Pre "nedobrovoľne" single

Príspevok v téme: Pre "nedobrovoľne" single
Fleur-de-lis

Ahojte,

aj keď osobne verím tomu, že veľa ľudí zatiaľ nenašlo "spriaznenú dušu" lebo prosto nenastal správny čas, tak u niektorých môže byť dôvod, že nevedia ako na to a robia stále tie isté chyby, no nevedia o nich...

Ak viete po anglicky, veľmi silno odporúčam popočúvať záznam z workshopu Alison Armstrong s názvom In Sync with the opposite sex, ktorý nájdete na tejto stránke www.mp3olimp.net

Táto žena má výnimočný pohľad a porozumenie pre rozdiely mužov a žien.

A ak si niečo z toho vypočujete, rada si prečítam vaše dojmy a názory :)

Fleur-de-lis

súhlasím s tebou v podstate vo všetkom. A ten workshop vnímam ako pomôcku pre spoznanie druhého človeka. Samozrejme, veľa ľudí nemá rado nejaké "škatuľkovanie". Ale ako muži a ženy máme v DNA zakódované odlišné inštinkty.
Známy rozdiel je testosterón. Ale veľa ľudí nevie aké všetky rozdiely testosterón v praxi znamená.
Takže je to taká pomôcka na spoznanie inštinktov a pomôcka pre to mať pochopenie voči týmto rozdielom.
Vďaka tomu nastane menej zraňujúcich situácií a menej nepochopenia :)

mojpohlad

Ved ja nepisem ze som voci tomu odolny :)

Ale snazim sa uvedomovat si, ked sa stane jedna zo situacii ktoru popisujes, ze je zbytocne sa v tom dlho utapat a je zbytocne si to brat prilis osobne. Pretoze vacsinou sa aj tak jedna iba o nedorozumemie / nepochopenie toho druheho a nejde o schvalne ublizovanie si navzajom.

Takze byt urovnavaci typ cloveka je vlastnost na nezaplatnie :)

Taktiez je mozne do urcitej miery nedorozumeniam predchadzat, ak druheho poznas a si empaticky.

A niekedy tomu predist mozne nie je a podla mna to je to uplne OK a je zbytocne to riesit.

Fleur-de-lis

mojpohlad, ak si taký človek, čo vie tak krásne rešpektovať druhých bez toho aby sa urážal, cítil zranený a nepochopený,a nechápal čo sa práve stalo, tak klobúk dole :) Krásna vlastnosť :)
No myslím, že veľa ľudí si automaticky vysvetľuje niektoré chovanie veľmi nesprávne, najmä ak si muž vysvetľuje ženine a žena mužove. A preto dochádza často k nedorozumeniam, ktoré si ani nevedia vysvetliť, lebo sami seba nie vždy dobre poznajú.
Táto žena pomáha pochopiť ľuďom ich vlastné reakcie (kde si to človek môže sám overiť, či je to naozaj tak, keď sa nad tým zamyslí) a pomáha nahliadnuť do sveta myslenia a reakcií opačného pohlavia.
Samozrejme nie každý to potrebuje. Ale veľa ľuďom až toto otvorí oči, aby si uvedomili, že často počujeme niečo iné, než druhý hovorí a často vidíme niečo iné než druhý koná...
Veď skús popočúvať. Uvidíš, či ti niečo prinesie alebo či to nepotrebuješ :)

mojpohlad

Niekedy je proste ovela jednoduchsie prijat/respektovat chovanie druheho namiesto nezmyselneho zistovania preco sa tak spraval alebo sprava ;-)

Ludia sa chovaju na zaklade svojich vlastnych skusenosti, emocii, vnutornych pocitov, intuicii a podobne. Do toho niekedy nevidi sam clovek, nieto este aby to pochopil niekto iny z vonkajsieho pohladu ;-)

Ale ten kto ma zdravy selsky rozum a je empaticky, tak dokaze v hrubom rozlisit spravanie cloveka, pokial dobre pozna okolnosti.

Fleur-de-lis

skús www.mp3olimp.net (.mp3olimp.net)
a hore napíš Alison Armstrong.
Momentálne aj mne tá stránka trocha štrajkuje, možno len treba skúsiť neskôr. Zatiaľ to šlo vždy v pohode.
Áno, tolerancia je super :) Len je dobré poznať aj niektoré "fakty" aby si človek vedel niektoré situácie a správanie správne vysvetliť :)