Tvrdohlavost

Príspevok v téme: Tvrdohlavost
hajka55

Ahojte, potrebovala by som od Vas nejake rady, ako pracovat s tvrdohlavym clovekom. Ako ho zlomit, aby si uvedomil, ze svojim spravanim ublizuje ludom, ktori ho maju radi. Je to clovek, ktory si mysli, ze je najmudrejsi, dokonca ked aj spravi nejaku chybu, neprizna si ju a ospravedlnit sa , tak to je hotova pohroma. Nepristupi! Raz som ho nacapala, ze klame a vie presvedcit cloveka, ze musel klamat, lebo na chybe je ta druha osoba a nie on. Poradte ako s k nemu treba pristupovat, ako mu nazriet do duse? Dakujem Vam

Laxik

ja som tu sem s tymto problemom uz tiez pisal. manzel567 mi tiez napisal tu istu prihodu s kamerou. Ono sa to moze zdat vtipne. Ale nie je. Cloveka to vyciciava. a ja uz nemam nervy a cim dalej, tym som alergickejsi voci prejavom samolubosti a tvrdohlavosti a vybuchujem. ten druhy robi zo mna zleho cloveka. Ano, mam chyby, vztah je ale o tom, ze si vzajomne pomozeme a nie ze niekto si bude vyzivat svoje narcisticke sklony na mne a mna tym nicit. Ja sa nad to povzniet nedokazem. Ano, ten clovek mi je vlastne skolitelom a uci ma trpezlivosti. Ale tento jej level psychicky nezvladam. A musim prejst na nizsi level. Mozno o par rokov budem schopny mat trpezlivost pri komkolvek, ale teraz ju nemam a ani nechcem mat pri tomto cloveku.

Laxik

Presne viem o com pises hajka. Aj ja mam takeho partnera. Neviem co s nim. Vzdavam to. Nedalo sa ani po dobrom, ani po zlom. Je to obycajny narcisticky psychopat. Nemam ine slovo. O mne klame a ociernuje ma klamstvami vkuse. Dnes som ju zamerne klamstvom vyprovokoval a vybuchla. Ze ona to robi vkuse, to si neuvedomuje. Ale zrazu jej vadilo,ze som nieco nepovedal o nej ako som mal. Ze ona o mne vkuse, to ju nezaujima.

Vzdavam to s nou. Proste je to len narcisticky psychopat pri ktorom som stratil vyse roka casu. O nasich problemoch sa normalne rozpravat nedalo. Problem bol stale len vo mne, ona si nikdy nic nepriznala. Palica ale ma dva konce. Na mojom konci chybu stale videla. Ja som si ju priznal a snazil sa ju zmenit. Ona ale nie, na jej strane nic zle nebolo. Lenze jeden veci nezmeni a ja som rok stagnoval a nikam sa nepohol.

manzel567

Pozri hajka - nebojuj s nim - naco? Iba to poskodi vas vztah. Ja mam tvrdohlavu manzelku a tiez si neprizna chybu ani bohovi. Nepomohol ani videozaznam - aj ten poprela, ze mam verit jej ak ju milujem. Jednoducho je to taky typ cloveka - urcite je uspesny v zamestnani, lebo slovaci potrebuju vodcov, ktori si nepriznaju chybu. Ja som sa s tym zmieril, lebo v inych veciach je uzasna a ked som sa s tym zmieril ja ako chlap, tak si myslim, ze tebe ako zene to vacsi problem robit nebude. Sme spolu uz vyse 20 rokov a aspon sa s nou nenudim :)

hajka55

Nechcem to nechat tak, ani sa s nim rozist...to nie je riesenie...zdupkat a hladat si ineho a byt v nadeji, ze iny taky nebude....chcem preto nieco urobit a ak to nepojde....potom budem zvazovat aj takuto moznost

hajka55

Ano, jedna sa o priatela a presne si trafila, ze stale si tvrdi, ze ma svoju pravdu...mne uz tym ublizuje a ja som stale bola ta, co ustupila....no chcem to zmenit, chcem prist na spôsob ako sa branit...zalezi mi na nom!

Euva

Ja by som nechala tak.
Bolo by mi jedno, či je to jednoduchý hlupák alebo narcistický psychopat.

Ak ťa to baví, pátraj v literatúre, prečo je taký. Ale vedz, že ho neprerobíš. Môžeš zmeniť len seba.

Ide vôbec o dôležité veci ? Dá ti niekto 5 eur, ak ho presvedčíš, že more je slané? Nie si šiši ty ?

Ja by som sa nevyčerpávala a držala by som sa čo najďalej. Drž sa.

salon

Jedna sa o tvojho priatela-partnera?
Ak ano tak musis zacat od seba.
Musis byt uplne priama a jasna v komunikacii s nim a velmi odolna voci jeho argumentom. Pretoze aj to je dokaz ako dokazete zvladnut vztah.
Vas nekonecny suboj musi mat opodstatnenie.Jeho tvrdohlavost moze mat nekonecne mnozstvo dovodov. Ty bud neustupciva a tiez si chod za svojim.Hoci to budes mat tazke,lebo tito ludia si myslia,ze maju vzdy pravdu.Ked ju aj maju ty musis tiez priznat,ak si sa mylila. Nemusis hrat jeho hru,staci,ak mu v danej chvili povies ako a preco sa tak ci onak citis...