Pooperačné krvácanie prostaty

Príspevok v téme: Pooperačné krvácanie prostaty
dcéra...

dobrý deň, 70 ročný otec bol na operácii prostaty. Nerobili mu rez, iba cez penis. Mal asi 4 dni zavedený katéter, kým mal krv v moči, potom mu ho vybrali a išiel domov. Je 10 dní po operácii a stále má trošku krvi v moči. Neviete koľko to bude mať? Už sa aj vrátil k doktorovi, ten povedal, že operácia je v poriadku, nech sa šetrí . On je z toho nešťastný, na iné nemyslí len na to, neustále sa sleduje, nič ho nebaví, len leží. Dúfam, že ho ukľudníte, že je aj po toľkých dňoch pár kvapiek krvi normálne, lebo nás nepočúva.

quako

Pri TURP sa sa vytvorí v živom tkanive prostaty nový otvor na odtok moču z MM.Čiže časť uretry,ktorá prechádza cez prostatu už neexistuje.
V novom otvore sa musí vytvoriť po celej ploche a dĺžke granulačné tkanivo,ktoré nahradí sliznicu moč.trubice.Aby to trvalo čo najkratšie,treba ten nový otvor čo najlepšie preplachovať t.j.hodne piť dezinf.čaje ako myšochvost,zlatobyľ,trezalka,kamilky,repík,urologické čaje..na potlačenie zápalu a bolesti paralen.Brufen radšej nie,mohol by v živom tkanive nového otvoru zvýšiť krvácanie.Aj keď nemrzne,nech nosí vonku plienku,aby mu nenachladli močové cesty.