Chlapi? ako pre vás nebyť samozrejmosťou

Príspevok v téme: Chlapi? ako pre vás nebyť samozrejmosťou
Karolina1547

Potrebujem poradiť ľudia. Ako sa dostať z tej krízy keď ste pre partnera samozrejmosťou. Napríklad tie rozdiely keď sme spolu doma v posteli ja by som sa milovala hladkala bozkávala on prepínal programy a čítal články na internete. Chcela by som isť na pohár vínka len tak s ním a nie s kamarátmi kde si celý čas nepovieme ani slovo. Chodiť na prechádzky ho už nebaví už ani nežiarli lebo vie že ho nikdy neopustím. Dokonca sa prestal správať slušne pri mne. Na objímanie a pusy uplne zabudol. Sms-ky čo boli u nas samozrejmosťou skoro prestali. Keď mu to hovorím nechápe.Nepokladá to za dôležité a nerieši to. Sme spolu tri roky. Čo robiť aby som to vrátila? Mňa to trápi lebo mi to chýba. Ale zasa nechcem byť na neho zlá a začať mu venovať menej času. Zdá sa mi to ako začiatok konca neviem sa z toho dostať mam pocit že ja ho takto začnem nudiť už nemusí bojovať. A mne to zasa tak chýba že ma to až bolí. Ako by ste to riešili vy?

anjelik *

Mňa zase vždy udivovalo, prečo sa treba chovať jak pipina, tváriť sa nedostupne, predstierať nezáujem a podobne. Vzťahy tu sú výlučne založené na chémii a nie na láske, skutočnej láske. Keď toho druhého chápeš, keď ho v sebe vyskladáš a keď v tebe funguje, to znamená žije. Potom je to skutočná láska a nie závislosť dvoch slabučkých bytostí, ktoré jedna druhú potrebujú, aby prežili. A keď jeden odkloní pozornosť k niečomu inému, spúšťa sa lavína výčitiek a žiarlivosti. Tak jediné, čo sa dá, hľadať iného, inú..ale nič sa tým nezmení. Na chvíľu hlava v oblakoch, pop... chémia, ale keďže sme len takí, akí sme, tak sa to vyplieska a kríza na svete. :o))) Pokiaľ sa my sami nezmeníme, nebudeme samostatnejší a radnejší..stále budeme pachtiť po spriaznených dušiach a láske až za hrob. :oP To, čo má zosilnieť, sme my a nie láska medzi nami. :o)))

MultiLevel

wreck, slovo "drina" davam vzdy a vsade do uvodzoviek ak pisem o vztahu, pretoze to nemyslim doslovne :)
A toto sa stava TAKMER kazdemu paru, takze... :)
A samozrejme, ze sa to stava casom, kedy opar zamilovanosti prestane posobit, kedy sa uz nemusime o toho druheho snazit, lebo "ved uz som ju dostal/dostala, tak naco sa dalej snazit?" A preto, ak pisem, ze na vztahu treba makat od zaciatku, tak si za tym stojim :) Darmo budes nieco kriesit, ked uz je to zle velmi, nie totiz kazdy na to ma silu a najma volu :) Tym makanim na vztahu myslim totalne jednoduche veci - zaujimat sa o toho druheho, ved rano odchadza do prace uplne ina osoba, ako sa z nej vecer vrati...Komunikovat o vsetkom, neurazat sa na kazdu blbost, respektovat ak ma niekto zly den a zrovna mu nie je do reci, alebo je smutny, nerypat, nerobit si naschval zle a podobne :) Zo zaciatku je to vsetko strasne samozrejme a hrozne radi pre toho druheho robime cokolvek. Neexistuje nic, co by sme v case zamilovanosti nezniesli z neba tomu druhemu. A bum, casom to uz nejde? :) Ale ide...

wreck

toto ma vzdy prekvapovalo: vztah je drina. napadlo vobec niekoho, ze ak to teda ma byt taka drina, asi to nie je ta spravna dvojica?

ak funguje fyzicka pritazlivost, teoreticky dokaze vyjst kazdy s kazdou a kazda s kazdym. bude to drina, ale da sa to.

naozaj je to rovnake ako ked najdem 'tu moju druhu polovicku' a prve 4 mesiace chodim so sankou na zemi - ako je mozne, ze sa nasiel niekto uplne ako ja?

nezda sa nam to nahodou ako drina az vtedy, ked sa nam to zacne sypat, a my to tak trochu tusime a chceme to udrzat?

mozno niekto vysvetli. co uz len JA o tom viem...

MultiLevel

Toto je tak typicke po case pre vztahy....A pritom si za to mozu ludia sami! Absolutne ziadna snaha skumat denne partnera, zaujimat sa o neho, ved clovek sa denne meni. Ako tvrdim stale, vztah je "drina", je to o makani na nom, kto to nechape, casom sa mu rozpadne vsetko...Neviem co je na tom tak tazke, ved svoj vztah mame kazdy vo svojich rukach :) Porozpravaj sa s nim o tom, a ked sa nic nezmeni, nebude to mat dlhu buducnost. Pokial to ty samozrejme nebudes chciet trpiet :)
Nedavaj sa mu ako na striebornom podnose, nebud stale pripravena mu byt po ruke, maj svoje konicky, svoj cas vyhradeny len pre seba, stretavaj sa so svojimi priatelmi, bez neho....Kedze si mu o svojich pocitoch uz hovorila a nechape, tak to musi pochopit takto. Bud mu dlhsi cas akoby zrkadlom, samozrejme, nie tak, ze mu to budes robit naschval. Len prosto, ukaz mu, ze pokial sa on o teba nezaujima, ty si vies cas zadelit aj sama :)

odpovedam

praveze by si mu mala venovat menej casu. jedine tak uvidi, ze mas aj svoj zivot, potreby a zaluby, nielen jeho. Jedine tak mu das sancu zistit, ci mu chybas. Takze pokojne sa vyber na damsku jazdu s kamoskami, alebo hoci aj sama na kavu ci do fitka. Najdi si zalubu, ktorej sa budes venovat, nieco, co si mozno doteraz iba chcela skusit, pripadne oziv stare priatelstva. hlavne necakaj zmenu od neho. Zacni mu tak trochu "utekat" a nebud mu vzdy po ruke...

phoe

Zbalil ťa, už sa viac snažiť nemusí. Iný nebude. Začni flirtovat s inými, možno sa zbadá a začne sa snažiť. Možno začne ziarlit a budete sa iba hádať. Možno zbalis iného. Situácia sa ale sama od seba nezmení. Možno stretne inú a zalubi sa a opustí ťa.

TinaM

otazkou je, ci si ta vazi, ci citis jeho lasku len mozno v inej forme, ako na zaciatku. Napr. ten moj mi uz tiez neposiela zamilovane sms (uz spolu byvame vyse 2 rokov), ale za to mi kazde rano urobi kavu a vzdy, ked ide do obchodu, kupi mi nieco co mam rada. Niekedy sa ta "americka romantika" prejavuje trosku inak, tak "slovensky" a kazdodenne.

LILIII

V kazdom vztahu ta prvotna fyzicka pritazlivost casom opadne no najdolezitejsie je to ,co nas spaja po tom ,ked prestaneme po sebe bezhlavo tuzit :)

Sejla

Väčšina chlapov sa k partnerkám správa iba tak, ako sa správa ich otec k matke, kopiruju to, čo videli. Podľa mňa sa v tomto nezmení, takže buď si na to zvykneš, alebo ho opusti.