Dusevna choroba ukazana vo filmoch

Príspevok v téme: Dusevna choroba ukazana vo filmoch
anjana

Pozerala som Monka. Ten serial o detektivovi. Zaujalo ma, ako ho ludia beru. On sice je dusevne chory, no zaroven to ma celkom pod kontrolou vacsinou a ma pri sebe vacsinou tu asistentku, byvalu sestricku, a tak je schopny vo svojej praci. Preto ho asi ludia beru. Poznate podobny film? Napada mi len Cista dusa, ale to bol az moc genius.

Sejla

Takých filmov som videla viac, ale momentálne si spomínam akurát na Donnie Darko. Chlapec trpel paranoidnou schyzofréniou. Pekný film s odkazom..

luciano

Panebože Monka priam zbožňujem. Monk trpí obsedantno - compulzívnou poruchou, čiže nie je duševne chorý v pravom slova zmysle. Jedná sa o neurotickú poruchu.

_meni

Ahoj 0vecka

(Kludne napis mailom / postou, preto tu svoj kontakt nechavam. Neries ale prosim ta svoje problemy v teme druhych, ktory o pomoc uprimne ziadaju. Pomoz autorke tym, co vies, nesad semienka chaosu do druhych tym co nevies)

Kazdy mame moznost ziadat o pomoc, tak ju prosim ta druhym neber - tak ako ani my ju nechceme odopriet nikomu, ani tebe.

Ospravedlnujem sa autorke(anjane) tejto temy za spam, tento prispevok mozte neskor zmazat.

Dakujem

0vecka

2 meno ak je niekto IT manik neznamena ze ma dusevnu chorobu, ale ak niekto trpi predstavou ze vsetci chlapi v obleku ho sleduju a vidi veci ktore niesu alebo veri ze nesmie ist von lebo inak jeho dieta zomrie a podobne tak tu je odbornik na mieste

_meno

ahoj anjana

'Dusevne choroby' su v skutocnosti ludia zdravsi nez my, ktorym nerozumieme.

Napr. ja sa venujem pocitacom povedzme na pragmatickej urovni (toho co je mozne a toho co je treba). Pre pocitacovych ludi som cudny, lebo to robim inak. Pre normalnych ludi som cudny, lebo sa venujem pocitacom.

V skutocnosti ja rozumiem aj tim, aj tim. Len ani jedna skupina mne. Pre ludi je samozrejme hrozba nieco nepoznane - preto na to davaju nalepky (taka porucha toho, taka disfukncia toho...) - jednoducho ludia radi sudia veci ktorymi nerozumeju, 'aby sami neboli sudeni'- lebo by vyslo na javo to, ze mnohym veciam nerozumeju...nerozumiet veciam je prirodzene, mozme len ziskat viac informacii ale aj tak je nekonecmo toho, co vieme-rovnako aj nekonecno toho, co nevieme.

Ludksa podstata je bytie. A vacsinou ti hlupejsi, co sa radi pysia mozgom neziju (stastne zivoty, ani si nerozumeju a preto robia zle ostatnym. (ako malemu decku ked vezmete cukrik-nehneva sa len na toho, co mu cukrik vzal..ale ma cely svet). Svet tu bol pred nami, bude aj po nas. Nikto nam nic nedlhuje ani my nikomu nic nedlhujeme.

Filmy:
Kralova rec (ako clovek hladal zmenu zvonku)
Hostitel (ako ludske telo zamkyna dusu).
Startrek novy (ako pri niceni nepriatela sa sami nepriatelmi stavame)
Enderova hra (ako funguju ludske cesty, osud, bozie znamenia)

anjana

vdaka,Ovecka.

Ten diel Monka bol taky.., ze sa mi zdalo, ze ludia ho dost nechapu. Vnimam,ze clovek ma problem povedat, ze ma nejaky takyto problem, ludia nevedia, ze niekto taketo nieco moze mat- Pritom kazdy ma nieco, co je "blaznive". Napriklad ze sa prejeda, alebo ze sa opije, alebo je workoholik, alebo je nezdravo zavisly na partnerovi proste ma nejaku barlicku prenho najvhodnejsiu. Pre dusevne chorych su to ine formy spravania ako tie "klasicke" uniky. Oni(psychicky "inak orientovani") proste veria v ine veci, napriklad sa podcenuju alebo naopak precenuju, lebo im to pomaha vydrzat sam so sebou.

0vecka

mna napada iba Rainman a potom ten film kde ich to zabijalo a bol tam ten typek co vedel nieco pocitat a tym ich zachranil...