Najprv som ho milovala, teraz by som ho aj rok nemusela

Príspevok v téme: Najprv som ho milovala, teraz by som ho aj rok nemusela
mpppp

Sme s priatelom rok. Prvé mesiace nádhera, vztah bol až moc krásny. Až na jednú vec. V kuse, kam som išla, čo som práve robila vyžadoval aby o mne vedel. Verila som tomu čo hovorí, že sa o mna bojí. Robila som ako chcel. Ale začala som sa dusit. Než som ho mala, chodila som 3x týždenne do fitka, chodila som plávať, s kamarátmi do hôr, na kávy..Mám 24 rokov, robím si školu. On by ma už videl pri šporáku doma s deckom. Keď by som chcela mať teraz dieťa, on je na to ideálny, viem, že by pri tých deťoch bol. Ale ešte nechcem.Potrebujem sa nejako zabezpečiť, ukončiť školu, nie ostať ako ťuťka dve deti vychovám a potom čo budem do smrti robiť niekde poskoka? Navyše sme spolu necelý rok a občas mám taký pocit, že ma chce niekam dostať. Spoločná hypo a pod. Už nie som pri nom tak šťastná..Začal si viacej dovolovať, nepozorný nesiem tašky ide v predu s volnými rukami..Zo srandy zanadávam poviem: ,,však aj tvoje deti budú hrešiť.A poviem tie nadávky a on mi na to že má chuť mi dať za to po hlave. Toto mi velmi víri v hlave, že jak ma on vlastne berie........Som ja krava?

mpppp

či bude úspešný neviem, skor sa bojí o zamestanie o to skor, by som sa bala na jeho mieste ist do hypo a do decka!

mmmp

dnes opäť kde som čo robím a či k nemu pôjdem, proste nemám na neho vôbec chuť :(
dvakrát mi písal že či k nemu pôjdem, tak som mu napísala že keď je v práci nech pracuje..povedala som si aký požič, taký vráť. viem, že neni dobré zlé oplácať zlom...ale, ulavilo sa mi po včerjašku

prezyvka
btw, nebývam s ním, vidíme sa sem tam cez týžden a len cez víkend. Nevolávam mu, vačšinou on a on píše...samozrejme občas aj ja ale toto písanie a lokalizáciu nastavil on, nie ja :/

keby mi to povedal tak, ako si to napísal ty,síce tvrdé ALE tak časom mu poďakujem. toto mi s tým ak pohlavkom mi prišlo...neviem, to by som nepovedala ani kamarátovi, kamarátke...
A ešte sa hjeil, že si tak s kamarátom povie, ale naozaj si to neviem predsaviť.

Euva

prezyvka, ak by som chcela a mohla spoločne bývat len pomocou hypotéky - oželela by som spoločné bývanie. Viem, (žial, dobre) čo je splácať hypoteku: je to obrovský tlak na strašne dlhý čas.
Spoločná hypotéka u NEmanželov .. ufff.. ani za svet .. možný zdroj ťažkých problémov, možno na celý život.
Láska sa mení rýchlejšie než osobnostné charakteristiky.

mppp, som rada, ak som ti trochu pomohla. Prečitaj si aj o inreakciách ľudí v modeli Dieťa - dospelý - rodič.
Stále si myslím, že tvoj chalan nemusí byť zlý, že je škoda o neho prísť. Takéto typy bývajú profesionálne (čitaj: materiálne) úspešné. Len musia byť aspoň znesiteľní aj doma a musíš byť typ, čo sa naučí s takým žiť.
Možno potrebuje dlhší čas, aby sa naučil rešpektovať ťa. Aby ste si vytvorili neajkú rovnováhu. Možno si potrebujete rozdeliť sféry - kto má v čom silnejšie slovo. Ale nemá ťa čo trestať, trucovať, vyvyšovať sa. To normálna baba dlho nevydrží, láska zhasne. Ak to v hlbke duše nepochopí, rozchod. Prečítaj si aj o hysterickej poruche. Ak je to o ňom, ak je to jeho trvalý rys, uteč. Uteč. Rýchlo.
Návšteva psychologa nemôže byť na škodu, aby si zbytočne nezahodila fasa chlapa. Fasa chlapov nie je dosť.

Prezyvka55

Euva neviem ja by som sa skor spytal ze preco ta to zaujima :D
Ale tak ja nerad komunikujem velmi cez mobil cize preto to asi tak beriem, ze ved mozme sa porozpravat ako bolo aj ked dojde domov nemusi teraz vyvolavat kvoli takej somarine.

No a ak je moznost spolocne byvat len prostrednictvom hypoteky?

mpppp tak ja neviem, podla mna netreba nadavat ani medzi kamaratmi ani zo srandy, je to da sa povedat dost trapne, neslusne a nevhodne ale urcite by som ti to nepovedal takto ja by som ti povedat ze nemas byt neslusna ze sa to nehodi a ze to nie je vtipne ale skor trapne a smutne ked sa clovek nevie spravat.

nelllla

Euva, to vystihla uplne presne..suhlasim do bodky

dodala by som, ze kazdy chcete momentalne cosi ine..ty sa este na take dolezite rozhodnutia ako dieta, spolocny zivot, nebodaj hypoteka necitis..po 9 mesiacoch vztahu sa ti vobec necudujem a detto, ked ma majetnicke, ziarlivostne sklony..

tvoja otazka o hokeji bola legitimna..jeho reakcia totalne scestna..snahu nadviazat konverzaciu zabil trapnym, sarkastickym a provokacnym deklarovanim nespokojnosti a komplexu z toho, ze si slobodne pohybujuca sa bytost, nad ktorou momentalne nema kontrolu..

mojpohlad

Je to blbec, pretoze nevidi ze obaja chcete v zivote smerovat inde. Namiesto toho aby situaciu chlapsky zhodnotil - ,,okej vidim ze kazdy z nas chce uplne iny zivot, bude lepsie ak si k sebe najdeme obaja vhodnejsich partnerov'' tak v nekompatibilnom vztahu zotrvava a nuti ta zit podla jeho predstav. Toto je iba egoizmus a sebectvo. Tento clovek sa nezamysla nad tym, aky zivot vlastne chces zit aj ty a ci sa to zhoduje s jeho predstavami.

Podla mna dvaja ludia mozu vo vztahu zotrvat asi dost tazko, pokial jeden sa tuzi rozvijat a zit slobodny zivot a druhy si chce zalozit rodinu, naviazat sa na hypoteku a urcovat co jeho partner smie a co nie. To su dva diametralne odlisne pohlady na zivot. Doporucujem prehodnotit celu situaciu ci vobec ma zmysel s takymto clovekom dalej zit :)

mpppp

Euva
ďakujem a pekne si to analyzoval/a

chrono
som práveže dosť k nemu otvorená, možno aj to je ten problém

prezyvka
dobre, ale povedal by si svojej babe keby zo srandy zanadavala, že mam chuť ti dať po hlave? to čo je...Keby mi to spravil na verejnosti? :D on vie, že na úrade s cudzími ľuďmi nehreším a jemu som do ničoho nenadávala...a ani by som to neurobila.
a nevolávam mu často. písal mi a nechcelo sa mi odpisovať, takže tak to bolo :)

Euva

Prezyvka, ja na tej jej otázke nevidím nič zlého. Stavať veci "Nemáš nárok pýtať sa na hokej, keď si šla cvičiť" je nepriateľské, trestajúce, urazené, trucujúce, vyčítajúce ... také niečo.
Rozhodne nič láskyplné a príjemné.
Majú spolu žiť ľudia, ktorí si znepríjemňujú život? Sú takí, čo číhajú a využijú každú príležitosť pokarhať, vyčítať ..znevažovať .. ponižovať. Môže to byť vzdelaný človek, ale "múdrosť" bez láskavosti je trpká premúdrelosť, občas aj s nadutosťou. Ak chce milovať a byť milovaný, dlhodobo, musí sa skorigovať.
Hmmm... som to ale dneska zlá ... Ale len teoretizujem. Netvrdím, že chlapec v téme je takýto. Nech nie je.
Normálna reakcia na jej otázku by bola: Vedieme 4:2 (príjemný variant). Alebo: Neviem, nepozerám to.
Od nej to mohol byť ústretový krok (nie číra zvedavosť) - snaha začať komunikáciu. Bola odmietnutá + napomenutá.
Spoločné bývanie a spoločná hypotéka sú dve silno rôzne veci. Netreba vysvetľovať.

Prezyvka55

Ja sa vyjadrim k tym nadavkam, ja som niekedy sem tam nadaval, ale nasiel som si priatelku a ona nenadava tak nenadavam ani ja a je to super :) nadavky su najvacsi trapas aj ked su zo srandy.

BTW ale mal pravdu chlapec, naco mu volas ked si isla cvicit? Ked si chcela pozerat hokej tak si mala ostat doma a pod.

Ale inak ked s nim nechces spolocne byvanie aby ta nevymenil za model kt. to spolocne byvanie chciet bude :D.