Proteín a aminokyseliny

doubledog

take mnozstva, ako 2,5g proteinov na kg, to je tak maximalne vhodne pre tazko cviciaceho mladeho muza s vysokym podielom svalovej hmoty a vybornym travenim (a samozrejme, pre majitelov firiem vyrabajucich proteiny).
pre ostatnych je to privela, tym si len uskodis.

BCAA pred aj po, protein skor po treningu (spolu s nejakymi rychlejsimi sacharidmi)

uzky pas

aj ked sacharidy su najvacsi problem, v inkriminovnom clanku sa uvadza, ze sa ma jest 400-1000g sach denne.
to je neuveritelnych 1000-2500g uvarenej ryze denne, alebo az 2-5kg zemiakov denne.
to je absoutne nemozne tolko potravy zjest..
niekto radi 3-4, niekto 4-5g/kg niekto 7g+ a uz nad 5g/kg je to problem, pre cloveka o ma aj ine problemy v zivote, ako odpoitavanie sekund k dalsiemu hodu, hned po dojedeni predosleho chodu..

takze hold, ked mas metaboluzmus ryhclejsi ako bielenie pokladnie Ficom, tak nemas sancu pribrat.. (resp mas, ale extremne tazko a zdlhavo)

siroky pas

Existujú rôzne tabuľky, ktoré udávajú presné množstvá bielkovín a sacharidov na kg... Do čerta s nimi. Telo nie je kalkulačka. Nasleduj logický úsudok. Ak dávaš 100 g cukru po tréningu a za 2 týždne vidíš, že si pribral tuk, ďalšie 2 týždne dávaj 70 g. Je to jednoduché.

www.fitmagazin.sk

odpovedam

okial mas, ze treba jest az do 2,5g bielkovin na kg hmostnosti?

kolko potom sacharidov?

ono totiz, z bielkovin nepriberes, ale skor zo sacharidov.. bielkoviny treba tiez, ale.. nezda sa mi ze az tak vela, podla mna staci 1,5g/kg

to by bolo prilis jednoduhe, priberat z bielkovin..

odpovedam

ak chces pribrat, tak konzumuj cca 2,2 - 2,5g bielkovin na 1 kg hmotnosti denne. Zaroven zvys mnozstvo tuku a sacharidov v strave, svaly inak neporastu. Z toho sa ti samozrejme spravia faldiky, ale to po objemovom treningu spalis treningom rysovacim. Zvladnes to cca za polrok. Ale maloktora zena ma odvahu najprv vela pribrat (svaly + tuk) a potom spalit tuk, takze ostanu krasne vytonovane svaly.

Co sa tyka proteinov a minacov, tak rano si daj odmerku proteinu do vody alebo mlieka a vypi to. potom si daj pred treningom BCAA-cka (cca 20-30min pred) a hned po treningu zmiesaj odmerku proteinu a dalsiu davku BCAA-cok spolu a vypi. Tak, aby si denne mala dokopy aspon 3g aminokyselin, ale ja si davam napr. 10g.

Takze BCAA uzivaj pred a po treningu, protein vzdy tesne po treningu a este k tomu raz alebo dvakrat denne, aby si naplnila bielkovinovy prijem (spominanych 2,2 - 2,5g na 1 kg hmotnosti).

lola897

trošinka malinko pribrať :) práškové.. len neviem ako to skombinovať s tym proteínom,čo pred tréningom a čo po tréningu

Tom13

protein - to zalezi na tom co chces cvicenim dosiahnut - schudnut alebo pribrat na svaloch?

BCAA - podla toho ake si si kupila ci ampulkove alebo praskove, ampulkove sa beru 3 x denne po 5 ampuliek - to by si mala mat aj v navode - tieto aminokyseliny si telo nevie samo vytvorti prijima ich iba v potrave a sluzia na prevenciu proti svalovici po cviceni a na ochranu ubytku svalovej hmoty pri chudnuti