Dúfať, vzdať to, ako zabudnúť?

Príspevok v téme: Dúfať, vzdať to, ako zabudnúť?
doppler

Pekný deň všetkým,
chcel by som sa vám rozpísať s mojou momentálnou situáciou a tak trochu si aj vypočuť vaše názory alebo skúsenosti.
Prednedávnom sa somnou rozišla moja (z môjho pohľadu) pravá láska. Pár dni som bol úplne na dne, teraz to je už lepšie no stále som sa s tým vôbec nezmieril. Snažil som sa, pýtal som sa či sa to dá vrátiť a zachrániť, odpoveď od nej znela, že chce ostať len kamarátkou. Aby som zachránil aspoň to, prestal som s dotieraním a citovými výlevmi. Sme teda v kontakte. Tu sa dostávam k podstate veci.
Náš kontakt je každodenný. Síce len formou internetu a mobilu, keďže vraj na stretnutie je príliš skoro (jej slová). Tak si teda píšeme.Naše písanie je ale každodenné. Občas si aj voláme. Príde mi to ale divné. Nechcem dotierať tak sa tvárim akoby nič, že som OK. Stále však napíše prvá ona. Bavíme sa o blbostiach, a tie blbosti občas prejdú aj k veciam, ktoré do "kamarátskeho" vzťahu nepatria. V skratke, občas to dôjde do situácií ako keby sa medzi nami nič nestalo. Sú to len chvíľkové stavy, ktoré ma potešia... Neviem čo tým sleduje ona, no z mojej strany sú to zrnká nádeje. Dosť často spomíname ako nám bolo fajn, toto a hento sme robili, tamto a toto sme chceli no nestihli a veľa iného. Myslíte, že takéto správanie je normálne? Keď sa jej spýtam, prečo to nechceme vyriešiť povie, že už sa rozhodla. No neskôr sa zasa stane to, že nám je obom smutno, a píšeme si takéto veci. Čo tým sleduje? Je to zlaté dievča, nemôžem proti nej povedať jedno krivé slovo. Je šanca to zachrániť? Nehovorí tú frázu "už som sa rozhodla" len tak, a sama to tak nechce?

Iveta Michael

doppler

Sharon mi hovorí z duše :) presne tak je to ... neponižuj sa pred ňou!

vydrž to obdobie ked ťa to možno bolí ale práve tá bolesť z tej frustrácie ti trošku zatemnila ,,obzor,, vieš..ona potrebuje lekciu a ty zasa pauzu,neboj sa čas je výborný lekár - čo bolí to prebolí a nie vždy to trvá tak dlho ..

Sharon85

Boli, chapem, ale pozri... necit sa ako hajzel. Tak isto ako mala ona pravo sa rozhodnut sa rozist, tak isto ho mas aj ty. Mozno to je trochu ine v tom, ze si "prosil" o sancu, ona ti ju dala a ty si ju nevyuzil... ale ved ty nie si odkazany cakat na to, kym ona povie "dobre, podme do toho"!! A ked to teda povedala a ty si na to nakonic nepristal, tak je nahnevana?? Ved si urobil len to, co aj ona predtym... nie je to len o nej, ale o vas oboch. Takze co ma byt co nahnevana. Tak isto si sa ty mohol vtedy nahnevat a nebyt ani len v tom internetovom kontakte. Nahnevaj sa aj ty! Uz len na ten princip. Tvoja exprietelka nie je nieco viac ako ty, ze by si sa mal riadit a citit podla jej aktualnej nalady. Scasti ju chapem, ide o tu nevyuzitu sancu. Ale nema pravo sa hnevat, lebo ona sa rozisla prva a navyse podla opisu na to nemala az tak strasne vazne a hlavne neriesitelne problemy. Takze tak. Ako ti piseme - daj tomu sancu. Neboj, ona vychladne :)

doppler

Velmi pekne dakujem, že reagujete...

Nie, v noci nebolo nič, bol to len nádherný deň s ňou. Vnímam to všelijako, chcel som šancu no nakoniec som ju neprijal a ju to velmi zabolelo. Uz mi vraj nema co povedat a nechce komunikovat. A boli to, dost dlho aj bude...

Iveta Michael

dodávam:

ak ona vníma že je to rozchod v zlom tak asi len preto že to sama tak chce.. chápem že ti je nanič,ale neustupuj jej takým štýlom ktorý by ťa ešte viac zničil hm.. skutočne,dajte tomu čas a zatial si rieš svoje osobné problémy!

Iveta Michael

doppler

ten nádherný deň s ňou - ukončili ste ho tak nádherne aj v noci či nie? lebo z uvedeného som to nevyčítala,preto sa pýta vieš...

a to ako si konal a ako si sa rozhodol je správne,nič si nevyčítaj .. Sharon má pravdu!

doppler

Neviem... Momentálne mám dojem, že som riadny hajzel. Dosť sa hnevá a nakoniec to vyzerá tak, že je to rozchod v zlom... A to som vôbec nechcel.

Sharon85

Ak to takto pokladas za spravne, tak je dobre ze si tak urobil. Ona snad casom pochopi preco si to urobil. A mozno sa ti situacia onedhlo zmeni, bude jednoduchsie mat vztah a riesit pripadne nezrovnalosti v nom, dovtedy mozno aj ona viac pochopi tvoje dovody a co ty vies, mozno to este pojde :) preco by aj nie. mate sa radi, rozisli ste sa len kvoli momentalnej zlej situacii, ktoru nebolo mozne riesit a len by to vztah pochovalo. Nemali te vyslovene problem mdzi sebou. Daj tomu cas, vyries si co si musis vyriesit, ona tak isto a neskor sa uvidi. Ak ta mala naozaj rada, tak len tak neprestane, zo dna na den :) Drzim palce.

doppler

Chcel by som sa tu s vami zasa o niečom podeliť. Ak to tu náhodou bude čítať rovnaký nešťastník ako ja...

Nakoniec som dal na niektoré rady a stretli sme sa. Bolo to veľmi romantické a stala sa vec, po ktorej som aj tak trocha túžil a dostal som šancu. Keďže som veľmi podľahol citom a mozog mi uplne vypol, užil som si ten nádherný deň spolu, ako by sa nič nestalo. Padli všetky tie reči ako to býva... veď to poznáte. Keď som si to však po tom nádhernom dni spočítal a rozmýšľal, zistil som fakt, že pokiaľ sa naše hranice nepriblížia, skončí to na rovnakých problémoch ako prvý krát. Cítim k tomu dievčaťu veľmi veľa, ale znova jej ublížiť nechcem a aj keď sme chybu urobili obaja pri prvom sklamaní, zatiaľ ju neviem zo svojej strany zmeniť tak, aby to bolo fajn pre oboch.

Po dlhšom uvažovaní som sa teda odhodlal na čin, ktorý budem ľutovať možno do konca života. Šancu obnoviť vzťah som neprijal. Hoci sa mi ten pekný deň veľmi páčil, mozog mi na ďalší deň zapol a takto som sa rozhodol. Oznámil som jej to, dosť ju to vzalo. Aj mňa. Ešte viac ako keď sme sa rozišli prvý krát. Vysvetlil som jej dôvod no zatiaľ mu nepochopila. Vraj som sa zachoval hnusne, pripúšťam, no podľa môjho názoru správne. Najviac ma bolí fakt, že som ju teraz stratil úplne. Nie sme, resp. nechce byť v kontakte.

Čo si teda o tomto myslíte? Ostane to navždy takto? Zmieruje sa mi s tým veľmi ťažko. Mam ju velmi rád, ale ako som spomenul, musím vyriešiť svoje problémy, lebo inak by vzťah stroskotal tak ako po prvý krát.

Iveta Michael

doppler

a vieš čo? mal by si ju postaviť rovno pred hotovú vec - a dať jej ultimátum ...

povedz jej že buď ti dá ešte šancu váš vzťah obnoviť alebo to celé ukončíš pretože nemáš záujem s ňou ostať iba kamarát.. a bodka!

Aspoň by sa ukázalo do akej miery jej na Tebe skutočne záleží - či záležalo .. viac nemám k tomu čo dodávať!