Invalidný dôchodok

Príspevok v téme: Invalidný dôchodok
11sinoe11

Dobrý deň,chcem sa informovať ohľadom nároku na poberanie invalidného dôchodku.Poberám ho niekoľko rokov,naposledy bola moja práce schopnosť znížená pod 70%. Potom som študovala na vysokej škole,ale nedokončila som štúdium.Diagnostikovaná mi bola psychóza,ale cítim sa dobre a nemám známky dekompenzácie,snažím sa normálne fungovať,poupratujem,navarím,pracujem na záhrade...Doteraz som nemala príležitosť byť zamestnaná,tak mám z toho obavy,či mi dôchodok nebude odobraný v dôsledku zlepšenia stavu a nebudem sa musieť zamestnať a ako by som zvládala stresy v práci.Vopred ďakujem za odpoveď.

xirenka1

Tak ja uz neviem teda ci si tu ziadost mam dat alebo nie...:(uz tomu nerozumiem.aky typ postihnutia je teda ten zmiesany typ?a ked mam aj tu HPO tak tam asi musi bit nejaka psychoza ked mam aj derealizacie a uzivam antipsychotika,ach jaj uz sa v tom nevyznam

ddana

Nepomenovala som ho účelne, práve tento týždeň som rezervný formulár vyhadzovala. A nehádam sa, len si stojím za svojím názorom :-)

kablica

luciano, BAP patri medzi psychozy. Epizody sa delia podla zavaznosti na lahku, stredne tazku, tazku a tazku s psychotickymi priznakmi, plus pri BAP este zmiesany typ. Na BAP sa urcite da dostat plny ID. Takisto ludia dostavaju plny ID na tazku depresivnu poruchu s psychotickymi priznakmi. Vsetko zalezi od zavaznosti postihnutia.

luciano

Na priznanie plného ID nie je potrebná hospitalizácia v PL. Ja som v PL nebol ani raz a plný ID mi aj tak priznali. Podmienkou na priznanie plného ID je choroba, ktorá má psychotické príznaky. Na BAP, ani na ťažké depresívne stavy nikdy plný nepriznajú, pretože to nie je choroba, ktorá má psychotický charakter.

xirenka1

Dakujem za rady..no o tej ziadosti viem ze si ju mam podat no neviem kedy je zhorsenie stavu pretoze napriklad ja mam stale pisane BAP zmiesany stav a ono v tej tabulke miery poklesu schopnosti sa tato dg rozlisuje podla lahkeho a tazkeho stupna ja som mala asi lahky lebo mi dali iba 45% ale kedy je ten tazky stupen to neviem tam je potom okolo 70%.teraz mam pridruzenu este jednu dg hranicnu poruchu osobnosti no neviem ci to bude stacit...aby som to nepodavala zbytocne,inac sa liecim skoro 2 roky a stale som na tom istom

woo

ono je uplne jedno ako sa ten formular vola. na pobocke pochopia co chces. a kludne staci ze poziadas listom. podpisanym.

quako

wwo,
šak ja sa nehádam..háda sa len ddana,ktorá si ten formulár v dobrej viere účelo premenovala
mne je jedno ako si ten formulár súkromne pomenuje,len nech to nepíše na verejnom fóre:-DDD