Normálne alebo zdravotný problém?

Príspevok v téme: Normálne alebo zdravotný problém?
ririnka

Ahojte. Už vyše polroka sa mi po každom jedle nafukne brucho.Napríklad,ráno ked vstanem,idem hned na toaletu,vyprázdnim sa komplet. Brucho mam normálne,ploche. Dám si raňajky,už o 1cm väčšie. Okey,nevadi. zjem desiatu,o dalšie cm väčšie. Obed=o dalšie cm zväčšene brucho. A večer ked idem spať je to už nonsens. Vyzerám ako keby som mala pivné brucho. Až na ten rozdiel že je na dotyk tvrde a z profilu vyzerám doslova ako v 3 mesiaci. Mama a ostatní ma vždy vysmejú že je normálne že ked niečo zjem brucho sa mi zväčši po jedle. Ale ako je to možné že ešte napríklad pred rokom,pred dvoma som nikdy nemala až take velke brucho a to som jedla dvakrat viac než teraz. Brucho mam po jedle vždy veľmi tvrde a ťažke. Sploští sa mi vždy až rano po toalete. Neverím,že je to normálne. Nejem nič tučné,vyprážane,dokonca ani mlieko nepijem už pol roka,ani tučné syry,sladksoti si dám občas ale ide o to že stale po všetkom sa mi zväčši. Už som zúfala. Pomôžte prosim. :(

ririnka

REDBATICA.
Ráno zvyčajne omeletu,alebo celozrny rožok napríklad s tofu. Dávam si pozor aby som nič nevhodné nejedla. Dakedy ráno aj ovocie alebo zeleninu. Počas dňa v škole zvyčajne rožok so salámou alebo tiež s tofu. A je to spojené aj s nadúvaním. A každý sa mi vždy vysmeje že je to normálne :( čo pochybujem lebo cca pred 2rokmi než my to začalo som mohla jesť mlieko,syry,sladke proste všetko a brucho som nikdy po jednom menšom jedle nemala veľké. Iba ak som sa fakt že prejedla do prasknutia. A už z toho mám depresie,stále ked mam na sebe niečo úžšie sťahujem brucho celé dni. A v plavkách to bude ešte horšie.

streas

aj ja som mala take pocity ako 14rocna, ked som zacala byt posanudnuta chudnutim, ale casom som zacala mat aj ine problemy tak som si nejako na to zvykla aj ked stale ma to trapi...poznam to, nic s tym neurobis, ani s tym, ako to vnimas, ani s tym ako to je...a je to normalne.

redka

malo kyseliny? vsetko co das do zaludka tam zacne hnit, kvasit, vytvarat plyny a nafukovat brucho... alebo premnozena kvasinka.... precitaj si nieco o tom na "rng candida"