Vekový rozdiel

dennis

V prvom rade až tak nezáleží na vekovom rozdiele, dôležité je, aby si partneri medzi sebou rozumeli, dôverovali a akceptovali jeden druhého. Na druhej strane môže byť vekový rozdiel aj príťažou vo vzťahu.
Všetko je to samozrejme individuálne a bývajú aj výnimky.
Mal som partnerku, ktorá bola o 8 rokov mladšia a tiež sme začali spolu chodiť, keď mala 19. Ten vzťah bol skvelý. Rozumeli sme si, dôverovali sme si, akceptovali sme jeden druhého, akceptovali kompromisy. Keďže nevyzerám vizuálne na svoj vek, ale mladšie, tak si jej známi spočiatku mysleli, že je medzi nami tak maximálne 2-3 roky rozdiel. Tam to bolo všetko v poriadku.
Čo bolo vo vzťahu prekážkou, bolo to, že som už po čase túžil o osamostatnení sa s ňou. A tam som narazil na kameň úrazu. Ťažko chcieť od študentky VŠ, ktorá sa ešte v živote poriadne nevyblbla, takúto vážnu vec. A na tom všetkom to začalo aj padať.

Musíš si uvedomiť, čo od života očakávaš. Je medzi vami dosť veľký vekový rozdiel a každý z vás má úplne odlišné životné priority a predstavy. On je vo veku "postav dom, zasaď strom, sploď syna", ty ešte spoznávaš samú seba a tvoja budúcnosť ešte nehrá v tvojom momentálnom živote žiadnu rolu. Očakávaj, že aj tie kompromisy sa budú ťažko plniť. Musíš si sama odpovedať na otázky, čo očakávaš momentálne od vzťahu a čo očakávaš od svojho života a od budúcnosti. Na základe tvojich odpovedí sa zatiaď.

Veľa šťastia.

chybička78

anonymka19:veľmi dobre ti radím nezačínaj si s tak veľmi starším partnerom,ja viem že ťa možno priťahuje to aký je rozumný možno aj samostatný a možno aj v sexe má už skúsenosti ale skôr či neskôr na 100%ti začne jeho vek prekážať!!už len v tom že sa mu nebude chcieť chodiť von do spoločnosti,meniť svoje návyky budeš sa musieť prispôsobovať a hlavne faaaakt uvažuj ked ty budeš ma napr.40 budeš ešte vitálna kočka a čo bude on starý dedo,nie neradím ti to len tak ale radím ti to z vlastnej skúsenosti ja som mala tiež vzťah s dosť starším aa po niekoľkých rokoch som toto všetko začala vidieť a čo sa týka sexu tiež to bolo vlastne už ani nebolo začni si max s 5r.vekovým rozdielom nepremárni svoju mladosť a krásu so starým dedkom ktorý už má odžité skutočne ti zo srdca radím

keiko

hmm anonymka, asi mi neuveris ale prave prezivam presne to iste co ty (mam tiez 19) a mam urcite pochybnosti..
laska nepozna hranice a ak ho mas naozaj rada skus to, nic zato nedas
popalit sa mozes aj pri mladsom partnerovi!
daj vediet ako si sa rozhodla :)

smile-smile

Ahoj anonymka. Ja si myslim ze v prvom rade je to o tebe a az potom o inych aby hodnotili, co citis. Sama si vyberas kym budes travit zivot. Na to aby si mala vztah so starsim muzom by si mala byt aj ty dostatocne vyspela aby si dokazala posudit charakter jeho zaujmu. V podstate, nazory ludi sa roznia ale ani jeden z nas nevidi do toho, aky ten vztah vlastne je. Ci si rozumiete, ci je s tebou lebo ta miluje a berie ako rovnocennu partnerku alebo ci ta berie iba ako zabavu s mladou slecnou. Rovnako tu zohrava rolu vela inych aspektov, ktore su pri hodnoteni beztah dolezite a nie je to len o vekovom rozdiele ale aj o tom, ako sa k sebe spravate, ci citi on to co ty atd. Je velmi tazke hodnotit danu situaciu uz len z toho pohladu, ze nie kazda 19-rocna slecna je uz zrela na vazne vztahy. Ja som v 19 mala uz 5 rocny vztah, a nikdy som nebola proti vztahom so starsim muzom pretoze pre mna to znamenalo nieco ako istotu nieco ako pochopenie a skusenosti, muznost...drzim palce nech sa rozhodnes spravne.

woo

neries ostatnych ludi, co si myslia, ak sa mate radi tak si to uzivajte. buducnost budes riesit potom ked to bude aktualne.

Lulu2011

Ivka ja s tebou suhlasim, musim suhlasit aj s Agnes, tam u chlapa bude nejaka uchylka na mlade zaby predpokladam a dievca moze citit taku priam otcovsku ochranu od chlapa, ktorý uz vie ako to v zivote chodi atd.

Ivka8

nechcem byť zlá, ale mne sa priam hnusí, keď je medzi mužom a ženou taký veľký vekový rozdiel...
Je mi to nechutné, vidieť takýto pár, aj keď tých ľudí ani nepoznám, ani mi nijako nemohli ublížiť ...
Nenadarmo sa hovorí, že "čo k čomu", viem, že sa to nedá ovplyvniť, koho človek stretne a môže sa do neho zamilovať, ale kúsok rozumu by mal byť aj tu...
Keďže som žena, najoptimálnejšie v dospelom veku vidím vekový rozdiel tak maximálne plus, mínus 5 rokov okolo ženy....
čo asi tiež nebude veľa ľudí so mnou súhlasiť )))

Lalle

Úprimne, ja takéto veľké vekové rozdiely moc nemusím. Rozumiete si? Nemáte každý iné očakávania od života, od vzťahu, iné priority? Ty si ešte mladučká baba, on zrelý muž, ktorý už kadečo preskákal, nejak mi to nejde k sebe. Ved by Ti mohol byť kľudne otcom. Skús trošku pozrieť aj do budúcnosti, ak by vám to vyšlo, Ty budeš ešte žena v dobrých rokoch, on už dedko. Viem, že takéto vzťahy existujú, aj ked v mojom okolí podobný pár nepoznám, snad to u niektorých aj môže fungovať, no ja by som mala veľmi, veľmi nerada partnera o tak veľa rokov staršieho.

Agnes998

Drviva vacsina takychto vztahov nevydrzi prilis dlho, ale najdu sa aj vynimky. Napr. moj svagor ma rodicov, ktori maju medzi sebou 20 rocny vekovy rozdiel a vydrzalo im to. On je uz dedko, ona zena v strednom veku co vyzera este mladsie lebo sa o seba stara. Ak si sadnete povahovo, tak nejaka sanca tam je. Ak ta po viacerych rokoch nevymeni zase za mladu zabu, lebo aj taki chlapi su a je ich bohuzial vela. Vidiet to mozeme aj v nasom showbiznise, kde je takych chlapov hodne, napr. Kuly opustil svoju dlhorocnu priatelku kvoli vtedy len 18 rocnej Danke, tu si neskor vzal za zenu, mali syna a za dalsich 8 rokov ich opustil kvoli vtedy len 16 rocnej zabe, ktora vyzerala este mladsie. Bola som mu na koncerte ked mala jeho zaba 18, bola vtedy s nimi aj na podiu a posobila tak na 14 rokov. To mi pride uz uchylne. Zalezi aj od toho, ake vztahy mal tvoj priatel pred tebou a kvoli comu sa skoncili. Ak opustil dlhorocnu priatelku/manzelku kvoli tebe alebo inej zabe, tak to na lasku az po hrob nevidim ani u vas.