Zdeptaná z AD

Príspevok v téme: Zdeptaná z AD
Ameliee

Zdravím, už rok a pol beriem antidepresíva-alventu. Po pol roku mi zabrali, aj ked neviem ci skor nezabralo to, ze som radikalne zacala menit svoj zivot. Ale uz rok sa "placam" v tom ze sa ich snazim pomaly vysadit, necitim sa dobre po nich, som ako oblbnuta, ale je to dost tazke, lekarka mi ich aj zmenila na paretin chvilu, ale bolo mi este horsie, tak som znovu nasadila tieto...ale nie je to dobre aj tak. Chcem ich vysadit, nemam pocit ze nieco riesia. Prave naopak, odsuvaju skutocne priciny, a moja psychiatricka nikdy nechcela o tom ani pocut este pred polrokom, namiesto terapie sa vkuse ohanala len liekmi. A ked vysadite moze sa vam to vratit a bla bla. Liecim sa na uzkostnu poruchu, tak si predstavte asi ako uzkostny pacient, moze na tieto "podpory reagaovat. Je to aj moja vina, ze som ju uz davno nevymenila, ale riesila som novu pracu, menej stresovu, stahovanie aby mi bolo lepsie, ale som v jednom bludnom kruhu poslednu dobu.

Mate niekto skusenost s tym, ze pod tych vsetkych liekoch, co do vas lekari "napchali" a vy ste ich ako ovecky jedli, lebo "vsak bude lepsie"....ste uz zo vsetkeho taki zblbnuti a unaveni, ze mate chut vsetko splachnut do zachoda a *rat na to? Ako to riesit, aby som si neublizila...

zewa

Preco by malo byt neskoro? A este ked mas taku podporu od sestry aku mas, tak sa ti aspon taka psychoterapeuticka zide. Prave ked sa chces postavit na nohy potrebujes hladat zdroje v sebe. Terapia je skvela vec a hovorim z vlastnej skusenosti.

pandorica

Tiež sa liečim na úzkostnú poruchu.Beriem lieky asi 7 rokov.Mne zvyšovali dávky podľa potreby, alebo znižovali.Nemala som s tým nejaké problémy, ale dospela som do tej fázy, že už ich jednoducho nechcem brať.Začala som sa zaujímať o iné spôsoby liečenia, začala som meditovať, orientovať sa na seba, doriešovať si duševné konflikty z minulosti, zaoberať sa prvotnou príčinou úzkosti...Môžem povedať, že som na dobrej ceste, asi dva mesiace beriem minimálnu dávku,aj to len preto,aby som si nerozkolísala hladinu serotoninu a je mi lepšie ako kedykoľvek predtým

ameliee

Len ked mi to diagnostikovali som nemala paru co to je pan. Porucha. Proste stavy na odpadnutie, brnenie koncatin, stavy ze sa zblaznim. Kto to mal tak vie o com je rec. Az po case mi dochadzalo co to vlastne je cele a z coho to vznika.

ameliee

Diky zewa len neviem ci po roku a pol nie je neskoro na terapiu uz? Zufala som mam.pocit, ze som to dobabrala. Mam strasne zle rodinne zazemie, preto mi to tolko trva a rok sa odhodlavam odstahovst sa od nasich. Ja som 8 rokov zila mimo nich, a uzkostno depres. Poruchu som dostala zo stresovej prace- vyska, dve roboty, potom som dostala poziciu ako menezerka a po dvoch rokoch som skoncila v nemocnici kde mi diagnostikovali pp a depresiu miernu. Tak som po case ukoncila prac. Pomer. Aby dom sa dala dokopy a odstahovala sa z BA do rodneho mesta k nasim, lebo som nevykryvala sama fungovat, nemala som frajera v tej dobe, nasi mi ponukli pomoc,,,,par mesiacov to bolo okej ale neustale sa mi staraju do zivota. Som financne zabezpecena, len potrebujem nabrat druhy dych a poskladat si novy smer. Ale kedze mam strasne uzkosti obcas ako som pisala ad mam povit su nahovno, velmi pomaly mi to ide. Navyse mam doma sestru ktora si mysli ze si celu tu diagnozu vymyslam a ze clovek musi bxt z tychto stavov po par mesiacoch uplne fit. Opak je pravdou. Takze tak :( je to beh na dlhu trat a pokual clovek nema dobre socialne zazemie ktore je podporou je to o to zlozitejsie ked musi bojovat " sam".

zewa

Preco sa s tou terapiou upinas na psychiatricku? Najdi si sama psychoterapeutku. Podla mna je terapia pri uzkostiach ucinna. Skus popozerat nejakeho, co ma KBT vycvik. Pises aj o depresii, ale neviem, ci ju mas alebo nie. Mozno by bola fayn aj dynamicka (hlbinna) psychoterapia, kedze pises o radikalnej zmene zivota. Hm?

Prezyvka55

Lol a co akoze cakas ze si das AD tabletku a lusk si normalny? AD tableta je na oblbnutie aby si sa sam mohol vratit do normalu tym ze ti utlmy strach alebo vyskyt nejakej anomalie alebo zabrani nejakej reakcii v hlave a dalej ides sam za seba ty sa musis uvedomit a chciet zmenit a pracovat na sebe, tabletka sluzi len ako median, potlaci nechceny jav to je vsetko a zrovnat si to v gebuli musis ty.

ameliee

Hahaaa....pekne si to napisal. Tak psychoza to je ine kafe trochu ine ako depresia a uzkost. Ale urcite to tiez prezivas takze vies sam co to je. Asi im srat fakt na hlavu. No podla nich by bolo naj do konca zivota hltat pirule a byt ticho. Castokrat sami nevedia co liecia. Aspon si ma pobavil. Drz sa.

ja111222333

Ja som im uz v nemocnici vravel, ze lieky brat nebudem. Tak mi povedali, ze ignorujem vlastne ochorenie. A co na tom? Je to funky nalada:D

ja111222333

A fakt je ten a aj pravda, ze psychiatri sa snazia napchat do pacientov co najviac liekov. Asi aby sme len spali a spali a oni mali od nas pokoj a ciarocku za uspesne "vylieceneho" pacienta:-)

ja111222333

Ja beriem len jedno antipsychotikum injekcnou formou. Co so mnou ten liek robi, tak to je hruza des. Stale len spim a spim, mam problemy s vlastnou sexualitou, trochu aj s potenciou. Ja tak dalej nemienim fungovat a rozhodol som sa, ze viac ku psychiatrovi chodit nebudem, mozu padat aj traktory z neba.
Najblizsie by som mal ist do noveho vztahu, ale uz len ta predstava ma trochu desi. Co si o mne pomysli, ze ako sa to chovam? Stale budem len spat?:D To by bol divny vztah.
Moja nova partnerka dokaze utolerovat vsetky moje problemy, ktore suvisia s tou injekciou, ale ja to tolerovat nebudem.
Ked budem znovu pocut hlasy, tak sa necham hospitovalizovat a tu injekciu brat asi budem musiet, inak v ziadnom pripade. Nikde nie je napisane, ze sa mi akutna psychoza musi vratit, ak nemam stres a mam klud, ze? Risk je zisk.