Neviem sa dostať zo stagnácie vlastného života

Príspevok v téme: Neviem sa dostať zo stagnácie vlastného života
Real_ita

Ahojte.

Chcela by som Vás poprosíť o cenné rady do života, ako vôbec začať ,,fungovať" ako komplexná osobnosť so všetkým, čo k tomu patrí, ale vynimajúc partnerský vzťah . .o ten mi teraz až tak nejde. . .

Takže: mám 24 rokov. . tie 4 roky po maturite mám neuveriteľne enormný problém nájsť si prácu . .. vždy je to len niečo ,,dočasné"...Multi Level Marketing,operátorky call centra, obchodný zástupcovia . .. prípadne do obchodu na 3 mesiacie za pokladňu, a ptm dovi dopo . ..

A teda, moje oblasti, v ktorých potrebujem poradiť, že čo by ste robili Vy na mojom mieste! :

Problém 1.strašne neskutočne chcem ísť študovať na VŠ, ale nemožem, pretože mi to mama zakázala, pretože máme dosť veľké finančné problémy. . .otec nás opustil, neplatí ani výživne, nič... matka ho ale nechce dať na súd.. a aj jeho mama sa nám vyhražala .. ak by šiel do basy ..a mám ešte 2 mladších súrodencov . .

problém 2. je teda ten, že: musím si nájsť niečo normálne, stabilné (a žiadna výška), mame je to úplne jedno že čo: pre ňu stačí, ked budem umývať riady, alebo predávať u čínanov(samozrejme, žiadnou prácou neopovrhujem! len sa Vám snažím vysvetliť moje problemy. . . pretože ja chcem od života viac . ..) . . len aby som doniesla domov cca 300 eur, z ktorých cca 150 - 200 budem musieť prispievať na domácnosť.

Problém 3. strašne ma baví umenie, hudba, hra na hudobný nástroj, spev . . .bohužial, neverí mi v tom, zakázala mi hrať/cvičiť na gitare .. čo sa spevu týka : bývam v paneláku a tam sa velmi spievať nedá, a kapelu nemám . . .PS:nie som namyslená, alebo podobne, všade, ked som sa dala otestovať, tak mi potvrdily, že mám vlohy - hudobný sluch, rytmus, a viem intonovať . . .len to teda nerozvíjam, takže su to stále len vlohy - nerozvinuté :( . . ach . .a ja nechcem takto umrieť .. s nevyužitým potenciálom :( . .ak mi rozumiete :( . . ..

Problém 4. nemám kvoli nej - mame, žiadne sebavedomie, som strašne submisívna, hanblivá, nepoznám ani vlastnú hodnotu mám niekedy pocit. . .. neznášam matku občas, pretože všetkých naokolo vychvaluje, len ja a moji súrodenci (ale prevažne vačšinou JA) doma sme najvačší idioti . .. ked vidí niekoho ,,mudreho s VS", tak hned to náležite okomentuje, že aký je šikovný, kolko vie jazykov, že ako sa to mohol tak naučiť ,,mlieť" - ked sa trebárs vyjadruju dáky pravnici v relácií k nejakému problému . .. (a mi, že akí sme hlúpi a nevychovaní a blá blá . . )
Proste, ona je tomto strašne stará škola, že načo výška, načo hento, načo gitara, načo angličtina, a načo si pozeráš cudzie slovíčka . ..

Problém 5. a teda, ja som strašne hĺbavý človek, a hladný, neuveritelne hladný po informáciách, ktoré by som chcela nasávať, a mama je opak.. nechápe ma a som jej ,,divná" . .. a neskutočne túžim po VŠ

Problém 6. je vlastne ten, že ja akosi ani nemám kamaratov .. . mám možno pár známych, a z toho 3 dobrých kamaratov .. .z ktorých ale nikto nejako nemá čas, pretože všetci traja sú na výške . .a strašne by som chcela viesť taký ten študentský život .. . dobrodružstvo, ale aj zbavu, na škole získať kamaratstva, aj sa zabaviť - aj to patrí k tomu -ale pravdaže, v norme :) a to, že ideme všetci za tým istým cieľom - spoločne - titulu, v danom študijnom odbore.. mi príde strašne fascinujúce a úplne úžasné :) . .:( . . . nechcem povedať to slovo, ale tak závidím, ked vidim, kadejake statusy, že sa učia, alebo že už maju po skuške, a banda 15-tich ide osláviť . .. maju v živote ten progres, že robia skušky, maju priatelov, pijú, žiju :D metaforicky myslené pravdaže :) . . .a skrátka krôčik po krôčiku sa blížia k tomu svoju snu/cielu a ešte majú aj podporu doma . .. (jasné že to nie je dokonalé, ja si uvedomujem realitu, ale jednoducho, ked su na VŠ, tak sú tam z toho titulu, že MOŽU...)

A ja ???? Problém 7. = je práve tento moj život = je to neskutočná stagnácia, jediné, na čo vlastne mám podľa matky, a čo ma viac menej čaká, je práca niekde za kasou, u čínana, prípadne ako pomocná sila v kuchyni . . . .a pritom, ja mám tak neskutočnú chuť na rozvoj . . . nejaké medzinárodne vzťahy, alebo cestovný ruch . .. ja neviem, aj herectvo - kedže je to to umenie - ale to sa dá len denne, a to si ja absolutne nemožem dovoliť...takže jedine, ak VOBEC - tak niečo externe..

a posledný, teda problém 8: neviem ako, a z čoho si našetrit . .. . z 300 euro a formou : polka mame. . . nikdy...

SOM NA DNE, NEVIEM CO ROBIT.... ZIJEM PRE INYCH ALE ZA CENU VLASTNEHO STASTIA - PROSIM? PORADTE MI !! ! !! ! ! AKO SA Z TOHTO DOSTAŤ ?????

ĎAKUJEM

TomasNumera

Skutocnost vsak ona pise ze ani by nemala s kym ist. A platit ubytko v Nemecku neni lacna zalezitost ale skor na jej aj tvojom mieste by som sa bal tych pomätencov a imigrantov. Je ich tam ako maku.

Skutocnost

Real_ita môžeš ísť do piče zo svojim Vš diplomom 3veku keď upratovačka v Nemecku zarobí 4×viac opakujem 4×viac a cena potravín je nižšia.Veľa muziky s tým svojim platom nenahráš iba že by si tancoval pri tyči ale na to nemáš...há hahahahaha...

Adriana26

Ahoj mila autorka na tvojom mieste by som isla do zahranicia pracovat kde budes mat plat z ktoreho a da zit. Lebo skor ci neskor pochopis ze na Slovensku ti vs nepomoze budu ta chcet na dohodu alebo budes zarabat 500 eur. Ja som tento rok skoncila mgr studium nastupila som do prace hned po skonceni vysky a plat nastupny 450 eur. Od noveho roka ideme s priatelom do Rakuska lebo si fakt neviem predstavit zit zo 400 eur.

expert222

a ja zasa fakt nechapem rodiny co nemaju peniaze a spravia si 3 deti... vasi rodicia boli riadne nezodpovedny... naco mat tolko deti ked viem ze budu mat nestastny zivot a budu si musiet vsetko odopierat?

medikamentus

Cele som to neprecital, ale tatuldo by ti mal platit vyzivne. Chod studovat a pripadne
budes dostavat nahradne vyzivne od statu. Popri tom mozes napriklad doucovat
male deti matematiku, ci chodit nakupovat starym tetam. opatrovat deti, upratovat hroby,
alebo panickam domy.
V skromnosti tych par
rokov vydrzis.
/inak, ako dospela sa vyzivneho od taticka mozes domahat aj sama, ak je mamka nemozna/.
Mysli v prvom rade na seba a slap za seba. Drzim palceky.

Real_ita

Ahojte ! Dlhoooo predlhoo som tu nebola. . .. .

Už ste na mna určite prepodkladám aj zabudli . .. . :(

Mám za sebou také náročnejšie obdobie, okrem toho, mám prácu !!! :) . . . Avšak si nedovolím tvrdiť, na ako dlho :/ .. .

No, to uvidíme, a ak náhoodu nič, tak potom budem riešiť zase, že čo a ako ďalej . . . ale táto práca ma baví, a bola by som rada, keby som v nej mohla ostať, . . .ak však nevydá, tak aspon sa pokúsim si našetriť peniažky na prípadný odchod do zahraničia .. .

Veľmi pekne Vám ďakujem za prejavenú snahu pomôcť mi, za vaše slová, za Vašu podporu - -- - možno o tom neviete, ale dodávate mi veľa síl, a ukazujete mi cestu, východíská .. . kedže ja som už príliš zainteresovaná, a nedokážem byť nestranná. . . .

Rada by som Vás normálne niektorých j chcela spoznať. . .

Keď ma viete pochopiť, a to všetko, čo píšem . .. . tak určite nemáte v hlave nas*até a máte dostatok empatie . . a okrem toho máte dobré názory a riešenia, .. . na ktoré by som ja možno fakt ani neprišla .. . proste neviem si to zostaviť krok po kroku...

ravenablack - a kedy odchádzaš a kam??? A to vážne by som sa mohla pridať ??

Prezývka55 - dakujem ti za kontakt na to dievča, toto mi dosť pomože si s niekým o tom podebatovať :)

Demy - moja, dakujem Ti velmi pekne za podporu :)

Sharon85 - no tak to ako keby som sa so sebou rozprávala :D. .. . ved presne to je to . .. že tá povaha jej aj odhodlaná, ale na druhej strane sa nevie rozkývať, potreuje asi ,,doťuknúť".. . .

Dúfam, že ste teda na mna nezabudli . ..

Sharon85

Ahojky. smutny pribeh, a uplne ta chapem, aj tvoje dovody, vsetko... len vies, nieco urobit treba, aby ti bolo lepsie. Tiez si myslim, ze najlepsie pre teba by bolo odist do zahranicia. Ze na to nemas ani peniaze, ani odvahu vyrazit sama, to tiez chapem. Ja som taka ista. Ale myslim, ze to nie je neriesitelne. Skus si dat na nete inzerat, ze chces ist do zahranicia, ale nechces ist sama a nemas s kym ist. Ver mi, takychto ludi je kopa, urcite by sa ti ozvali niekolki. Viem, ze nemas doma internet, tak vzdy, ak by si k nemu mala pristup, by si toto riesila. Samozrejme sa da natrafit na kadekoho, ale tak by si si nejaku dobu s tym clovkom pisala, popripade sa neskor aj stretla, aby si videla ci je normalny/a a ak hej, tak uz mas s kym ist. Druha vec - peniazky. Viem, treba mat na cestu a agentury tiez vacsinou pytaju nehorazne poplatky. Ale treba hladat a hladat, najskor si kazdu agenturu poriadne overit, hladat na nete (vzdy ked budes mat moznost) odporucania od ludi na konkretne agentury, ci s nimi boli spokojni, ci nie su podvodnici a pod. Ak natrafis na taku, ktora by stala za to, skus sa s nou dohodnut, ci by sa to nedalo zariadit tak, ze poplatok za sprostredkovanie prace by ti strhli z prvej vyplaty. Na to by mohli pristupit, ak su seriozni. Su take agentury, s ktorymi sa da dohodnut. A co sa tyka cesty (ak by si teda uz mala iste, ze budes mat lepsie platenu robotu), tak by si si mohla na cestu od niekoho pozicat. Napr. od sestier po 20€, od jedneho znameho 10€ atd. mozno to znie divne, ze budes dlzna na vsetky strany, a to nechces, viem, nikto by to nechcel. Ale bola by to najjednoduchsia cesta ako mat na cestu a nejake to vreckove a zaroven by bolo lahsie zohnat peniazky takto, ako si od jedneho cloveka vypytat napr. 150€, to dnes nepozicia len tak hocikto... ak takeho mas, o to lepsie. A potom, ked uz by si bola v zahranici a lepsie zarabala, by to cele islo lepsie. Pomozes aj mamke, aj sebe. Sestra tretiacka by mozno o rok prisla za tebou a uz by ste boli dve, co by ste vedeli pomoct rodine. A zaroven obe pomoct sebe.

Skus nad tymto porozmyslat. Nie je to take jednoduche a ani by to neslo zo dna na den, trvalo by to dlhsie toto cele zariadit, ale stalo by to za to, hm?? :)

Zapamätaj si - ked nieco naozaj chces, vzdy musis hladat cesticky, ako by to slo, nie neslo. Nejde jedna vec, ok, skusim druhu. Nejde ani ta, stale sa budem snazit vymysliet nieco dalsie. Samozrejme vzdy co najrealnejsie :) Viem ze to nejde len tak, lebo aj ja som taka povaha, ze nie som tak priebojna, vzdy sa snazim chapat druhych a pod., takze viem uplne presne co prezivas, uplne ta viem pohopit, ver mi. V ucitych veciach som na tom pred casom bola rovnako ako ty teraz a viem presne ake to je. Aj to ako s takouto povahou sa clovek tazko rozhybe napr. k tomu, ze "dobre, idem do zahranicia". Velmi dobre toto cele viem. A prave preto si o to viac uvedomujem velke nevyhody takejto povahy. To neber ako kritiku, len ja som taka ista, takze to mam z prvej ruky ;)

Velmi ti drzim palce. nebudem ti pisat nic o tvojej mamke. Zbytocne ti tu niekto napise aka je, aka by nemala byt a co nesmie a co musi, a pod. Tebe to nepomoze, pretoze ju to nezmeni, ked to sem niekto napise. Takze skus zmenit aspon to, co mozes, aj ked toho mozno nemas vela na vyber, ale treba skusat.

Este otazka - z akeho si mesta??

demy

ahoj moja, si strasne zlate dievca uz len z citania tvojho pribehu usudzujem, ze by si si velmi zasluzila dostat sancu studovat a splnit si ten sen :-) urcite je dnes lepsie prebijat sa na tom trhu prace s titulom ako bez :-)
chcela by som ta len trochu akoby utesit ze ten studentsky zivot nie je az taky super :-( ja som sa tiez tesila ze to bude uzasne, spolocne akcie, budeme si tam pomahat...ale praveze opak je pravdou, konkurencia je tam obrovska, kazdy na teba kasle...ked cloveka beru take zurky a tak, tak sa niekedy v tych kluboch urcite zabavi, ale ak nie tak len chodi do skoly, zo skoly....ja som si radsej nasla brigadu, zda sa mi to produktivnejsie ako to kvazi uzivanie....a to som len prvacka
V kazdom pripade ta chcem podporit, verim ze sa na tu skolu urcite dostanes :-) mozno by som skusila na tvojom mieste odist do zahranicia a posunulo by ta to dalej....
Chcela by som spoznat cloveka ako ty, lebo si uvedomujes tie spravne hodnoty :-) velmi ma tvoj pribeh zaujal, prajem ti len to dobre , si uzasny clovek