Je madarska vyzla vhodna do bytu?

Príspevok v téme: Je madarska vyzla vhodna do bytu?
VICMELANIA

Dobry den, mam doma madarsku vyzlu ktora ma 6 rokov. Za celych 6 rokov sa pohybuje na velkom dvore, mame ju maximalne v predsieni domu na chvilku,vnutry domu ale skoro nikdy nieje. Momentalne sa stahujeme do bytu a nechceme ju predat,je to rodinny milacik. Nemate s tym niekto skusenost? Da sa este 6 rocny psik naucit na nove prostredie ? dakujem za odpoved. :))

bubulubu

mili diskutujuci.psík je ako človek,ked bude mat výbeh každý den dost.
tak prečo by nemohol byt v byte-ked sa onho dobre postara. kde pojde chudak?ked ma rad svojho pana.
aj dvaja ludia byvaju napr. v 1 izbaku, a maju vybeh, a vedia spolu žiť.
Keď je taká situacia tak čo už. ,uvidiš ako si zvykne, a ked nie potom si
budes hladať riešenie.

brmbol3

Samozrejme, ze madarska vyzla nie je vhodna do bytu. Tak ako ziadne velke plemeno nie je vhodne do bytu. Nerozumiem, preco si niekto kupuje psa a potom nemysli na buducnost! Ten chudak pes bude teraz bud trpiet v malom byte,kde nebude mat dostatok pohybu, alebo sa ho vzdate a bude trpiet tym, ze ho opustite. Obe riesenia su pre psa zle a na vine ste vy! Ked si clovek zaobstara psa, musi mat dopredu premyslenych najblizsich 15 rokov. To je zaklad.

Matej13

Dobry den ccel by sim si zaobstarat Madarsku vyzlu bycam v jedno izbovom byte sam je to vobec vhodne? Samozrejme chcem jej venovat max starostlivost

pinkusocka

Dobrý deň! Mám tiež maďarskú vyžlu, 4 mesačného psíka menom Angus. Je úplne v pohode, milý, poslušný, inteligentný, hravý... ALE... Keď ho chcem s pelechu vziať na ruky a okúpať, vrčí. Vrčanie naberá na intenzite a pokúša sa aj kúsnuť ma. Vo vani pri kúpeli sa potom upokojí, kúpanie miluje. Neviete čo môže byť príčinou vrčania? Ďakujem.

vyžla

Ja mám doma 3-ročného vyžliaka. V byte je od 8 týždńového šteniatka, aj jeho mama bola bytová, otec polovne vedený. V byte si zvykol úplne normálne, keď bol malý chodili sme von veľmi často, aby pochopil, že sa čurká vonku, naučil sa to veľmi rýchlo. Bol z májového vrhu. Keď sa vyčúral doma, bola to väčšina pomsta, že sme ho nechali doma, to dosť ťažko znášal. Nosil si do pelecha oblčenie keď nejaké našiel, lahol si na to, ale nič nikdy nepotrhal ani nezničil. Špecialita bola vyberanie odpadkov z koša a natrhanie všetkého čo našiel na márne kúsky. Bordel robil statočný, takže koš musel ísť mimo jeho dosah. Venčený je min. 3x denne, ráno to nie je tak dlho, cca pol hodinu, poobede hodinu, večer 1,5 hod aktívne - aportuje do aleluja.... Rád nosí loptičky. Inak nie je nejak hyperaktívny, ako mi každý hovoril, že vyžle sú hyperaktívne... Skôr je lenivý v porovnaní s ostatnými vyžlími kamarátmi. Všade so mnou chodí, nakupovať, do mesta, medzi ľudí, dobre sa znáša s ostatnými psami, mačky ani vtáky ho vobec nezaujímajú. Strašne má rád ľudí a malé deti. Tým dovolí všetko. Rád chodí do lesa, rád pláva, miluje pohyb. Doma je stále pri mne, kam sa pohnem, ide so mnou. Najradšej spí pri mne na sedačke. A strašne rád papá.

Lily123

Prosim chcem sa spytat ci je podla vas vhodne mat v byte madarsku vyzlu...Samozrejme denne by som s nou chodila behat rano aj vecer a cez vkendy by chodila na chatu bude jej to stacit aby som ju "unavila"...A ak mate niekdo vyzlu v byte prosim napiste mi ako to bolo s hygienickymi potrebami psa... :) Vopred dakujem...

Deria

Tiez si myslim, ze to treba urcite skusit. Dat ho prec je uplne posledna moznost. 6 rocny psik by si totiz velmi tazko zvykal niekde inde. Nebude to mozno jednoduche, psik sa bude pravdepodobne stale pytat von, nebude chapat, co sa deje. Nuz ale darmo sa nehovori verny ako pes, ten pojde so svojim panom aj do pekla, len nech je s nim.:) Ulahcit mu to mozete len tak, ze s nim budete vela chodit von. Nezabudaj, ze on si robil svoju potrebu vonku, kedy chcel. Musi si zvyknut na urcity rytmus a aj preto bude treba s nim castejsie von. Dbaj tiez na to, aspon v zaciatkoch, kym si zvykne, aby v novom byte ´nebolo prilis teplo a treba aj castejsie vetrat, lebo to tiez prispeje k tomu, aby ten zlom lepsie prekonal, pretoze bol doteraz stale na cerstvom vzduchu, ktory mu takisto bude chybat. Pre psa je dolezitejsi jeho pan, nez prostredie. Ked sa mu budete dostatocne venovat, iste to zvladne.

hanka9

prezyvka

akoze mas pravdu samozrejme, ALE

VYRAZNE HORSIE by to znasal napr. menovany slovensky kopov, ci jagterier
(to su privelmi ostre a temperamentne psy - naviac tazko ovladatelne

ako

madarsky stavac

P.s- mali sme 5 plemien psov a aj stavaca.