Je nutné starého psíka očkovať?

Príspevok v téme: Je nutné starého psíka očkovať?
kajala-

ahojte, chcem sa opýtať, či treba 11 ročnú yorschirku 2kg, ešte očkovať? Už rok a pol sme ju nedali, nakoľko sa nikde netúla, ak je na prechádzke ide rovno po chodníku, takže z tejto strany riziko nákazy nehrozí.

Nechcem jej telíčko už zaťažovať, ani stresovať návštevou lekára. Ona sa totiž strašne bojí lekára, má takú triašku zo strachu až je zle pozerať.

Tak sme sa rozhodli ju netrápiť už očkovaním. Je to správne ?

Deria

Kajala, dakujeme za info. Hlavne, ze to nie je nic vazne, to sa da iste do poriadku. Moja fenka mala tiez zvysene pecenove hodnoty. Teda nedavaj jej nic mastne. Som prekvapena, ze ti pani doktorka kazala davat piskoty. Cukor nie je zdravy a uz vôbec nie dobry pre zvierata. Raz za cas piskotku ako odmenu dobre ale pravidelne, kazdy vecer urcite nie je dobre. To uz radsej kusok suchara, aj to nie kazdy den, tam nie je tolko cukru ako v piskotach. Idealne by bolo kusok kuracieho mäsa. ja peciem "piskoty" mojim sama. Dam do cesta namiesto cukru trosku medu.
Takze vsetko dobre, zelam ti, aby malicka bola co najskôr fit. Pripadne este niekedy napis.:)

kajala-

takže odpovedám, ak by mal niekto podobné problémy, aby vedel čo a ako...dnes sme boli u jedného veterinára, zlatý človek...nakoľko má pečeňové testy zvýšené, konečne urobili sono bruška, vyšetrili stolicu. Pečeň je OK, ešte p. doktorka povedala, že ju má v dobrom stave na 11 rokov. Má zväčšený žlčník, takže to grckanie môže mať z toho. Mám jej dávať papať ešte okolo 22:00hodiny piškotky, aby ala zasýtený žalúdok na noc. a dobrať tabletky na kyselinu.

zistila že Sendy je falošne teraz gravidná, takže to musíme prekonať. Keby to neustúpilo do kontroly, dostane injekciu.

ďakujem každému za podporu :)

Naja85

kajala, to na veterine je normalne v niektore dni, hlavne poobede. kolkokrat som cakala aj hodinu,kym ma vzali a nebola som tam sama, este museli dovybavovat dalsieho cloveka so zvieratom, pricom dalsi veterinar bral ineho psa na rengen atd. Medzitym zvonil telefon. Nikdy som vsak nemala pocit, ze by sa mi dostatocne neveenovali. Je to normalne, niekedy som radsej odisla, ked som videla, ze mali vaznejsi pripad ako moje zviera(napr. zrazeny pes). Su to len ludia a snazia sa vybavit, co najviac pacientov, kedze kazdy majitel povazuje to svoje zviera za co najviac chore.

Neda mi a napisem to sem-na jesen som bola dost casto u veterinarov, raz so psom a a raz s kocurom, na striedacky. A stretavala som tam prevazne majitelky s yorkami. a kazdy ten york bol vystraseny, lebo jeho mjaitel sa spraval nepatricne-cicikali icj na ruckach ako male deti, majitelia jojkali, ochkali,a to pes mal ist len na ockovanie a dovtedy este povinne cipovanie. Vysledkom bol stres a stres, hlavne pre tie psy, a to vsetko sposobovali len ich vlastni pani. Netvrdim, ze je to aj tento pripad, kedze zakladatelku temy nepoznam. Len mozno by pomohlo, aby sa majitel upokojil a upokoji sa aj jeho pes. Moja fena raz nahanala v cakarni u veta muchu, ziaden stres, klud, pohodicka, a to sme si u vetov uz zazili svoje(operacie. neprijemne a bolestive vysetrenia, zastrihnutie pazurov od *"sikovneho" veta atd.). pes sa mi vsak v cakarni nikdy netrasie, trochu stresovat zacne az pri vetovi, ked mi chce vyliezt na hlavu, a to je tak vsetko.

Deria

nejako som to zmrvila... chcela som napisat, ze varenu, ci surovu potravu telo zuzitkuje takmer celu, inac je to u granul.

Deria

Suhlasim s Naja.
S tymi hovienkami je to pravda, z granul su podstatne väcsie, lebo telo takmer vsetko spotrebuje. V granuliach su tie synteticke latky, co nabubtnaju a tie musia potom von. Ked vidim, ze malinky havko a vykaka kopu ako moja stredne velka fenka, pomaly este väcsiu, viem, ze ten maly je na granuliach.

Naja85

No ja neviem* v tej strave je tak vela chemie:/. Rano chemia, na obed konecne nieco a na vecer znovu chemia. Tie tycinky, susene maso by som absolutne nepovazovala za jedlo, ma to sluzit ako pochutka, nie ako plnohodnotna strava, to uz radsej kvalitne granule. Ja ked musim dat svojmu kocurovi kapsicku alebo pasteku(lebo nestihnem kupit maso), aj znacky Royal canin, tak to uz dopredu viem, ze to zas bude "super" kaka(prilis makke a obrovske mnozstvo)-ked som doma krmila varenym a surovym masom, tak to kakal raz za dva dni, a bolo to vzdy pravidelne, a hovienka to boli na jednotku.

ja to typúujem na kyselinu, pes je jednoducho starsi a mozno uz to s tym travenim nie je take, ake to bolo predtym. upravila by som jej papu a aj cas stravovania. Moja napr. casto zerie aj o 22.00 hodine.

kajala-

Deria, tak vieš ako to je..so psíkom spíme v jednej posteli a ten jeden deň v týždni ked jej škvrka v brušku nespíme. Ona sa nevie ukľudniť, túli sa...no a ráno vybehne zo spálne do obývačky tam sa vygrcká a vykaká...

tie vločky skúsime, aj ked neviem či ich spapá. Inak tú paštétu royal antialerg. nechceee :) otáča hlavičku, bráni sa, že ona toto papať teda určite nebude :)

A áno, ten Ulcogant dávam, zobrala prvú anpulku ráno a večer..ešte máme dve dávky...

Inak si zlatá, fakt veľmi ďakujem...si poklad :)

Deria

Kajala ale ja nevidim problem, ze vracka penu. Faktom je, ze moji psi tak casto teda raz za tyzden nevracaju ale vracanie peny nie je priznak choroby. Mozno ma len nervozny zaludok, podrazdena alebo fakt problem s kyselinou. No ci jej ma moc alebo malo, je tazko posudit. Aj u ludi je problem to zistit len tak. Ano, tych maskrt jej nedavaj vela, naozaj len malicko. Ale stale ti radim, skus tie vlocky, nie pastetu. Aspon pre zaciatok. Uvidíme, dufajme, ze sa to zlepsi. Davas jej teda tie prve lieky na tu kyselinu?

kajala-

Deria, ona vracká iba penu. Naposledy v nedeľu ráno, preto som sem znovu napísala. V správaní je taká istá, len na očkách vidím, že ich má smutnejšie. Skúsime teda trošku obmedziť tie tyčinky a na večeru dostane len Royal paštéty. Dúfam, že to bude papať.

Trápia ma tie výsledky krvi čo som písala nižšie, ale keď dvaja lekári povedali, nezávisle od seba, že krv je OK, tak hádam to je aj pravda.

Aj keď poviem ti, že aj v našom meste aj v tom druhom je na veterine taký zhon, že nemajú čas sa riadne venovať pacientom. Neustále zvoní telefon, plná čakáren, stále niekto vyklopkáva a tak len rýchlo-rýchlo vyšetrujú a popri nás ešte dvoch ošetrujú. Chápem, že majú veľa roboty, ale potom to tak vyzerá.

Deria

Kajala a ako sa ma teraz, vracala znova? Vidis na nej, ze by bola nekludna, smutna alebo..? Ten Ulcogant by jej mal zaludok skludnit, ak nie je pricina niekde inde. A nepises, ci vracia iba penu alebo vyvrati aj zradlo?
Radila by som ti, zredukuj tie vselijake umele tycinky, nie je to zdrave. Teraz by som jej davala len varene a skus to s tymi vlockami.