuje volnost, ale tu istu volnost potrebujes aj ty! Potrebujete obaja dychat...K tomu sa aj rata byt na nete online kedy sa mu zachce :D Ze ti neodpisal na sms? Tak to prosto chap...je svojpravny a teda ma moznost vybrat si, ci ti odpise, ci nie...Mozno spokojny a stastny zaspi hned ako si precita od teba sms na dobru noc a ty sa doma zbytocne nervujes, ze co ti neodpisuje...No naco? :)