Tabletka po a rozhrešenie od kňaza

escap

hriešnica, nepoteším ťa. Zdá sa že to nevieš, ale nielen tabletka po, ale aj HAK môže pôsobiť abortívne. Totiž ak zlyhá jej antikoncepčný účinok (blokovanie ovulácie a zmenšenie priepustnosti hlienu krčka maternice pre spermie) a dôjde k počatiu, nastupuje potratový účinok HAK, ktorý oplodnené vajíčko vypudí z tela von.

Dieťa počaté v tomto prípade zvyčajne zomiera v 7. – 8. dni života. Pokiaľ totiž nedôjde k jeho zahniezdeniu vo výstelke maternice, zahynie po spotrebovaní vlastných zásob živín. HAK spôsobuje zmeny maternicovej sliznice, ktoré znemožňujú uhniezdenie počatého dieťaťa. Okrem toho negatívne pôsobí na jeho rozvoj a putovanie vo vajíčkovode pred zahniezdením. Preto žena, ktorá užíva tzv. hormonálnu antikoncepciu, si nikdy nemôže byť istá, či v danom cykle nespôsobila smrť svojho týždňového počatého dieťaťa.

Preto odteraz už HAK neber.

Fleur-de-lis

Maoam, ja som nikde nenapísala, že keď spolu bývajú, tak že spolu musia spať. Písala som, že ak to kňazovi vadilo tak to bolo pravdepodobne preto, že spolu spávali a nie výhradne preto, že spolu bývali. Keby spolu nespali, ale len bývali tak by jej podľa mňa rozhrešenie dal. Teraz už rozumieš?

A k tým "faktom" čo si popísala sa nejdem vyjadrovať. Nie som v tom dostatočne kvalifikovaná, ale asi vieš čo si o tom myslím :)

Iveta Michael

inak tiež ma to zarazilo, po 2 mesiacoch hneď zásnuby?

a dokonca sa idete aj brať? a ešte sa chcem opýtať tú tabletku ,,po,, si vzala automaticky aj ked si nemusela byť hneď ,,v tom,, alebo na to tvoj snúbenec úplne kašle a necháva celú zodpovednosť iba na tebe? dosť blbé..

Hrac

mne to nedava zmysel teraz...

2 mesiace vo vztahu, uz si musela zobrat tabletku po, potom bola zase prilezitost na zobratie dalsej a stale dufas, ze k ziadnemu oplodneniu nedoslo? Takze este ani nevies, ci ta tabletka zabrala? Uz je to snubenec a chcete sa brat za tak kratky cas...

dnesny svet je strasne rychly :/

Agnes998

Tak takto ziju dnesne ovce? Neboj, aj keby si vyvrazdila aj celu dedinu, staci ked sa ponodlis a panbozko ti odpusti. Horsie by bolo, keby si spachala sanivrazdu, to neodpusta nikdy!

Iveta Michael

hriesnica...

už len preto s akým starchom si to tu zdelila by som ti dala to rozhrešenie byť kňazom ...

... neboj sa,ak to sama vnímaš ako hriech a ešte to ľutuješ,tak určite ho dostaneš... snáď nebude ten kňaz až taký krutý no :( ja som tiež veriaca a mám to teraz také všelijaké,hm ... prešla som z extrému do druhého extrému kedže som žila dlho sama a takmer panensky,teraz mám partnera a nevyhýbam sa sexu s ním a naviac to ani neľutujem,je to priveľmi krásne aby som to vnímala iba ako hriech.. no to som ja,každý si skúma vlastné svedomie pravdaže :)

hriešnica

všetkým tým, ktorí pochopili podstatu môjho trápenia, ďakujem. Viem, že najlepšie mi na moju otázku bude odpovedať kňaz..a aj som jednému písala, ktorý on-line odpovedá na takéto otázky, len mi stále neodpísal...a za jedným sa chystám ísť osobne a porozprávať sa o tomto mojom probléme...áno, je pravda, že tú tabletku som užiť vôbec nemala!!! Som si toho vedomá, veľmi ma to trápi, a len dúfam, že k žiadnemu oplodneniu nedošlo (inak by som sa asi psychicky zrútila)...bolo to na začiatku vzťahu a mať s niekým dieťa po 2 mesiacoch chodenia, si myslím, že tiež nie je vôbec rozumné...Nechcem sa tým absolútne obhajovať, len píšem ako to bolo...Potom sa nám to stalo opäť, ale túto možnosť som už jednoznačne vylúčila...a áno, je pravda, že žijem v hriechu, samozrejme, že spolu spávame (preto som sa chcela vo vzťahu posunúť ďalej), a áno, užívala som aj HAK...riešim tu ale práve tento závažný problém, pretože tabletky "po" majú abortívny účinok...bola to veľká chyba, ale v tom momente sa mi to zdalo ako najlepšie riešenie...preto chcem tú generálnu spoveď, vyspovedať sa zo všetkého, aby naše manželstvo bolo pred Bohom právoplatné!!! Tým, ktorí mi rozumejú, ešte raz ďakujem!