Nemôžem spať

Príspevok v téme: Nemôžem spať
nikol111

Ahoj, prosím vás o radu ohľadom nespavosti. Všetko sa to začalo asi pred týždňom, keď začali sviatky, prázdniny. Ako väčšina z vás som sa tešila, že si konečne oddýchnem a konečne sa poriadne vyspím. Ale... tu je ten problém. Nemožem zaspať. Aj keď sa cítim unavená a oči sa mi zatvárajú. A je jedno či idem spať skôr alebo neskoro.Vždy sa len prevaľujem a aj keď sa mi podarí zaspať, zobudím sa okolo 1-2 v noci a ďalej nemožem spať.Celý den som potom nevyspatá, unavená a nervózna. Aj keď sa mi cez deň zatvárajú oči a lahnem si, nemôžem zaspať alebo sa cítim hneď ,,vyspatá,,. Prosím vás o nejaku radu, niečo, s čím máte skúsenosť a zaberá to. Ďakujem :-)

rhea

to je psychicke,...bojis sa ze nezaspis, to poznam...chce to len cas, ze ta omrzi nad tym uvazovat a musis to mat na haku, ze sa nevyspis, dozenies inokedy,pridu povinnosti, budes viac unavena a zaspis:)

vicky_025

ťažké lieky na celý život teda rozhodne nie :D najmä ak to trvá len teraz takú krátku dobu cez sviatky.

ak nevieš zaspať, asi máš niečo nedoriešené a stále nad niečim uvažuješ. ak sa to dá, dorieš všetko čo ponechávaš "otvorené", rozhodnutia, nezhody, etc... ak sú veci ktoré nejdú, respektíve už nie je čas, tak si ich spíš na papier s tým, že teda na nič z toho nezabudneš a ráno sa k tomu vrátiš. niekomu to pomáha :) hlavne nerozmýšľať večer v posteli nad situáciami, ktoré nás trápia.

ja som nevedela spať väčšinou hlavne kvôli psychike.
a so zaspávaním mi pomohol aj melatonin, dá sa kúpiť v lekárni. možno sa ti pri zaspávaní dostatočne nevytvára.

možno ti aj pomôže zmena stravy, ak jedávaš tesne pred spaním ťažké jedlá, tiež to nebude najlepšie.
športuješ ináč? lebo ak dostatočne vybiješ všetku energiu, tiež by to mohlo pomôcť :)

ebi777

nemáš náhodou tlaky zo školy? nemáš veľa toho na seba? v podvedomí to môže tlieť.. a spôsobiť nespavosť

Yumi-chan

ahoj, nechcem ťa hneď odrádzať na tabletky, ale skús zobrať na jednu, dve noci kinedryl. keď som bola menšia a nemohla som spávať vždy mi to pomáhalo. Alebo len jednoducho zapni si film a pozeraj kým pri ňom nezaspíš, alebo čítaj nejakú dobrú knihu až kým sa ti nebudu zatvárať oči. :) mne to pomáha tak snáď aj tebe :)