Ahojte.Ako alebo s cim sa da kombinovat cerstvo nastruhany zazvor.Je to premna prirodne antimykotikum. Skusala som si ho dat na chleba s cesnakovou pomazankou.Ale ta chut..., a v akom mnozstve by sa mal.aby neuskodil.
Zazvor...
Vsetky aromaticke oleje su ciastocne antimikrobialne, ale zazvor by som skor uviedol ako protizapalovy prostriedok a tiez na ukludnenie zaludka pri cestovani, najma na lodi to clovek oceni.
Zázvor využívam tiež hodne a to od koláčov - zázvorníky, citrónovo-zázvorový čaj, do polievok, ale aj samostatne ako nastrúhaný.
Dôležité je, že sa nemôže stýkať s kovovou lyžičkou, lebo tá ničí účinné látky. 1 kávová lyžička denne je v pohode, ale max. 2, vo vyššej dávke spôsobuje tráviace problémy.
ludia piste zaujimave temy toto je uz nuda!
Ja na zázvorový čaj nedám dopustiť. Mám nízky tlak, trpím na zlé prekrvenie prstov na rukách aj nohách, stály pocit chladu.... Odkedy pijem zázvorový čaj so škoricou, klinčekmi a medom, nemám problém s chladom, zázvor prehreje celý organizmus, pôsobí proti vírusom - ideálny na zimu !!!
Inak je výborný aj pri príprave číny, dodá jedlu exotickú chuť .... Je proste výborný !!!
ja ho najcastejsie davam do zeleninovych a ovocnych stiav... teda ho odstavim spolu s inou zeleninou alebo si robim caj.... nastruhany zazvor zalejem horucou vodou pridam med a citron a niekedy aj nejaky caj...