Poďme chudnuť s rozumom + kritika jedálnička

Príspevok v téme: Poďme chudnuť s rozumom + kritika jedálnička
be-fit

Ahojte vsetci,
Mam 22 rokov 169cm a cca 68kg. Po tom ako som 5 rokov nic nerobila sa moje dovtedy celkom pekne svaliky zmenili na tuk :D.
Uz dlhsie sa na to nemozem pozerat a preto som od oktobra zacala chodit 3-4x do tyzdna na spinning. Na moje prekvapenie ma to riadne chytilo, je to pre mna ako droga :) a aj z povodnych 72kg mi to kleslo na tych spominanych 68kg. Na 68kg som uz vyse mesiaca a nie a nie to klesnut, preto som sa rozhodla zmenit aj stravu.

Od 2.1.2014 idem na to a bola by som rada, keby sa ku mne niekto pridal. Na vsetko chcem ist s rozumom a pomaly, lebo naozaj neznasam tie diety typu za 10dni 10kg dolu, ktore su dobre jedine tak na spomalenie metabolizmu.

Cez tieto sviatky obzerstva som preto dost studovala rozne stranky a zostavila si jedalnicek a bola by som rada, keby ste mi napisali co si o tom myslite :)

Este aby som nezabudla, pred Vianocami som si dala robit testy a okrem ineho mi vysiel bazalny metabolizmus 1437Kcal a bielkovinovy index (ci ako sa to vola) 92g bielkovin na den, coho som sa snazila aj drzat pri jedalnicku.

Takze tu je:
R: SHAKE- 30g konopny protein, 200ml polotucneho mlieka, 1 stredne velky banan (cca 100g) a lyzicu (cca 10g) kokosoveho oleja
tento shake pijem kazde rano uz vyse mesiaca a naozaj som si nan zvykla, uz ma ani nenapadne dat si nieco ine a aj ma zasyti, takze dufam ze ho nebudem musiet skrtnut :)

D: velke jablko/ 2 mandarinky/ 1krajec 100% celozrnneho chleba (30g) so sunkou a zeleninou/ jogurt /alebo nieco podobne

O: 200ml zeleninova polievka/ kuraci vyvar/ ...
+ 150g ryba na masle, 150g zemiakova kasa, zeleninovy salat

+ 100g kuracie prsia na prirodno + 150g zemiaky/ryza, zelenina

+ kuracie rizoto, zelenina

+ alebo nieco podobne

O: 250 ml acidko/ jogurt/ proteinova tycinka (ked je velka chut na sladke)

V: 200g cottage cheese, zeleninka / salat s kuracim maskom/ tuniak, zelenina /...

To su take najzakladnejsie jedla, ktore chcem rozne kombinovat :) ked som si robila rozne kombinacie vychadzalo mi to v primere: 1300 kcal, 85g bielkovin, 110g sacharidov a 33g tuku denne

Este som chcela spomenut cvicenie- chodim na ten spinning 3-4x do tyzdna 45 minut (strazim si aj tepy- drzim sa okolo 140tepov za minutu) a ku tomu by som este chcela pridat cvicenie doma, kedze som na vianoce dostala XBOX a mam objednanu hru, pri ktorej sa cvici (kardio aj posilnovanie). Lenze neviem kedy mam cvicit- rano/vecer?, v ten isty den ked idem na spinnig? a ako casto je dobre cvicit?

Budem teda vdacna za kazdy komentar (ci uz pozitivny, alebo negativny) a za kazdu osobku, ktora by chcela ist somnou do toho. Mozme si vymienat skusenosti, jedalnicky a hlavne podporu :)

P.S.: dakujem ze ste to vydrzali precitat az do konca, ale ja som povaha, ze ked uz sa do niecoho chcem pustit, tak sa snazim ist do toho naplno a robit to co najlepsie :)

miki25

be-fit osobne si myslím, že telo nerozoznáva to. telu prospeje každá aktivita, ale tak kto vie každý má iný názor. ja sa nepovažujem za odborníka v tomto. veľmi necvičím max.občas sa pôjdem niekde prejsť, ale to je tak všetko, lebo momentálne skúškujem a potrebujem študovať hlavne, aby som nebol vyliatý. to sú 2 priority na teraz chudnúť a zoskúškovať úspešne.potom, keď sa zoškukuje tak bude možno aj občasná plaváreň, alebo nejaká zaujímavejšia outdoor aktivita. zatiaľ mi to stačí v pohode so stravou, aby som schudol približne tak za týždeň 1 kilo, ale ešte nie som na bode zlomu ten bod očakávam tak o mesiac, kedy by som mohol dosiahnuť to na 86-87 kg a až tam sa to začne lámať, či áno alebo nie. hoci motiváciu som trochu podcenil :D tie nové trička, čo som nakúpil pred chudnutím tak mohli ísť ešte o konfekčnú veľkosť menej. 2 čísla menej sa mi zdali tak akurát, ale už tie tričká v pohode oblečiem a vyzerám aj dosť dobre v nich. na to, že pred takými 3 mesiacmi som si nedokázal predstaviť a bolo to scifi...

be-fit

ahoj Ivka, fakt pekny blog, som v nom vcera asi 3 hodiny scrollovala a uz som z tade robila aj tie ovseno-kokosove susienky...mnamka :) a ty od kedy chudnes?? ako si to ide?

iwa1

ebi777
nieje to uplne presne ale cca by to mal byt tvoj bazalny metabolizmus...

BMR (ženy) = 655,0955 + (9,5634 × váha v kg) + (1,8496 × výška v cm) - (4,6756 × věk v letech)

iwa1

ahoj ...aj ja som sa rozhodla schudnut cvicenim a upravou stravy,...ja cvicim vecer lebo cez den nemam velmi cas...a potom mozem unavena po sprche zalahnut do postele :D ...najviac mi pomohol tento blog...su tam uzitocne rady aj pre zaciatocnikov a tak...aj zaujimave recpty
mojetelo.blogspot.cz

be-fit

miki na to sa da povedat jedine ze WAW :) a to stym cvicenim som sa stale nedopatrala :D niekde tvrdia ze max 5x do tyzdna a nemiesat kardio a posilovanie a inde uplne opacne :)

nestasne_zuby

tie shakey su dost nanic podla mna, ostatok podla mna celkom v pohode, az na to, ze som veganka, ale kazdy podla seba v tomto.

miki25

dá sa povedať, že už skoro dva mesiace mám veľmi podobný jedalníček. prílohy si k hlavným jedlám, keď sa vyžadujú tak ich striedam zemiaky, ryža, cestoviny. zeleninu jem asi 5-6 denne, celkom 500g deň. do jogurtu , keď si dám tak aj ovsené vločky. na obed mám tiež 2x týždenne morskú rybu. s výsledkom za tie 2 mesiace som spokojný zo 102 na 93kg pri výške 184 cm.

no a k cvičeniu neviem sa vyjadriť osobne si myslím, že najideálnejšie by bolo logicky každý deň niečo robiť.

kilecko

Be fit ako sa ti dari ,ja zacinam ako kazdy rok 7.1.,a chudnem na teme kamaratka na chudnutie ,ale kuknem sem a napisem ti ako sa mi dari tak Ti prajem vela kileciek dole a aby si bola zo sebou spokojna

be-fit

no len ani mne sa ten pohlad velmi nepacil, lebo to nebolo len do tvare, ale zadok som mala ako taku roztrasenu placku :D

Kilecko od kedy znova zacinas?? ja uz mam 1.den za sebou a musim uznat, ze hned sa citim lepsie, lebo po sviatkoch som bola uz vsetkeho prezrata...Len ma mrzi, ze sa nikto nevyjadril, ci je ten jedalnicek zostaveny dobre :-/

kilecko

Inac ja som z tej diety schudla za prvy mesiac 6kg ,ale potom dalsi mesiac uz len 2kg a tiez mi kazdy hovoril ze som v tvari scchudla a boli to hlavne ludia ktory boli odo mna velmi tucny ,alebo velmi vychudnuty ti co vypadali normalne mi povedali ,ze fajn a ze nech nepocuvam zavistlive slova a to ma vtedy potesilo clovek si musi vypocut viac nazorov a potom riesit