Duševne chorá

Príspevok v téme: Duševne chorá
levoslava

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Mám matku,s ktorou nebývam odmalička. Má duševnú chorobu - presnejšie depresie. Keďže jej stav sa zhoršuje, potrebuje pomoc niekoho kompetentného. Avšak, neviem, ktoré zariadenie by bolo pre ňu najvhodnejšie aj z finančného hľadiska aj do ktorého zariadenia by splnala podmienky na umiestnenie. Poberá len invalidný dôchodok.
ďakujem za odpoveď

Dede2222

Nemáš zač. Tak je to potom komplikovanejšie ako to vyplýva z textu. Ja by som sa v takomto prípade asi informovala na príslušnom UPSVaR. Nič za to nedáš, len získaš prehľad možností. Prípadne sa skús obrátiť aj na iného psychiatra, možno bude vedieť lepšie poradiť.

levoslava

Ďakujem za odpoveď. Áno, kontaktovala som psychiatra, avšak, nič sa nezmenilo napriek mojej snahe. Preto sa snažím obrátiť na niekoho kto s tým má skúsenosť a kde takéhoto človeka možno prijať, neviem, do domovu dôchodcov asi nie, keďže ešte nie je v dôchodkovom veku. Sú aj iné možnosti? Ona potrebuje pobytové zariadenie, s ubytovaním.. Nie dočasné, na preliečenia chodieva, ale pretože jej sociálne prostredie je nevyhovujúce potrebuje celoročnú starostlivosť.

Dede2222

Levoslava: treba sa poradiť s jej psychiatrom. Ten bude vedieť poradiť presne. Možno neužíva predpísané lieky, možno jej už prestali účinkovať, je tam mnoho "možno". Pri hospitalizácii sa neberú ohľady na jej finančné pomery. To je považované za klasickú hospitalizáciu ako aj v nemocnici. Platíš len za nadštandard. Istotne sa ale poraď s odborníkom.