Polyvalentný alergik

Príspevok v téme: Polyvalentný alergik
Ttamara

..som polyvalentny alergik. Zistili mi alergie na tazke kovy nikel,kobalt, isopropyl fenyl para fenylendiamin, lanolin,epoxidovanu zivicu,..a v suvislosti s tymto x potravin, ktore nemozem jest. A to hned na dve kriziky, čo sa týka niklu a kobalta.,ostatné po jeden.
A touto cestou tu hľadam kamošky alergičky :)
Teda niee.,ale tak bolo by to fajn, ak by si túto tému prečítal niekto ako ja.Osem rokov som sa liečila na roztočovu alergiu.,bolo aj zlé aj dobré..snažila som sa spraviť všetko preto,aby som eliminovala čo môžem. A poslednu dobu som to mala už tak pod kontrolou, že mi stačila tab.antihistaminikum raz za jeden týždeň. A to zrejme bola veľká chyba.,Dávam naznámosť všetkým ALERGIKOM..berte lieky pravidelne!!!
Dnes mam alergie zvonka a pýtam sa, čo všetko sa dá spraviť, aby som to mohla držať na uzde.,lebo ja nedovolim alergií, aby mi znepríjemnovala život.
A zároven sa chcem opýtať, dá sa to dostať pod kontrolu tak, že by sa polepšilo?..napr.pri testácií, aby bol iba jeden krížik?..myslím, ked niekomu sa zlepší roztočová alergia, či to aj tu tak chodí...
A čo sa týka stravy.,tak to celkom sa nedá.,lebo človek potrebuje aj nejaký ten vitamín. Tak mesiac sa ešte dá dietovať.,ale potom..sem tam jeden druh..a sledovať čo bude..
Co sa týka kozmetiky..tak ako žena..iste potrebujem deodorant, z času načas nejakú tu vônu na seba, aj ked iba príležitostne.,bežne sa to dá vylúčiť. A ceruzky na oči.,nemusím ked mám eryterm na tvári.,ktorá neustále svrí. Takže toto sa dá.
Epoxidovaná živica..vraj sa nachádza v plombách.,čo s tým..?
Varenie v smaltovaných hrncoch, alebo sklenených..to tiež ide..A lanolín..tuším mám alergiu na všetky vlnené veci, svetre hlavne teraz v zime. Dokonca aj rolak, kde je 70%polyester a 30% bavlny,nechapem..
Ake prikrývky na spanie by mali byť......niečo som našla ako prikrývku s aloe vera,kde je výplň 100% polyester. Neviem, či je vhodná..Vlastne polyester nená nejaký súvis s lanolínom?..nejak v tom nemám jasno.
Je nejaká farba na vlasy s ktorou by sa dali farbiť?..ved ked už nemám ani 20,ani 30..potrebujem.