Alkoholik

Príspevok v téme: Alkoholik

Chodím s priatelom 3 mesiace. Má 31 rokov a pred trinástimi rokmi sa mu skončil troj ročný vzťah. Už roky pije a kamaráti ho ťahajú stále ku dnu. Jeho rodina si myslela že keď sa zalúbi tak sa zmení, no nestalo sa tak. Pije, je nezamestnaný... všetkých trápi no nechce sa zmeniť. Sám mi to povedal. Myslíte že láska vie zmeniť človeka?

MultiLevel

Verim, ze laska dokaze zazraky, ale cisto len laska ho nezmeni. To by musel byt velmi, velmi silny clovek a osobnost, aby dokazal s alkoholom seknut, najst si pracu a postavit sa na nohy. To, ze pri nom budes, ze sa budete lubit, to ho nevylieci zo zavislosti. Bohuzial. V hlave alkoholika to pracuje uplne inak, ako napriklad v tebe. Pokial si nikdy nic take nezazila na vlastnej kozi, nevies si predstavit co vobec zavislost obnasa. Mozes ho aj neviem ako milovat, to jeho problem s alkoholom nevyriesi. Ale to, ze ta ma, moze byt prenho velka vyzva, mozes mu byt oporou.
Okej, prva vec je super, ze sa chce zmenit. Priprav sa vsak na to, ze vela raz este padne na usta. Povie, ze sa chce zmenit a na druhy den sa opije...Prestat nejde lahko a uz vobec nie zo dna na den. Ak sa naozaj zmenit chce, musi podstupit liecbu. Ci by to dokazal aj sam, bez pomoci odbornikov, to neviem. Ako pisem vyssie, to by musela byt veeelmi silna osobnost, ako vsak isto vies, alkohol robi z cloveka trosku, takze odbornici su namieste. Musi sa prihlasit na protialkoholicke liecenie, chodit k psychologovi. Jeho problem nezacal z cista jasna, kvoli niecomu pije, cize najprv treba odstranit pricinu. Musi si liecit nielen telo, ale aj dusu. Priprav sa fakt na to, ze je to narocne, moze to istu dobu trvat. Po prihlaseni sa na liecenie musi urobit druhy krok. Absolutne prerusit kontakty s ludmi, ktori piju, ktori ho tahaju na dno. Nesmie sa s nimi stykat. Naopak, ak je to mozne, zabezpec mu, aby ste sa vo volnom case co najviac stretavali s ludmi, ktori alkoholu neholduju a robte vsetko mozne, len aby nemusel mysliet na alk. Kupte si bicykle a chodievajte vonku, na dlhe prechadzky do prirody, na tury do hor, prihlaste sa na tanecny kruzok (napriklad spolocenske tance), do fitka, na plavaren, a podobne. Cokolvek. Moznosti je strasne vela, podstatne je zamestnat jeho mysel :)
Neviem preco si si vybrala tohto muza, ale vies do coho ides. Priprav sa na to, ze to lahke nebude, ale pokial bude on naozaj chciet a podstupi liecbu, moze vam to klapat. Davaj si vsak pozor, ak sa stane, ze ta viac raz oklame, na liecbu nenastupi, alebo jeho snaha o zmenu budu len prazdne reci, chod od neho prec....V tom pripade plati, ze si vybral taky zivot a nemusis si ho pri nom dokaslat este aj ty :) Vtedy ide laska naozaj bokom... Vela stastia!