Proticandidova dieta

Príspevok v téme: Proticandidova dieta
zdravaa

Dobry den. Chcela by som si spravit proticandidovu kuru, len si potrebujem ujasnit co vlastne smiem jest. Znamena to ze tie dva tyzdne sa nesmie jest nic sladke, ale ako vieme, cukor je aj v ovoci,chlebe a vlastne skoro vo vsetkom... Absolvoval to uz niekto? Ako ste sa stravovali? Kuru chcem absolvovat ako start do zdraveho stravovania. Som velmi chuda a preto sa chcem najorv vycistit a potom nabehnut na iny styl stravy. Uvitam kazdu dobru radu co jest. Dakuhem!

zdravaa

Dakujem. Nejake konkretne ptobiotika a mikrovlakniny? Pozeram tu stranku a je tam toho velmi vela; ktore je teda vhodne?

RNG

Uvolnovasnie cukrov pri traveni urcuje cislo, tj glycemicky index. A zialbohu ten je pri psenicnom bielom chlebe dokonca vyssi, ako cisty cukor. Na proticandidovu dietu pozri cez Google.sk pod rng candida.
Kto je menej cukrov, jemnych muk a vyrobkov z nich a viac vlaknin, najma mikrovlaknin, nemoze si candidu v crevach vypestovat, leda ze by si znicil dobru floru probiotik antibiotikami. Ale tato sa da nasadenim kvalitnyc probiotikma branim extra zmesoi mikrovlaknin za par tyzdnov znova vybudovat. Teda pokial nema v crevach nejaku tvrdohlavu nakazu, ako napr candida albicans, ktora sa len tak lahko neda znicit.

vitavi

Nie len surovú zeleninu, ale kľudne i tepelne upravenú, najlepšie nie dlhšie ako 20 minút.
Môžeš jesť obilné kaše, po nich nebudeš trpieť chuťou na sladké a nebudeš sa triasť. Tie s obsahom minerálov a vlákniny kandide nechutia, takže jej rast nepodporujú. Kandida má rada ľahko prístupný jednoduchý cukor a ten v celozrnných obilninách sa uvoľňuje pomaly a dlho, to kandide nevyhovuje.

odpovedam

olejate semena su slnecnice, mandle, sezam, lan a podobne. Necakaj, ze sa budes citit syta, ja som bola v kuse hladna, mala som krce v zaludku. Nie je to nic prijemne. Urcite schudnes, ja som tiez schudla, hoci tiez to bolo to posledne, co som potrebovala. Na zvladnutie tejto diety naozaj musis mat pevnu volu. Ak pracujes, vyber si volno. Minimalne na prve dni, ja som nevladala nikam ist. Dzus urcite nepi, tam je vela cukru. Jedz chude maso, ryby, vajicka, zeleninu, spominane olejnate semena, orechy, sem tam citrusy, ani bobulovite ovocie by nemalo prekazat. Z toho si nejako vystavaj stravu. Nie je to nic extra, ja som v podstate jedla kazdy den to iste. ale ked sa uz rozhodnes to podstupit, tak je dobre byt pripravena.

zdrava

co su preboha olejnate semena? nevedel by mi niekto napisat co vlastne smiem jest? ako ma tie dva tyzdne vyzerat moj jedalnicek? co si mam dat na ranajky ked chlieb nie? a pomarancovy dzus...
rano sa mam nakrmit nejakymi semiackami a orechami a na obed surovou zeleninou?

odpovedam

Prekyslenie organizmu je mytus, ktory nebol nikdy dokazany. pH tela sa dokonca ani zmerat neda, ako viete, ze ste prekysleni?

Ja som mala protikandidovu dietu, avsak naozaj je to nieco velmi narocne na zvladnutie. Nestaci len drzat dietu, ale kandidozu treba aj zaroven liecit. Nesmies ziadne sacharidy, cize ani obilniny, teda ani chlieb. Postav si stravu na mase, rybach, vajickach a zelenine, doplnaj orieskami, olejnatymi semenami a su povolene aj citrusy - samozrejme nie vela.

Liecba - zozen si kokosovy olej, oreganovy olej a GSE (66%-tny). Su to dost drahe veci, ale ked uzchces zabojovat, tak poriadne. Priprav sa vsak na velmi tvrdy abstak. Ja som sa prve dva dni neskutocne triasla, bola som nervozna a chut na sladke bola obrovska. Ale stoji to za to. Vytrvaj. Drzim palce.

zdravaa

Velmi pekne dakujem. Bude to tvrdy oriesok, nakolko som fakt chuda a tesim sa ked mi aspon trochu chuti... Ale tak co vlastne smiem jest?? Len surovu zeleninu? To mi nemozete povedat ze z toho budem nasytena a vyrovnana a este aj priberiem :(

vitavi

Kandidu podporuje jednoduchý cukor - glukóza, fruktóza, laktóza, sacharóza. Takže i ovocie a med okrem sladkostí.
Chlieb uvoľňuje jednoduché cukry iným spôsobom. Pomaly a postupne, takže nie je taký nebezpečný, zvlášť ak ho dôkladne prežuješ, sliny majú zásadité pH a to kandidu nepodporuje. Ak budeš jedávať dobre zmäknuté obilniny po dlhšom vare, a dobre ich premiesiš so slinami, vylúčiš i negatívny vplyv pečenia na trávenie. Takéto kaše ti nespôsobia množenie kandidy.
Ak k nim pridáš zásadotvornú zeleninu, máš vyhraté. Navyše takáto strava ukľudňuje a nebudeš mať chute na sladké, pretože obsah minerálov a pomalý prísun energie z obilnín ťa plne uspokojí, i tvoji nervovú sústavu.

Kandide sa darí pri prekyselení, takže načas vylúč i mäso, vajcia a syry, ktoré tiež spôsobujú prekyselenie, zvlášť, ak chceš trochu pribrať. Nebudeš prekyselená ani stiahnutá a vystresovaná, uvoľníš sa a to je predpoklad k zharmonizovaniu tvojej postavy.