Dievčatá/ženy a sex

Príspevok v téme: Dievčatá/ženy a sex
Fleur-de-lis

Ahojte,

počula som v jednej debate zaujímavú informáciu. Možno o tom už viacerí viete, ja som nevedela.
(stále je to vo výskume, ak si niečo chcete o tom prečítať tak skúste zadať oxytocin bonding hormone alebo podobne)

Hormón oxytocín sa produkuje počas bozkávania, dotykov a najviac počas orgazmu. Je nazývaný aj hormón puta, vytvárania citového puta. U žien sa jeho hladina však znižuje pomaly (cca 2 týždne) kdežto u mužov 2 dni. Odbúrava ho totiž testosterón, a ako vieme, muži ho majú oveľa viac.

V stálom vzťahu je to samozrejme výhoda. Problém je, ak ste vo vzťahu kde sa ešte len spoznávate alebo kde neplánujete spoločnú budúcnosť. Vďaka fyzickým dotykom a sexu sa žena naviaže na muža na 2 týždne. Samozrejme ak sa styk opakuje tak sa v tom točí stále dokola. To znamená, že žene bude veľmi ťažko rozlíšiť, či má toho muža/chlapca naozaj rada a či je to muž podľa jej želania, pretože bude priveľmi ovplyvnená hladinou oxytocínu vďaka ktorému sa naňho citovo naviaže. Kdežto keby počkala kým ho dobre spozná, vyhla by sa tomu, že bude s niekým koho v podstate nemá rada a kto jej neimponuje charakterom.

Dievčatá a ženy, zvážte si to kým sa rozhodnete pre intímny vzťah s mužom. Nedovoľte si naviazať sa takto na kadekoho, kto vám na chvíľu daruje pozornosť. Vážte si samé seba a chráňte sa. Je to pre vaše vlastné dobro. Veď si len prečítajte tú kopu nešťastných tém vo fóre, kde sú ženy s mužmi, ktorí si ich nevážia, ktorí sú nezodpovední a podobne. Samozrejme príliš skorá intimita nie je toho jedinou príčinou, každopádne ale veľmi významnou.

Iveta Michael

no,zaujímavé ...

ale ja by som na vašom mieste tomu až tak prepiato neverila girls :)

Maoam: 14:52 tak toto je zaujímavá otázka hm.. len či na to odpovie tak presne,že?

Fleur-de-lis

Maom, keď budem mať dostatok času môžem sa na to pozrieť :D Snáď budem dosť dlho žiť :P
Ale pozor, ja som nikde nenapísala, že oxytocín je jediný dôvod prečo sa niekde vytvára puto. Kto chce, číta všetko tak ako mu vyhovuje zdá sa mi ;)

Fleur-de-lis

tu nejde o osvetu. Každý je zodpovedný za svoj spôsob života. Aj ako písala Multilevel, každý má svoju cestu ako sa učí. Ja to plne rešpektujem. Ale sú ľudia ktorým takáto informácia môže pomôcť pri rozhodovaní.
Ja sa za ňu nezaručujem, ale prišlo mi to ako niečo čo by mali ženy vedieť. Toť vsio. Rozhodnúť sa musí každý sám ako uzná pre seba za vhodné. A potom musí niesť aj následky. Dobré alebo zlé.

tak...

vela ludi zaziva lasku k cloveku s ktorym nikdy nic nemali. a cital som praveze tiez vela pripadov kde sa pri nezavaznom sexe zalubil muz do zeny, kedze v dnesnej dobe si uz tiez vela dievcat takto dokaze uzivat. takze to s tym hormonom az take jednoznacne nebude.

Zajcik

je to tak.. ak ma zena s muzom dobry sex (+niekolko sladkých slov pri nom), velmi lahko sa na neho naviaze. Nevravim zalubi, ale naviaze.. a potom zena tazko rozoznava, ci je vlastne zalubena alebo je jej vztah k danemu muzovi len velmi ovplyvneny sexom. Nevravim, ze to plati na kazdeho, kazdy mame inu hladinu hormonov a pod. ale vo velkej vacsine to plati. a nenavazajte sa do mna teraz za to, co som napisala.. niekto ma len toto forum, aby mohol hrat drsnaka, aky je on racionalny a neovplyvneny hormonami v akejkoľvek zivotnej situacii :D

Maoam

Fleur-de-lis, este poprosim studiu o tom, preco sa konkretny vztahu-schopny muz naviaze na istu zenu a na inu nie (takisto AJ hormonalne dovody, okrem XY dalsich), dakujem.