Škaredá pleť s akné, rozšírene póry

Príspevok v téme: Škaredá pleť s akné, rozšírene póry
Peter195559

Dobrý deň, volám sa Peter mám 19 rokov. Asi od 15 rokov mam problémy s akné a celkovo s pleťou. Občas to trochu ustúpi a keď sa už tešim že ma ide akné opúštať ved už by sa v mojom veku snáď patrilo tak sa znova objaví v dosť agresívnej forme. Mám v celku dosť zničenú pleť s jazvičkami, červenými fliačikmi a rozšírenými pórmi ešte som k tomu aj dosť bledý.

Skúšal som už používať rôznu kozmetiku od prírodného aloe vera značky forever, cez la roche posay na odporúčanie kožnej doktorky ale ani to nepomohlo.

Týmto by som sa chcel na Vás obrátiť či by ste mi ešte nevedeli niečo poradiť. Poprípade či máte niekto skúsenosť že by som šiel na to laserové ošetrenie či to má zmysel a účinok nakoľko to nieje vôbec lacná záležitosť.

Pre rýpalov, áno navštívil som kožnú lekárku ale nijak mi jej radi nepomohli tak isto ani vytláčanie akné a očistenie pleti v odbornej kožnej klinike v BA.

Za vaše rady a postrehy vopred ďakujem :)

ôôôôô

Existuje liek Isotretinoin, predpisuje ho kožný. Ten zaberie zaručene.Treba vypátrať aj príčinu. Ja som kedysi býval na hranici medzi Rakúskom a Talianskom (v Tal.) a bol tam strašne zlý vzduch a strašne zlé počasie, často tam pršalo, často tam bývali prehánky a úplné bezvetrie. Minulosť: v puberte som občas mal nejaký ten pupáčik, ale nič tragické. Mal som 28, keď som prišiel 1.krát do Talianska. Ksichtisko som mal samý pupák, také tie nepríjemné podkožné vyrážky, nahmatáš si niekde na líci, že ťa to tam bolí, asi tak po štvrtom dni takejto bolesti sa ti ukáže velikánska červená vyrážka s hnisavým stredom, vytláčaš. Hnusil som sa sám sebe, čo sa to so mnou deje. Na Slovensku to nemám, ani v Anglicku som to nemal a ani v Salzburgu som to nemal, ale v Taliansku áno. Nikdy tam nefúkal vietor a často pršalo, preto sa tam dobre darilo plesniam. Na spóry plesní som alergický, ale na to treba fantasticky dobrého lekára, aby túto alergiu odhalil, lebo čo som počul, slovenskí dávajú do testov max. 3 druhy plesní a rakúski max. 5 druhov a ak nezareaguješ na žiadnu z nich, ohodnotia ťa ako zdravého a môžeš ísť k psychológovi, že či si hypochonder. Musíš ísť k lekárovi talianskemu a najmenej 20 druhov plední si do testu vypýtať, ťažko nájdeš normálneho, je to fakt ťažký boj. Pomohlo mi, keď som zo začiatku najskôr dostal antihistaminiká a potom som sa odpratal z toho miesta, kde sa mi akné objavovalo a odsťahoval som sa inam, kde často fúka vietor a len zriedkavo prší. Odvtedy mám zase pokožku čistučkú ako detská prdelka, fakt si všimni aj počasie, aké je tam, kde práve žiješ, či nebývaš v blízkosti jazera, kde je vlhko a kde často prší a nikdy nefúka vietor, a podobne, je to dôležité, ale dopracovať sa k diagnóze alergia na plesne je pre Slováka ako aj Rakúšana až moc obtiažne, to teda fakt, koľko som sa za tým nabehal.

pohodář

Zdravím všechny co mají těžkou hlavu z akné a rozšířených pórů.Nedávejte peníze za zázračnou kosmetiku a lékařské zákroky, které jsou téměř k ničemu. Dostal jsem radu zdarma od jednoho starého lékárníka a tady je i pro vás. Měl jsem problémy hlavně na nose. Proti akné jsem si namazal obličej kvalitním panenským extra olejem do 14 dnů super výsledek, žádné vnitřní pupínky ani zanícená ložiska a na stažení pórů jsem si na několik hodin, nejlépe celou noc potřel postižená místa šťávou z kvalitního českého česneku, výsledek á 70% stažení do 14 dnů. Jeden den jsem dával olej a druhý česnek.Před tím obličej vyčistil levnou stahovací vodou. Teď už vše dělám nepravidelně. Zaznamenal jsem ještě jeden zázračný jev hlavně pro ženy, pleť je vypnutá a nestárne. Jsem starší chlap a když si vzpomenu na ta léta utrpení a množství peněz. Věřím, že vám vše zabere jako mě..

Naturalis

Zdravím, moj priatel mal tiez problemy s akne na tvari, krku aj chrbte. Odkedy som mu naordinovala prírodnu bio kozmetiku prejavy sa zmiernili skoro až vymizli. Ked chceme mat zdravu plet prve co treba spravit je prestať jej skodit a to bezna kozmetika jej rozhodne skodi. V tejto problematike sa vyznám, prevádzkujem eshop -odkaz odstránený-. Rada kazdemu poradim, pomozem, čo je nejasne vysvetlim.

Sewerka

ahojte :)

tiež som mala veľmi dlho akné a podarilo sa mi ho konečne zbaviť v 25 rokoch ... objavila som OCM a je to fakt super, za seba môžem len odporúčať ... inak super bol gél od LRP ... krásne vysušil a vyhladil pleť a ostalo mi posledné balenie z ktorého som skoro nič neminula tak ak by mal niekto záujem ozvite sa :) ponúknem dobrú cenu ... a ako tu už bolo spomenuté veľa piť, žihľavový čaj a veľa vitamínov ... a NEVYTLÁČAŤ!

ludivin

Ja som mala taky isty problem ako ty. Odporucam pit zihlavovy caj. Tiez skus vyskusat od www.soaphoria.eu mydlo Olivovnik alebo Antiseptik. Mne pomohli vela.

ABGT

Mohol by si skúsiť repíkový čaj, nielen piť ale občas si priložiť na pleť vatovým tampónom. Skús používať večer pred spaním ako tonikum bio jablčný ocot (napr. z DM je fajn). Na mokrý odlič. tampón si dáš trochu octu a vyčistíš pleť (alebo si zmiešaš do nejakej nádobky v rovnakom pomere ocot:vodu), ocot by mal vyrovnávať ph,nejak tak by to malo fungovať a potom napr. potrieť pleť jojobovým olejom, ten je na problematickú pleť super, teda celkovo na pleť je skvelý, pretože je svojím zložením najviac podobný mazu, ktorý pokožka človeka prirodzene produkuje.

vicky_025

mastičky nepomáhajú veľmi, lebo neliečia príčinu vzniku akné. a vytláčaním to len môžeš zhoršiť ako zlepšiť.

zlá pleť je najčastejšie ukážka zlej životosprávy. mal by si sa vyhýbať rafinovanému cukru, spracovaným potravinám, lepku. navýši ovocie a zeleninu. ak zmeníš toto a aj sa s mierou budeš o pleť starať (čiže žiadne prehnané mastenie a patlanie) malo by sa to zlepšiť.

niektorí si akné vyliečili urinoterapiou, s tou ja skúsenosti ale nemám, tak neporadím. no čítala som samé skvelé ohlasy. na začiatku sa stav na chvíľu zhorší síce ale to je súčasť toho liečenia.