Očkovanie proti tetanu

Gigi1796

Takze mam to potvrdene odbornikom ze di 5 rokov sa nesmie preockovat ani pri uraze. V Cechach je to osetrene vyhlaskou v zakone. Pri vysokej hladine protilatok hrozi vytvaranie imunokomplexov co vedie k ukladaniu do tkaniv a chronickym zapalom. Dajte si na to pozor aby ste nedopadli ako ja s diagnozou lupus.

kabel

lupus nie je definitívne vyliečiteľný, ale je liečiteľný. Kedysi sa naň umieralo rýchlo, dnes sa dá život predĺžiť o celé desaťročia. O tom by ti tu mohla napísať N-ika, ktorá má lupus a prispieva sem.

gigi1796

To, ze mam predispoziciu na autoimunitu som doteraz netusila, v zivote som nemala alergiu ani nic podobne.

Betaglukany - konkretne Reishi som uzivala podla pokynov predajcu, 2x3 g, nebola tam odmerka, takze niekedy to mohlo byt aj viac, mierne kopcovita lyzicka je relativny pojem. Pritom som citala, ze betaglukanmi sa neda predavkovat a doposial neboli zistene ziadne vedlajsie ucinky. Pritom na zahranicnych weboch som citala, ze max. davka pri prevencii su 3 g. Po 3 tyzdnoch uzivania som mala silnu alergicku reakciu na preklaktiach, cervene az hnede flaky, mizli mi velmi dlho. A zrazu som dostala silnu alergicku reakciu na slnko, strasnu fotosenzitivitu a uz to islo ...

Pokial viem, tato choroba liecitelna nie je.

kabel

"Konskú" dávku si nemohla dostať, dávka je vždy rovnaká. Nedávkuje to lekár, ale je to pripravené v jednorazovej striekačke už od výrobcu. Čo sa týka betaglukánov, tak je pravda, že pri autoimunitných ochoreniach by sa užívať nemali, najmä nie v akútnej fáze. Horšia v tomto ohľade je ešte echinacea, ktorá sa tiež používa na zlepšenie imunity.

gigi1796

Som pisala, ze som uzivala aj betaglukany - polysacharidy, ktore su pre organizmus antigenom a vyvolavaju v organizme imunitne odpovede. U senzibilného jedinca to moze prejst az do autoimunity.

A este jedna otazka. Moja doktorka si zrejme myslela, ze som mala posledne ockovanie v roku 1989, lebo v karte chybal udaj o ockovaniach, sestricka ho pisala na obal karty, kde sa to zosuchalo. Nemohlo sa stat, ze som dostala nejaku konsku davku? Mam overene, ze poslednu klasicku vakcinu som dostala v roku 2013.

kabel

Čo sa týka rubeoly-nedáš zaočkovať dcéru, ona potom v dospelosti otehotnie a dostane niekde rubeolu-a máme tu hluchonemého novorodenca s vrodenými vývojovými chybami...čo je menšie riziko?

kabel

Detské očkovanie považujem za potrebné. Ak si nevidela priebeh záškrtu, tetanu, či detskej mozgovej obrny, tak možno budeš nesúhlasiť, ale tieto choroby sú tak hrozné, že ja som za.

kabel

gigi, ak chceš byt silou mocou presvedčená o tom, že vakcína proti tetanu zapríčinila tvoj lupus, tak buď, ale nikdy ti to nikto nemôže ani 100%ne potvrdiť, ani vyvrátiť. Je to multifaktoriálne ochorenie, s tým nič nenarobíš. Jediný faktor, ako je vakcinácia proti tetanu, nie je jedinou príčinou ochorenia, ak vôbec je. Pri súčasnom stave vedomostí nie je možné sa k tomu s určitosťou vyjadriť.
Navyše ak už lupus máš, je zbytočné sa v tom vŕtať, treba sa sústrediť na liečbu.

mamka Lara

Kabel ako vidím ty si asi odborníčka na túto tému. Mám otázku, aký názor máš na očkovanie u detí? Čitala som článok že deti zbytočne dostávajú kopu očkovací látok ktoré spôsobuje viac škody ako úžitku a že mnoho ochorení na ktoré sa očkujú sa dá vzládnu aj bez neho. Že očkovanie spôsobuje autizmus, diabetes, ADHD, leukemiu a pod.
Vieš tie očkovania proti hepatitíde B, detská mozg. obrna, záškrtu, ružienke atď.

gigi1796

Ale vakcinacie vyrazne prispievaju k autoimunitnym ochoreniam.

Okrem toho som uzivala betaglukany, ktore stimuluju imunitny system, mohla som si aj tymto prispiet k rozvoju lupusu?

Lebo ja som bola pred par mesiacmi fakt zdrava ako rybicka :-(