Prudká zmena vo vzťahu - priateľ odmieta sex

Príspevok v téme: Prudká zmena vo vzťahu - priateľ odmieta sex
trin_tull

S priateľom sme spolu takmer rok a bývame spolu. Priateľ má krátko po 30tke, ja o pár rokov menej. Zo začiatku vyžadoval sex takmer neustále- niekedy aj viackrát za deň. Možno prvé 3-4 mesiace sme mali dosť búrlivé obdobie. Často sme sa hádali, a to naozaj dosť kruto, rozchádzali sa pomaly každý týždeň.
Priateľ, ktorý je inak dosť výbušný a temperamentný, sa však v poslednom čase dosť ukľudnil. Naučili sme sa spolu komunikovať a čoraz viac tolerovať tienisté stránky toho druhého. S týmto \"ukľudnením\" a ochladením vášní ide ruka v ruke aj to, že náš sexuálny život prestal existovať. Teraz máme sex tak 2x za mesiac- aj to taký nijaký. Dnu, von a ja z toho nič nemám (niekedy ani on). Aj keď sa snažím, aj keď sex iniciujem, skončí to fiaskom... Zdá sa mi, že ani on sa pritom neuvoľní ako kedysi. Je napätý, strhnulý. Už sa bojím čokoľvek začínať, pokúšať sa o niečo.
Zo začiatku sme boli schopní na túto tému sa baviť a vtedy z neho vyšlo, že sa mu v predošlom vzťahu stalo to, že s priateľkou niekoľko mesiacov nespával a ona ho opustila. Teraz o tom nechce hovoriť. Keď sa opatrne snažím túto tému otvoriť, tak to skončí s hádkou a slovami, že \"už vidí, že sa opakuje to, čo zažil v minulom vzťahu\".
Hovorím si, že mám na tom obrovský podiel viny. V poslednom čase veľa pracujem (niekedy dlho do noci),nemám na neho veľa času, cítim sa neatraktívna, pretože som vysedávaním za kompom som mierne pribrala, nemám veľa času na šport ako predtým. Často si teraz robí srandu z môjho vypuklejšieho bruška a zadku ktoré mierne narástli a niekedy sa pristihnem, ako myslím na to, že sa mu už nepáčim a nepriťahujem ho.
Priateľ prestal športovať tiež,vysedáva za počítačom a hrá PC hry. Fyzicky je ale, myslím, celkovo v poriadku.
Som si istá, že žiadnu inú ženu nerieši. Von medzi kamarátov ide len málokedy (vraví, že keď pracujem, chce byť so mnou), dáva prednosť počítaču. Keď nie som doma, tak masturbuje (párkrát som klikla na históriu v jeho pc). Hovorí, že sa mu páčim, voniam mu, často sa maznáme, bozkávame...
Ďalšia vec je, že dosť často po sexe so mnou sa mu na penise vyhodili malé biele vyrážky. Lekár mu povedal, že ide o intoleranciu na moju flóru- alebo čosi v tom zmysle. Ja dolu žiadne problémy nemám, bola som i u lekára. Rozmýšľam, či z toho nemá nejaký blok alebo čo.
Rozmýšľala som i nad tým, že sa ako muž môže cítiť menejcenný. Zarába síce tak, že nám nič nechýba, no ubíja ho to, že nemáme vlastné bývanie, žijeme v prenájme, nemáme auto. A on by už chcel rodinu (\"keby boli peniaze\"). V tomto je veľmi zodpovedný, hoci ja to ešte neriešim a som viacej ľahkomyselná.
Nechcem o neho prísť, ale takto žiť nechcem tiež. Možno to všetko znie tak teenagersky, ale toto je zatiaľ môj najdlhší vzťah a s ničím takýmto som sa ešte nestretla.
Chcem sa spýtať, čo je to za blok. Ak má strach zo zlyhania, tak prečo? Čo sa s ním deje? Má niekto skúsenosť s takouto extrémnou zmenou v priebehu niekoľkých mesiacov?

laurora

Najviac ma dojala veta: "už vidí, že sa opakuje to, čo zažil v minulom vzťahu"
Je to teda dost chory a neskutocne egoisticky pristup tvojho priatela, ktory namiesto toho, aby svoj problem riesil hodi celu tuto vec na teba a spravi zo seba este aj chudacika, ze ho este aj byvala opustila. Comu sa teda vobec necudujem. Tym, ze s tebou odmieta komunikovat na tuto temu si koleduje o to aby si ho opustila aj ty. Tu sa ani neda nic ine poradit len to, ze zmenit to musi chciet hlavne on, nie len ty... je uplne nepochopitelne, ze sex odmieta, a hlavne, ze to odmieta riesit. Podla mna to je cele psychickeho charakteru, no neviem ci si to dokaze uvedomit. Ked kvoli tomu stratil aj byvalu a nic s tym nerobi, s takym clovekom by som buducnost urcite neplanovala.