Sociálna fóbia, nadmerné červenanie

Príspevok v téme: Sociálna fóbia, nadmerné červenanie
DandyKa

Má niekto túto chorobu? Ja s ňou bojujem od základnej školy,mám 27.Rada by som si možno popísala s niekym kto má tento problém,možno si navzájom poradiť v niektorých veciach. Mňa na tom najviac trápi červenanie a z toho mám úzkosti, vyhýbam sa situáciam kde sa mi to môže prejaviť.Cítim sa ponížená ked niekto vidí aká som červená.

gericault

Čaute :) Táto choroba mi vzala veľa, zmarila túžby, plány a sny. Momentálne už takmer nikam nechodím a je to dosť zlé. Napriek tomu, že na mňa sedí väčšina symptónov, najviac mi vadí práve to červenanie. Mám pocit, že keby som sa zbavil toho, ostatné príznaky by som dokázal ukočírovať.

Rád by som si popísal s niekým, kto to zažíva takisto: mail: gericaulttheodore@gmail.com

132465

odpovedal som na tie otázky v tom druhom fóre

tak viem aj racionálne a analyticky rozmýšľať, ale musím robiť manuálne a za ďalšie z rozmýšľania ma tiež bolí hlava napr. keď som riešil nejaké príklady v škole aspoň 1h rozbolela ma hlava

Cliattsi

pacient, suhlas! :-)
i ked som si to nepriznaval tak chcel som biť vždy viac než ostatný a ked sa stavali situacie pri ktorých som zistoval že som nula menej než hocikto iný tak som sa citil zle a automaticky som sa bral za menejcenneho da sa povedať že to bol blok v hlave lebo chcem biť viac a pritom som menej ale je to blbosť si myslím a je mi to už jedno .....lebo som sa raz spytal a čo je viac ? a čo je menej ? nepoznal som na to odpoved.

Dal som to sem znova, lebo je to viac menej tak, všetko je to do určitej miery v hlave. A toto by som nazval niečo ako ANALYTICKÁ REKONŠTRUKCIA VLASTNÉHO VNÍMANIA SEBA A OSTATNÝCH ĽUDÍ :-)) Al dosť dôležité je to, čo pokladáš za VIAC a čo za MENEJ a v akom zmysle. :-)

pacient123

Dandika - ja som mal sf až do vtedy kedy som tomu veril ,ale trz to berem za uplnu hluposť a sf nemám ,,,,ozvi sa na fb -nick je -" zraneni ludmi " ..... i ked som si to nepriznaval tak chcel som biť vždy viac než ostatný a ked sa stavali situacie pri ktorých som zistoval že som nula menej než hocikto iný tak som sa citil zle a automaticky som sa bral za menejcenneho da sa povedať že to bol blok v hlave lebo chcem biť viac a pritom som menej ale je to blbosť si myslím a je mi to už jedno .....lebo som sa raz spytal a čo je viac ? a čo je menej ? nepoznal som na to odpoved !-

Cliattsi

Ahoj, 123465. Tak, neviem, čo ti poradiť. Opýtam sa ťa,že okrem toho, že robíš manuálnu prácu, vieš aj racionálne uvažovať, analyticky ? Myslíš aj niekedy nad tým, ako rozmýšľaš? Mám veľa informácií pre teba porzi si, teraz to riešim s jednou babou tam - Majou, ktorá má podobný problém ako ty je to na www.zdravie.sk. Toto si prosím ťa celé prečítaj od začiatku, ale aj vrátane tých odkazov, ktoré som dával na iné svoje príspevky na zdravie.sk. Treba sa tam všade preklikať, lebo ti to tu nechcem moc rozpisovať odznova.
Máš aj depresie, inak nemám moc času tu riešiť ľudí, ale a chceš, to tam môžeš sledovať. Skús mi odpovedať na tie moje otázky do tohto fóra. Ale máš čas. Radil som tu viacerým ľuďom, Napíš aj približne odkiaľ si, ak to nie je problém.

dida112 - ďakujem za príspevok, vystihla si v ňom veľa podstatných vecí, podľa ktorých idem aj ja. "Zhlboka dýchať myslieť na to čo hovoríte a nie na to ako pri tom vyzeráte :)" - a presne z toho vychádzam aj ja. Bol by som veľmi rád, keby si ešte niečo napísala - nejaké tvoje skúsenosti, aj keď sa mi zdá, že už si zmizla z tohto fóra navždy :-) Ja sa zaoberám S.F.

132465

j keby sa mám rozprávať s dvomi tak sa začnem červenať a vyzerá to debilne, najprv biely a zrazu ako paprika.
dida112 písala že ona bola červená už predtým a keď už bola červená tak jej to len pridávalo ak si to druhý všimol
ale u mňa taký kontrast to je moc