Možno máte skúsenosti

Príspevok v téme: Možno máte skúsenosti
Nepodstatné

Zdravím,
mám na vás malú prosbu, s priateľkou sme spolu viac než 8 mesiacov, priznávam od prvého stretnutia bolo všetko rýchlo, no zároveň krásne. Postupne sme sa spoznávali a podobne, premýšľali nezáväzne nad budúcnosťou, chodili na výlety a podobne ako všetky páry...
Postupne sa však začali objavovať "hádky" ako to ona nazýva. Vzhľadom na to, že sme z rôznych miest 70km vzdialení, takmer každý deň aspoň skypujeme. A dosť veľa "hádok" vznikalo tu. Stále mi vyhadzuje na oči, že žiarlim, že robím zle to i tam, je tvrdohlavá a vie sa sama vytočiť(môže za to minulosť, to riešiť nebudeme). Má problémy v rodine, ale aj ja. Navzájom sa však vždy podporujeme a držíme. Milujem ju a nechcem sa jej vzdať napriek všetkému. Napriek tomu, že dosť často kričí a obviňuje ma, aj keď ona robí to isté(ide o drobnosti, ale ja už nevládzem). Ja som obmedzil všetky kontakty, zrušil koníčky, všetko...chodím za ňou pravidelne cez týždeň, cez víkendy sa striedame ale cez týždeň tu nebola ani raz. Snažím sa jej splniť všetko po čom túži, tvrdí, že sa málo usmievam, čo je aj pravda, nie som na to zvyknutý,ale snažím sa jej stále dokazovať ako ju milujem. Písala inému chalanovi, potom tvrdila, že ju otravuje, prečo sa jej nezastanem, no pritom konverzáciu s ním vždy začala ona(vraj slušnosť). raz som ho stretol a vysvetlil mu, že sa mi nepáči, že ju obťažuje. Tak jej dal pokoj. Teraz zase píše z niekym iným, zase som ja žiarlivý, ja neviem, žiarlim? neuvedomujem si to, ale tak skypujeme spolu večer hodinku alebo dve a ona si s ním začne písať. Ja niekomu napíšem, už je zle (tobôž ak je to dievča). Vraj veľmi klepem a duní to. A ona si píše ďalej. Potom vraj som zdutý. Nie je to všetko, ale ťahá ma za nos? alebo to myslí vážne? ja už nevládzem, minule som skoro spravil somarinu, keď sme sa pohádali, milujem ju, ale nechem si nechať "skákať po hlave". Sama mi povie, že som pod papučou, že u nás kompromis nie je ani nebude. Ale tie chvíle s ňou, vždy ma hladí, rozpráva mi rôzne príbehy, viem všetky jej tajomstvá, keď sme spolu pri sebe je to dokonalé. Ale keď sme od seba...ako ďalej? ďakujem za všetky rady.

7samara004

Ako keby som cez kopirák videla vzťah môjho najlepšieho kamaráta. Bolo to presne takto ako u vás a keď sa minulého roku rozišli po piatich rokoch, respektíve nechala ho, tak odvtedy je v depresii z ktorej ho nedokážem dostať.Stále ľutuje že s ňou, poďľa jeho slov,, premárnil 5 rokov'' a teraz keď má 30 na krku a rád by sa usadil tak ostal sám. Ja by som dvakrát porozmýšľala či to má cenu, či by ti nebolo lepšie s inou.

Nepodstatne

Zdravím, tak ubehlo asi pol mesiaca a stále si neviem dať rady. Dnes sa opäť sama vytočila a tvrdila mi, že so porušil (prepáčte za výraz, ale debilný) sľub, ktorý som pritom ani nikdy nedal. Večer na skype,tesne ako sme sa rozlúčili napísala \"bývalému\" kamarátovi ( s ktorým si mimochodom ešte deň pred našim oficiálnym zoznámením písala viac ako zaujímavé veci), či si nedá tvarohový koláčik( dnes piekla. Neviem ako to mám všetko brať, ale ja už ozaj neviem. Fakt rozmýšľam nad rozchodom, viete mi niečo poradiť? Je to prvý vážny vzťah a nechcem to riešiť hneď takto, ale ja už neviem ako...

Nepodstatné

Dakujem. Vo vacsine suhlasim, nieco som uz robil aj skor zo zvysku sa posnazim vziat si ponaucenie.
Dakujem.
Poslane z mobilu.

parboiled

Ste spolu, ale pise si s inymi?
A o com si pisu ?
Nehovorim, ze by si s inymi nemala pisat, ale ked ste spolu, tak prave tebe by sa mala venovat najviac a nie nejakym kamosom a inym cudzym chlapom.
Mas to tazke a pripajam sa k vacsine, aj ked netrufam si sudit.
Nuz ale poviem ti len jedno, hraj len s tym co si ochotny a mozes si dovolit prehrat, stratit.
Kedze byvate od seba 70km, vzhladom na neskutocne zlu infrasktrukturu na SR, tipujem ze davas sialene vela energie aj penazi do cesty. Aspon to by si mala vazit, lebo to by nerobil kazdy, to ti poviem hned (poznam z okolia).
A tak dalej, ale to naj-najdolezitejsie je to, ze si davaj pozor, na to, kolko pre nu robis, lebo vyzera ze si to proste nevazi.
Nabuduce skus, ale na vlastne riziko, trochu sa odhlasit (obrazne povedane), nehovor na vsetko ano, neskakaj ako sluha, nebud pod papucou aj ked chapem ze ty to tak nevnimas, lebo ju lubis (milovat je silne slovo, pozor na to).
Ani nemusis mat ruzove okuliare, proste si emotivne viac vyspely ako ona a uvedomujes si to, zrejme, ona asi nie, zrejme.
A o tom to cele je, mozno je aj rozmaznana, kedze si to nevazi, co pre nu robis, tj. berie to ako standart, mysli si, ze si priemer a je mnoho lepsich.
Ale to su len moje odhady, a mozu byt totalne mimo, takze ber to s rezervou.
Na druhu srtranu, podporuje ta, a aj ked sa lahko vytoci, zrejme aj vychladne, takze je to len naladovost, to nikdy, opakujem NIKDY u nikoho a uz vobec nie u zeny s ktorou chces byt nesud. prisposob sa a az ked sa prisposobis s tym velmi ale opakujem velmi lahko zacni ju menit, k menej naladovosti, alebo pockaj, kym sa sama stabilizuje.
1 problem tymto vyriesis.
casom sa naucis nadobudnut na toto imunitu, ver mi.
evidentne jej velmi ale velmi miponuje to ako jej dokazujes tvoju lasku k nej, kludne pokracuj, len neinvestuj to, co si nemozes dovolit stratit (napr obetujes kamarata, skolu, pracu, cely majetok).
ono mozes, lebo je to postradatelne a obnovitelne, ale opatrne s tymto.
uvedom si jednu vec, ty si si nou isty, isty a vies co chces,
ona, pravdepodobne, nie.
co znamena, ze nema problem ta poslat k vode len tak, napr teraz.
vrelo odporucam totosi uvedomit a dopredu si stanovit plan, aby so poto mv afekte neurobil debilinu (hlupst je slabe slovo), ktoru budes lutovat.
a este 1 vec, ciastocne mozes hrat jej hru, ak sa vytoci, nepodlizuj sa, odpoj sa (zas metafora ale chapes dufam) zo Skype.
TO, ze v realite je OK dava obrovsku nadej. TO je vyborne, ze ta neposle tak lahko do pr... v realite ako na nete. je to tazke v realite a to je vyborne, cize srdce ma, len potrebuje trochu dorast a dospiet, zrejme.
a ako dalej, ked ste daleko od seba?
otazka za milion, neda sa odpovedat, neexistuje navod a dokazom toho je aj moj chaoticky prispevok, nema hlavu ani patu, ale verim, ze rozumny clovek si z toho zoberie nieco a ten zvysok, to uz ma vonkoncom netrapi.
je prakticky nemozne byt spontanny, co sa stretavania tyka, pri takej vzdialenosti, takze skus planovat. normalne si ju zabookuj, pozvi ju niekam, to je jedno kam, hlavne ju niekam pozvi, isto toto vies, kdeze pises ze prejavujes ako ju milujes.
povedal by som, ze pozornost, zazitky, jedinecne a nezabudnutelne, a obcas aj sialene veci/ciny pomozu ju trochu namotat :P ale len trochu. lasku si nekupis, nech si akykolvek spekulant. proste nie a hotovo. ona sama si musi uvedomit.. to co chces aby si uvedomila.

zarazila ma"Nájdem aj normálnu ženu? v"
kde ches hladat, ked uz mozno mas? tato otazka mi robi husiu kozu, lebo ak ja sma si dam tuto otazku, tak mam pocit, ze uz nemam silu znovu zacinat, zonvu od nuly nejaku balit, ne ze by som to nevedel, ale je to ako znovu chodit do kasina, ked som tam nechal polovicu majetku (srdca!) a podobne. je to strach, nepoviem ti ci konci alebo pokracuj.. citis sam, vid moje upozornenie na "nehraj s tym co nechces stratit" nepoznam ju, chapes.. neviem nic.. ale! je velmi otaznze, ci aj ona je normalna, mozno ano a mozno ani nie. uvidis sam. vycitis to. 8 mesiacov je dobra doba, pokracuj v tom co robis. keby robis zle. skoncilo by to pri 7 mesiaci napriklad.

byt som ja spyty pod obraz Bozi alebo ty pises odveci.

2.čo ak by sme sa rozišli, neviem, ako by som to rozchodil, ale hlavne čo by spravila ona.

cize ona by ta kopla do pr... a potom si nieco urobila? to dava zmysel? alebo ty ju poslal do pr.. lebo ta unavuje? sakra. ked ta ma rada, alebo az miluje, tak naber niekde energiu a POKRACUJ V TOM C OROBIS, nezaujima ma, kolko ta bude stat ta energia ale do pr.. pokracuj!! ta energia je vsade naokolo, je jej plna pr.. sveta.. len ju ber a investuj do nej!!!

no shchvalne

môžem si rozbiť aj hlavu a bude ti to jedno
- kedy ti to napisala?

všetko ti je jedno

vôbec sa o mňa nezaujímaš
- kedy ti to napisala?

nechcela som ani jednu vec od teba, len aby si bol so mnou!! načo mi to všetko je?

ja tie veci nechcem

ja tie veci nechcem,.. zdal si sa všetkého, zo všetkého obviňuješ mňa, ja som tá zlá..chcela som len teba, ale keď mi neveríš, nie som s tebou šťastná

aby sme sa každý mesiac hádali, o čom to je?
- odpisal by som jej, nieco v zmysle "tazke zaciatky, dobry koniec" alebo "zvar je pevnejsi" alebo ak si trufas vtipkovat "aby nebola nuda" popripade "aby sme spevnili vztah" a podobne klise, ach - hadky su normalne a ked ona z toho sa nevie poucit, pouc sa ty.. hadky su vasinou vec dvoch, nie len 1. skus sa naucit trochu viac ovladat situaciu, but dominantny v komunikacii, to je exxxxtremne dolezite. a ked to nepomoze, proste sa odhlas (metafora). a cakaj.

to nemá zmysel,..
- vzdy, opakujem vzdy ju drz nad vodou, aj keby co, a dokaz jej, ze to zmysel ma. zas dominanci a v komunikacii

na každého žiarliš
- "lebo ta milujem, (mila prezyvka)" alebo "keby neziarlim, bolo by to lepsie?" alebo "zialrim/mozno/provokativne zapieraj, zas dominancia v komunikacii - otoc to vo svoj prospech" ale NIKDY nezriali chorobne.. neviem ti to opisat, nemam na to priestor ale chapes.. velmi zalezi ako provokuje ziarlivost.. ale vzdy to otoc to, ze ziarlivost=pravitko ako ta milujem. no pozor na prilis dlhe pravitko a oci, aby si nevypichol.

ja som celý život sama a bolo mi dobre
- ach jaj. toto je neksutocne alibisticke a aj borec v komunikacii ma chut to vzdat.. ale skus nejake kecy, take oblbovacky (na blbu temu, pouzi blbu zakernu chlapsku taktiku a recicky na zenske), napr "na kazdy hrniec je nejaka pokryvka" alebo ina metafora. alebo klasika, ze.. vo dvojici je zivot lahsi, mozete sa podrzat, nikdy ale nevycitaj a nechval sa ako si ju podrzal, skor dakuj za to ako ona ta podrzala a ako tazke by si to mal bez nej. neprehanaj to, sofistikovane ked ti prihra, pochval ju. ocen ju, velmi.. ved je to zena cislo 1. je fuk, ze je priemerna, pre teba je uno1. - tj. mas stastie, ze je aka je a ze si schopny k nej citit to co citis a keby je svet urceny pre single, necitil by si co citis, a odkaz na songy, typu, lana del rey, ze "world was made for two" (video games) a podobne.. proste nekonecno energie na vyvratenie teorie, ale s mierou.

bez kamarátov, bez rodiny

a poskladám sa? nie

vzal si mi srdce.. a už si ho párkrát fajne zlomil, ale stále som bola ss tebou, dobrú
- co si jej urobil? divne.. nevycital si jej nahodou nieco? vycitka = vrazda lasky, bacha na to, NIKDY !!!

ani si si to neuvedomil
- ospravedln sa ze si len clovek a robis chyby a prislup poslepsenie, syp si popol na hlavu a snaz sa nech to vyzera realne, a sakra - musi to byt realne, nehraj nic.. nikdy.. raz places co by si nez nej robil a potom robis chyby.. si cerstvy vo vztahu tak sa UC!!!

a to bolí
to je dobre, toto je medziriadkovo "nemama ta na haku lebo clovek co mam u pr.. mi ublizit nemoze" alebo tebe hej?

PS: neivem preco ,ale zda sa mi ze si si vybral narocnu osobu, tj. komplikovany vztah ale pamataj, vztaj nie je horalka alebo kecup. obal nepredava a nikdy ani nebude. ser na vztahy typu "dnes je super, prvy den, tak musi byt aj dalsi" podla mna funguje ying a yang v style, ze zaciatok tazky, koniec dobry a naopak, alebo minimalne tak nejak (pokial je zaciatok super, neznamena ze kazdy den bude super a ked je zaciatok tazky, neznamena ze vsetko bude tazke, priam naopak, ked je nieco nahovno, nemoze byt nahovno este viac ;) ), to je jedno, snad chapes.

snad so mti v niecom pomohl, ked zu som to pisal 1/4 hodiny

Agnes998

No ked sa vkuse hadate cez skype a ked ste spolu je to pekne, tak poriadne obmedzte skype. Cez tyzden sa nevidte a stretavajte sa len cez vikend. A ty si obnov priatelstva, kontakty a zaujmy, to bola dobra blbost ze si to nechal. Mam pocit, ze ta citovo vydiera. Povedala ti nieco z minulosti, zrejme nejaky otrasny zazitok aby si ju lutoval a ostal pri nej, aby si skakal ako ona piska. Neviem teda co sa jej stalo, ale ja ti poviem, ja som mala tak hrozne detstvo, ze keby som ti o nom mala rozpravat tak budes v soku, ale nerozpravam o tom nikdy nikomu, nikdy som o tom nehovorila ziadnemu chlapovi ani nikomu koho poznam osobne. Max. som si vyliala srdce na anonymnych forach ale aj to vynimocne.

kafe

Pekne si ťa vycvičila, šikovná baba. A ty si počuvny psík. Síce nevládzeš, si viac nešťastný ako šťastný, ale asi si skromný človek a stačí ti aj málo. K láske to má však poriadne ďaleko.
1. tvoja chyba je, že sa nesprávaš ako chlap.
2. ak ti stačí pár minút dokonalosti, že ťa pohladká, podrísta trochu, nemáš jediný dôvod sa rozchádzať a zostaň radšej s ňou. Alebo s ňou zostaň preto, že si slaboch a nevieš bez nej žiť. Nie preto že ju ľúbiš a si s ňou šťastný. Alebo, začni sa pomaly ale isto správať ako chlap a nakoniec sa rozíde ona s tebou. Chlapovi by takáto baba nechýbala ani náhodou.

DontWorry

Predtym ako ti odpoviem na tvoje dve otazky ti poviem nieco. Ty toto dievcatu nemozes dovolit rovnako ako keby si jej to robil ty, ani ona si nesmie nechat skakat po hlave. Dievca ta ma asi aj riadne omotaneho. Povedala by som jej vetu, ze nech nerobi ludom to, co ona sama nema rada. Napr. s tym pisanim ak skypujete. Neznasa, ze ty tuknes? Tak nech ani ona nevypisuje s kadekym. Mne osobne by to nevadilo, keby pomedzi to este robil aj nieco ine. Zvykneme skypovat aj my a to byvame v jednom meste, ale ak nie sme spolu a robime nieco vecer doma tak pomedzi to si na chvilu zavolame. A stalo sa aj ze na chvilu sme stichli lebo si chcel pozriet kratke video a potom sme pokracovali v rozhovore atd. No dievca je nevyzrete a vôbec to nie je chovanie hodne vysokoskolacky.

A teraz odpovede.

1.Chyba moze byt vzdy na oboch stranach. Dakedy nemusi. Ale povedala by som, ze tvojou chybou je, ze mlcis a skaces okolo jej rite. Ako ona piskne, to urobis. Ona sa urazi tak ty radsej pocuvas. Je to akysi syndrom chlapov, ktori radi spadnu do siete takej zeny. Ak to nepojde, urcite si pravidla.

2. Tu ani neviem preco dakto dakedy uvazuje nad rozchodom. Chlapce ries to vtedy ak to bude aktualne. Nie co ak keby sa stalo to a to. Lebo tak ludovo povedane a kus sprosto - keby pes nesral tak by ho rozpucilo. Keby sa schylovalo ku koncu, tak vtedy by si vedel ako sa zachovat, teraz jasne ze to je nepredstavitelne. Takze na tuto otazku aj celkom kasli, zatial :)

A precitala som si aj to co si pridal ako dalsie. V prvom rade taketo veci by som tu nekopirovala, nikdy nevies kedy sa tu môze dostat a precitat si to. No a môj nazor je, ze dievca akosi ti neda dychat...ja mam otazku. Vas to oboch bavi, ze zijete len pre seba? Ty sa vzdas konickov a chces len ju a ona detto chce len teba. Nic viac nepomôze len komunikacia a to je liek asi na kazdy partnersky problem.

vinea

1...prečo zrovna paranoidný??)) Pozri, uvedom si jedno. Ty nezmeníš nikoho iného, ani jeho správanie (pokiaľ dotyčný sám nebude chcieť). Takže iných nezmeníš ani ich správanie a prístup napríklad ku Tebe samotnému. Zmeniť sa musíš iba TY sám v prístupe k iným ako aj sám ku sebe. Toto si zapamätaj :)

2. Nerieš dopredu čo bude ak bude. Ty si nie zodpovedný za správanie a skutky iných ľudí. Len sám za seba (zatiaľ maloleté deti či atd atd nemáš tak nerieš). Každá akcia vyvoláva reakciu. A nezabudni sa riadiť vždy vlastným rozumom vôľou srdcom, dušou či intuíciou..6 zmyslom..

PS: nefrčí tá Tvoja na nejakých latino či turkish telenovelách?))))) Tie hlášky nemajú chybu)) jak z červenej knižnice či ála Shakespeare (nechcem mu krivdiť)))) ).