Mohla by som byt tehotna, a mam si vysadit tabletku

Príspevok v téme: Mohla by som byt tehotna, a mam si vysadit tabletku
nervoska

AHojte, prosim
Vcera som mala prvy krat sex... bez kondomu. Jeho penis vosiel do mna len polku (cca po zalude,alebo cez zalud), nie cely, lebo ma bolel dalej... Prestalo sa... neviem ci som stale panna alebo uz nie?
Vystriekal sa do mojho brucha... Zistila som ze mam plodne dni.... Som v prosvihu? Co mam urobit aby som nebola tehotna?
Dakujem...

escap

nervoska, myslím, že to už ľutuješ. Nebola si pripravená a podľa všetkého ani nevieš, čo všetko pohlavný život obnáša. Nie je to iba o tom, že nechceš byť tehotná. Ak by si aj otehotnela, čo by si robila? Pri počatí vzniká nová ľudská bytosť, mala by si odvahu vztiahnuť ruku proti nej?

Podľa mňa už panna nie si. Fyzicky aj duševne. Otázku, čo robiť, aby si nebola tehotná, je lepšie klásť si ešte pred pohlavným stykom, pretože deti sa rodia práve ako jeho dôsledok. Či si mohla otehotnieť? Ak to bolo tak, ako píšeš, nemala by si byť tehotná. Nikto z nás na fóre ti však nedá 100 % istotu.

Ak myslíš na tabletku po, mala by si niečo vedieť. Táto tabletka môže zabrániť ovulácii, čiže uvoľneniu zrelého vajíčka, ak sa užije v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice, a teda má skorý abortívny účinok. Žena v tom prípade otehotnie a tabletka po počaté dieťa usmrtí.

Zamysli sa, či toto chceš. Aj HAK má ako jeden z účinkov raný potratový účinok. Najlepšou antikoncepciou pre tých, čo nechcú mať deti a nemajú manželského partnera je sexuálna zdržanlivosť.