Pôrod

GoFruit

Odmietni to, na to musis mat pravo. Cim menej ludi pri porode, tym lepsie pre oboch. Teda teba a dieta. Nemala by si byt vyrusovana. A uz toboz by som nenechala nejakeho studenta na mne nieco robit alebo chytat moje dieta. Ale jeto na tebe samozrejme.

Iveta Michael

musí tam byť nejaký lekár ktorý ich má na zodpovednosti, samí tam nemôžu len tak robiť čo sa im zachce :)

ja by som teda rozhodne trvala na tom,aby bol pri mne skúsený doktor aj s nimi ale nie aby boli sami..panebože,nebolo by mi všetko jedno:(

leja456

dobry den.....chcela by som sa opytat,ci ma niekto skusenost so studentmi pri porode...myslim praktikantov....?? viem,ze oni sa ucia a musia aj odrodit nejake tie porody,ale je to dost blbe rodit a dalsich 15 ludi sa pozera alebo asistuje....mojej znamej sa stalo,ze pri odoberani babatka student vyklbil malemu nozku a takisto zle sa postaral o pupocnik....skratka este sa len ucia a nevedia poriadne co robit....viem,ze su tam na to aby sa naucili,ale.....bojim sa....o babo....som tehotna,porod ma caka v maji....co ak ich budem mat aj ja pri sebe...?? mozem ich odmietnut...poziadat aby odisli...?? prosim, ma niekto taku skusenost...?

zewa2

Myslím, že v BA je jedna psychologička, ktorá sa venuje tehotnym ženám, ktoré sa boja porodu. Skúste pogooglit.

Lulu2011

Ivet - nesla som s myslienkou, ze idem zomriet, aj ked samozrejme sa aj take stava, no nastastie vynimocne, rodili sme tam teda fakt vela zien, vsetky izby obsadene, ale kazda sme prezila, baba co mala epiduralku, necitila kontrakcie a mala zly porod, dieta ma dodnes nasledky a ona epiduralku lutuje, ja som v tomto strasne prirodna asi, lebo citim respekt, ked prisla bolest aj tlak bol vacsi, tym, ze som to nemala zasahovane, neboli komplikacie, samozrejme indikovany cisarky, ktorý je nutny, napr. ak rodicka ma vysoky tlak, alebo problemy so srdcom, to urcite

Iveta Michael

Lulu2010

ale každý má inú mieru únosnosti ..a potom netreba zabúdať aj na to že aj dnes mnohé pri pôrode zomreli ..žiaľ :(

prehnaný masochizmus nie je tiež na mieste,mamička musí byť čo najskôr v poriadku pretože dnes to nie je u nás ako kedysi.. nechajú ťa tak a kašlú na teba..kamoška išla za bratom do USA vo vyššom štádiu tehotenstva a chcela tam porodiť - to čo mi hovorila tu na SVK nezažila ani celebrita - tam sú pri tebe v kuse aj 5 lekári a ona tvrdí že to bolo bez bolesti,mala epidurál a neľutovala to .. a tú starostlivosť si tu žiadna nevie predstaviť - naše zdravotníctvo je jeden veľký humus!

Lulu2011

nech si vravi, kto co chce, ale po takom odmakanom porode, ziadne cisarske zo zbabelosti, pichanie epiduralky a pod. je adrenalin a serotonin v takej forme, ze ma clovek pocit, ze zomrel a prebal sa v nirváne, tolko hormonov stastia, ze si to urcite nenechaj ujst :) nemas sa coho bat :)

zuzu76

aj ja som sa strasne bala porodu, vybavovala som si cisarsky porod,ale len do doby kym mi suseda neukazala svoju jazvu po reze, a problemy s tym spojene. v noci som nespavala, strasne som sa bala, ale uz mam dve deti a zvladla som to, tak isto to zvladnes aj ty, drzim ti palce, ten vysledok stoji za to..

Lulu2011

prirodzenych veci sa netreba bat, prezijes to urcite :) nie je to nic prijemne, ale tak do 8 hodin by to malo odozniet :D