Večné problémy s pokožkou

Príspevok v téme: Večné problémy s pokožkou
Andrrejka

Asi som do genetickej výbavy dostala nejakú nekvalitnú kožu a mám s ňou večné problémy.
1.) je jemná a takmer priesvitná. Vidno na nej žily, miestami popraskané cievky a takmer stále kruhy pod očami. Tie kruhy asi neodstránim, aj keď niekedy sa dobre vyspím a ráno ich nemám, v priebehu pár hodín sa trochu unavím a kruhy sú späť, prakticky nevyjdem von bez korektoru. Bez make upu vyzerám choro. A to som skúšala mega dávky vitamínov, bylinky a moc to nepomohlo. Taktiež na mne vidno takmer každú zmenu nálady - pri zohnutí, športe, prechode z tepla do zimy/zo zimy do tepla, alebo keď som v rozpakoch, tak sa červenám. Tak isto otlačky, modriny, chrasty, jazvy sa zdĺhavo hoja.
2.) pleť mám pórovitú, mastnú, citlivú a problematickú. Akné v puberte bola nočná mora, po 18stke sa to zmiernilo, ale stále sa objavujú najmä po jedení niečoho sladkého, pred MS, pri strese, ak si náhodou zopár dní nepoužijem drahé čističe, pleťové vody, krémy, ale len "obyčajné". Mám skúsenosti s akné každého druhu, aj tie podkožné bolestivé, veľké cisty.
3.) stačí, že sa 1 deň neosprchujem, či oblečiem niečo syntetické, chrbát a zadok sa mi vysype množstvom malých vyrážok, miestami veľkými, boľavými cystami, ktoré sa hoja celé týždne.
4.) asi najprijateľnejší problém sú suché podráždené lišaje na bokoch stehien, ktoré treba stále potierať krémom.
5.) a najhorší aktuálny problém sú ZARASTAJÚCE CHĹPKY. Zarástli mi v puberte enormne, zbavovala som sa toho 3 roky, keď som nemohla obliecť ani sukňu - vyzeralo to zle. Odvtedy som si holila nohy zásadne v smere rastu chĺpkov, ošetrovala po hoení, adt, ale nikdy neboli hladké a tak som prešla na epilátor, ktorý sa zdal byť konečne riešením, nohy som mala síce 1 -2 dni podráždené, ale potom 2 týždne HLADKÉ. ALE - prešiel pol rok a chĺpky znova po použití epilátoru zarástli a znova si vidím vyrážky na lýtkach, pod ktorými sa ukrývajú zarastené chĺpky. Nechcem ďalšie 3 roky skrývať nohy, som zúfalá.

Napriek tomu, že striktne dodržujem hygienu, zdravo sa stravujem, pijem dostatok tekutín, beriem aj vitamíny v doplnkoch, pijem čaje, skúšam rôznu kozmetiku, zdá sa, že moje problémy s kožou a pleťou mi už ostanú a tak sa vám aspoň vykeciavam tu, buďte radi, že takéto problémy nemáte. A keby ste vedeli o nejakom riešení, sem s ním, každá rada dobrá. Možno to je nejaký vnútorný problém s krvou?? S čím sa mám obrátiť na lekárku, aké vyšetrenia žiadať? Mám to odjakživa, ale čo by som dala za to, keby to bola "len" choroba, na ktorú je liek.