V akom veku prichadza na dnesne deti puberta...?

Príspevok v téme: V akom veku prichadza na dnesne deti puberta...?
olivia23

Uvediem priklad...dve deti vychovavane jednou matkou su rozdielne. Jedno celkom fajn..a to druhe opak-lajdak. Cim to je podmienene..Preco sa zrazu dieta spusti...nebavi ho skola.ucenie...je mu zrazu vsetko jedno. Zeby prichadzalo obdobie..ked si dieta zacina co to uvedomovat a berie vsetko do vlastnych ruk...robicov nepotrebuje.. alebo zeby puberta? Ked dohovaranie nepomaha..alebo aj take vecicky ako nepojdes von.ziadna telka.pc...ked ma dieta vsetko na haku...

Severka

Ja som išla do puberty okolo 13 roku. A doma som mala strašný stres a prežívala som strašný strach. A keď som chodila po vyšetrení čo sa stalo prečo tak neskoro. Ale všetky testy vyšli OK. Tak ja neviem. Žeby genetika? Ale mala som aj dobré veci v detstve keď som bola na prázninách. Prolaktín sa mi nezmenil je stále ten istý. Na niektoré moje spolužiačky prišla puberta skoro od 7 - 8 rokov.

A na dnešné deti prichádza veľmi skoro puberta ešte nemajú ani detstvo prežité už vstúpia do puberty. Je to smutné. Keď vidím 13,14 ročné deti ako sú vyspelé výzorovo na 20 a viac rokov. Ani mne by sa nemohli rovnať. Je to smutné. Ja neviem čo to má s mäsom ako dieťa som zjedla veľmi veľa kuracieho, bravčového mäsa nielen domáceho vypestovaného na dedine u starkých a u tety ale aj kupovaného. A a jedla som repu a pila aj jej šťavu a puberta prišla neskoršie. Tak ja neviem čím je to spôsobené. Každý sa vyhovára iba len na antibiotiká v mäse a iné veci. Ale nikto sa nepozrie na svoje deti a nezoberie ich na vyšetrenie či je niečo v poriadku alebo nie. Mala som 15 a vyzerala som na 10 rokov. Od spolužiačok som bola o jednu či dve hlavy menšia. Pohlavne som sa začala vyvíjať. A prsia mi rástli a boleli na strednej. Boky sa mi zaoblovali keď som stretla frajera. Po celý ten čas som bola ako decko aj po maturite. Ale prolaktín bol v norme aj ostatné hormóny.

A teraz vyzerám tiež veľmi dosť mlado na 17 či 18 rokov. Ten vek čo mám akoby som ňou ani nesúvisel v ničom. Veľa spím hodím a stále mi chýba mlieko a musím jesť samé vitamíny a minerály. A keď budem vyzerať na 25 tak ubehne aj 8 ba aj viac rokov. S frajerom je to isté maturoval a vyzeral na 13 rokov a keď promoval tak na 17 rokov a teraz má 35 a vyzerá na 24 rokov. A keď bude mať 40 rokov tak bude vyzerať na 33 rokov. Ja nie som prvá a ani posledná. Kto má taký mladistvý vzhľad a kto začal neskoro s pubertou. Jedlo s tým priamo ale aj nepriamo súvisí. Aj make - up, laky na nechty............. atď. Keď som si naľakovala nechty tak učiteľka mi vynadala, že to podporuje starnutie. Tak si neľakujem nechty a nemaľujem sa. A jem antioxidanty.

Prezyvka55

olivia23 kazde dieta by malo mat nejaky vzor ale sen co chce v buducnosti dosiahnut, to ma byt jeho motivacia a vy mu mate pomoct na ceste za nou ... ja neviem co to je .. ja ho nepoznam.

olivia23

Snažím sa mu dohovárať,vysvetľovať..správne veci. Desiaty pravidelne robievam.
Aj domáce práce robí,pred učkou vyslovene povedal, že jemu všetko jedno,cela škola. Jemu jedno ake bude mať známky. On si nájde dôvod, vyberie peniažky znašporeného prasiatka a všetky mína na sladkosti. Aj ked ma doma kopec, toho..Nechapem prečo. Ved vlastne mu nič nechýba.má všetko.
A motivácia.ako motivovať dieťa na dedine?ísť cca30km..do mesta na nejaký ten krúžok,bez rodičov,,lebo musia makať v práci..,spomínala som mu už.,že ho to nebaví. Je to ťažké...
..možno jeto len take obdobie..

zewa

Taká tá pravá puberta v 12tich.
Syn je taký, lebo mu to dovolíte a tolerujete. Dajte mu robiť domáce práce, dajte ho na krúžok. Zoberte mobil aj so SIM kartou, nedavajte vreckové, desiatu mu robte-nedovolte mu ju kupovať. Nikdy nehovorte o učiteľoch, vzdelaní v negatívnom pred deťmi. Zájdite do školy, poraďte sa s triednym učiteľom. Robte čokoľvek, kým nie je neskoro.

olivia 23

Mam na mysli starsie dieta. A funguje to tam tak.ze otec maka von..s pracou to dnes tak chodi..a vidi sa v nom..trocha rozmaznava..mama je proti..ked sa zamota este stara mat..a kazdy sa snazi presviecat svoj nazor..dieta nevie co a ako.

Fleur-de-lis

akú cestu životom si dieťa vyberie je ovplyvnené aj poradím narodenia, pretože to spôsobuje rozdielne postavenie detí v rodine. Dobrá kniha k tomu je od psychológa K. Lemana Sourozenecké konstalace.
Najstaršie deti sú väčšinou tie zodpovednejšie a tie, čo nasledujú "zákon", a druhé dieťa je častejšie ten "výmyselník".
A potom sú tam samozrejme aj iné faktory.
Do puberty prichádzajú deti skôr, je to ovplyvnené stravou, hormónmi, ktoré sú v strave, stres, ktorý prežíva dieťa v rodine a boli tam aj ďalšie faktory na ktoré si už nespomínam.
Ak je to chlapec, mala by sa asi ich mama poradiť s nejakým mužom (z príspevku mám pocit, že ich vychováva sama). Pretože dievčatá a chlapci sú rozdielni a je treba aj rozdielny prístup.
Mladšiemu možno chýbal mužský vzor, autorita, možno to potreboval viac ako starší.
Od toho autora existuje viac kníh súvisiacich s výchovou, pubertou a podobne, tak možno aj tam nájde nejaké informácie a rady, ktoré jej pomôžu.

Nastenka01

Dnes mozno okolo 10? Moze to byt podmienene aj genetikou.Dieta prebera nielen crty ale aj vlastnosti od svojich rodicov,predkov. Dolezita je aj jednotna vychova. Ak dieta vidi nejaky nesulad medzi rodicmi..tak potom aj ono sa bude spravat vzdorovito, nemusi byt za tym puberta zrovna.